امروزه روایاتی که ریشه در باورهای مذهبی مردم دارد، از طریق مداحی و روضهخوانی نسل به نسل منتقل میشود تا این واقعه تاریخی برای همیشه در اذهان باقی بماند.
مجموعه «قصههای روضه» که برگرفته از خاطرات، داستان و روایات درباره اصحاب روضه است، بهکوشش بیژن شهرامی روایتگر داستانهای کوتاه مذهبی در سه فصل با عناوین «خدای تعالی و حضرات مومنین»، «عالمان دینی» و «شهدا، پیرغلامان، هنرمندان و ...» است.
این اثر که به گفته مولف آن بر مبنای مطالعات و تحقیق میدانی انجام شده است، خاطراتی را از بزرگان بازگو میکند که در منابعی دیگر ذکر نشده است و برخی از قصهها نیز از منابع دست اول و معتبری همچون لهوف، کاملالزیارات، دانشنامه جهان اسلام، ز مهر افروخته، قندانهای همیشه پر، پارسای کویر و... استخراج شدهاند.
ابتدا منبری که از علمای بزرگ شهر است، روضه میخواند و صاحب خانه میگرید و سپس به عکس، آخر سر هم چای روضه را مینوشد و به این میاندیشد که روضه، روضه است، چه با یکی دو نفر برگزار شود، چه با هزار نفر.
ما با روضه بزرگ شدهایم و گواه آن دلهایمان است که نام زیبای عشق بر آنها نقش بسته است؛ نیمنگاهی به صندوقچه جان و دلمان کافی است تا گوهرهای شبچراغ خاطراتمان را از این مجالس شور و شعور دگربار به تماشا بنشینیم؛ «قصههای روضه» در سه فصل این دلدادگی را روایت میکند.
انتشارات آستان قدس رضوی این اثر را در 152 صفحه منتشر و تاکنون به چاپ دوم رسیده است.
نظر شما