دوشنبه ۱۷ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۵
فقر کتابخوان در محله اعیان‌نشین شیراز/ وقتی شعبه پست کتابفروشی می‌کند!

مدیر مرکز کتاب قصردشت در شیراز که روبه‌روی شعبه پُست قرار دارد، از راه‌اندازی غرفه فروش کتاب در این اداره گلایه‌مند است و می‌گوید: بارها این موضوع را به نهادهای مسئول گوشزد و به آن اعتراض کردیم، اما رسیدگی نشده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در فارس، حال که تب و تاب  فصل تابستان و گرمای حضور علاقه‌مندان کتاب فروکش کرده است شاید بد نباشد پای صحبت‌های کتابفروشان خرده‌پا بنشینیم و از حال و روز آنها جویا شویم.
 
مرکز کتاب قصردشت از جمله کتابفروشی‌های محله قصردشت شیراز است که بیشتر در زمینه کتاب‌های کودک و نوجوان و کمک آموزشی فعالیت دارد. این کتابفروشی توسط پروانه رنجبر اداره می‌شود.
 
او مسئولیت مجموعه‌ای جمع‌وجور و کوچک را بر عهده دارد که در حوزه خدمت‌رسانی به علاقه‌مندان یار مهربان فعالیت می‌کند و جمعی از بانوان را گرد هم آورده است.
 
با پایان تابستان انتظار می‌رود که دانش‌آموزان دست‌کم برای تهیه کتاب‌های کمک آموزشی راهی کتابفروشی‌ها شوند اما با وجود ارجحیت آموزش مجازی و غیرحضوری بر کلاس درس حضوری آینده مشخص می‌کند، کتاب‌های کمک آموزشی چه نقشی در این میان بازی خواهند کرد.
 
پروانه رنجبر به خبرنگار ایبنا می‌گوید: برای ما حتی با وجود طرح فصلی تفاوتی در میزان مراجعه مخاطبان کتاب ندارد و ما مشتری خودمان را داریم.
 
این بانوی کتابفروشی شیرازی که از سال 1390 مرکز کتاب قصردشت را بنیان گذاشته است، می‌افزاید: ما در زمینه ارایه کتاب‌های عمومی شامل روانشناسی، رمان‌های خارجی و ایرانی و کودک و نوجوان و کمک درسی از پیش دبستانی تا پیش دانشگاهی فعالیت می‌کنیم.
 

 
رنجبر پیرامون تاثیر همه‌گیری کرونا بر پیشه کتابفروشی می‌گوید: این رویداد بر کار ما بی‌تاثیر نبوده و مانند دیگر مشاغل تقریبا یک ماه و نیم که ناچار به تعطیلی ناخواسته شدیم و پس از بازگشایی آنچه گریبانگیرمان شد، نیامدن مشتری به کتابفروشی بود.
 
مدیر مرکز کتاب قصردشت با این وجود اعتقادی به استفاده از فضای مجازی برای فروش اینترنتی ندارد و درباره تسهیلاتی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای مشاغل آسیب دیده از کرونا در نظر گرفته است، می‌گوید: گرچه ثبت‌نام کردم اما هنوز موفق به دریافت این تسهیلات نشدیم.
 
رنجبر که 5 نیروی انسانی در مرکز کتاب قصردشت گرد آورده است و آنها را به کار گمارده است، می‌افزاید: فروش بخش کتاب‌های عمومی ما به صفر رسیده است درحالی‌که پیش از همه‌گیری کووید 19 بیشترین فروش کتاب در زمینه کودک و نوجوان بود.
 
وی برای خروج از این دوره رکود، می‌گوید: ما هم مانند دیگر مشاغل انتظاراتی داریم که امیدواریم این انتظارات برآورده شود. مرکز کتاب قصردشت تنها کتابفروشی این منطقه از شیراز است و از محلات قدیمی شهر به شمار می‌رود.
 
مدیر مرکز کتاب قصردشت با این حال ارزیابی درباره میزان مطالعه شهروندان در محله قصردشت کرده و می‌گوید: من چون سال‌های گذشته تقریبا حدود 12 سال پیش سمت خیابان زند فعالیت می‌کردم، در زمینه کتاب‌های عمومی تمایل مردم در 2 سال اخیر کاهش یافته است که به نظر می‌رسد شرایط اقتصادی علت آن باشد.
 
رنجبر در پاسخ به اینکه نقش کتابفروشی‌های بزرگ، لوکس و زنجیره‌ای بر فعالیت کتابفروشی‌های خرده‌پا چگونه بوده است، عنوان می‌کند: قطعا این موضوع روی کار ما بسیار تاثیر داشته است و از سویی وجود غرفه‌های عرضه کتاب در ایستگاه‌های مترو و اماکن همگانی که با 50 درصد تخفیف کتاب می‌فروشند بسیار روی شرایط شغلی ما تاثیر منفی گذاشته است.
 

 
وی با بیان اینکه سهم کتابفروش از عرضه کتاب‌های نفیس 25 درصد است، می‌افزاید: در پارک‌ها و ایستگاه‌های مترو این کتاب‌ها با تخفیف 50 درصد عرضه می‌شوند که جای سوال دارد.

مدیر مرکز کتاب قصردشت که روبه‌روی شعبه پُست قرار دارد، از راه‌اندازی غرفه فروش کتاب در این اداره گلایه دارد و می‌گوید: بارها این موضوع را به نهادهای مسئول گوشزد و اعتراض کردیم اما رسیدگی نشده است.
 
رنجبر می‌گوید: معمولا به‌صورت داوطلبانه تخفیف به مشتریان می‌دهیم اما اینکه بخواهیم در طرح‌های فصلی مشارکت کنیم، تاکنون اتفاق نیفتاده است.
 
وی اظهار می‌کند: بسیاری از پیشکسوتان و اهالی ادب و هنر معمولا همراه این مجموعه هستند اما روزبه‌روز با توجه به شرایط اقتصادی از تعدادشان کاسته می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها