حالا پس از گذشت یک سال از آن روزهای نابهسامانی در این کتابخانه، «امیر قیطاسی»، سرپرست انجمن نمایش شهرستان نجفآباد به خبرنگار ایبنا گفت: گردآوری مجموعه کتابهای تخصصی نمایش همزمان با تاسیس انجمن هنرهای نمایشی نجف آباد در سال 1368 شروع شده و تا به امروز ادامه دارد.
او در ادامه بیان کرد: با گذشت زمان، افزایش نیازهای علمی و تحقیقاتی هنرمندان تئاتر بهویژه افزایش تعداد دانشجویان هنرهای نمایشی در شهرستان همچنین برگزاری کارگاههای آموزشی با حضور اساتید برجسته و صاحبنام این رشته نیاز به منابع علمی در این زمینه افزایش پیدا میکند و با همت ریاست اسبق انجمن نمایش مجتبی نصراللهی همزمان با برگزاری نمایشگاه کتاب تهران جدیدتری آثار منتشرشده خریداری و به مخزن کتابخانه تخصصی اضافه شده است.
قیطاسی افزود: در حال حاضر بیش از 6000 عنوان کتاب تخصصی با موضوعاتی از قبیل ادبیات نمایشی ایران و جهان، ادبیات داستانی ایران و جهان، منابع نظری هنر تئاتر، فیلمنامه، منابع نظری سینما، ادبیات کلاسیک ایران و جهان، مجلات و فصلنامههای تخصصی سینما و تئاتر، منابع نظری و آموزشی کارگردانی، نمایشنامهنویسی، نمایش عروسکی، بازیگری، طراحی صحنه، نمایش ایرانی، فلسفه و مکاتب هنری و...، در کتابخانه تخصصی انجمن نمایش نجفآباد ثبت شده است و میتوان به جرات گفت این کتابخانه بهعنوان یک گنجینه علمی در زمینه هنر تئاتر در استان کم نظیر است.
قیطاسی تصریح کرد: اما اگر بخواهیم از نظر کیفی وضعیت کتابخانه تخصصی را بررسی کنیم، میشود گفت خوشبختانه و شاید شوربختانه توانائی موجود فراتر از نیاز و تقاضای علاقمندان مباحث علمی است. از سال 1392 همواره در مسیر تجهیز و سازماندهی امور کتابخانه نقش داشتم. این حضور، اطلاعاتی در مورد اعضای فعال یا بعضا غیرفعال کتابخانه به من میداد. در خوشبینانهترین حالت هر سال تنها 5 نفر عضو ثابت که عمدتا دانشجو، نویسنده یا محقق تئاتر بودند، از کتابخانه تخصصی بهره میبردند. سایرین گه گاهی برای انتخاب نمایشنامه مراجعه میکردند که آن هم در مقطعی به کل قطع میشود. در علم اقتصاد اصلی هست به اسم عرضه و تقاضا. طبیعتا کتابخانه تخصصی میتوانست غنیتر و موفقتر باشد؛ درصورتیکه میزان استقبال هنرمندان تئاتر از آن بیشتر میشد، ولی اینطور نبود و نشد چون تئاتر ما همچنان یک تئاتر سنتی است. تئاتری که برآمده از علاقه و استعداد ذاتی هنرمند است و خودش را نیازمند علماندوزی و بهروز شدن نمیداند.
سرپرست انجمن نمایش نجفآباد با بیان اینکه عدم استقبال و دلسردی ناشی از آن باعث نشد کتابخانه تعطیل بشود، ادامه داد: حتی امسال با سازماندهی جدید کتابخانه، مقرر شد طی مذاکراتی با نهاد کتابخانههای شهرستان، ترتیبی داده شود تا کتابخانه تخصصی زیر نظر نهاد قرار گرفته و از حمایتهای آن از جمله نرمافزار کتابداری و دریافت کتاب رایگان بهره ببرد که متاسفانه با پیدا شدن میهمان ناخواندهای به نام کرونا و تعطیلی مراکز فرهنگی و هنری همچنین همزمان شدن این موضوع با بهسازی و فعالیتهای ساختمانی در مجتمع آسمان (محل استقرار کتابخانه تخصصی) ناچار به قطع فعالیتها شدیم.
وی اذعان کرد: شوربختانه در حال حاضر کتابخانه تعطیل است اما گاهی دوستانی که نیاز ضروری به کتاب دارند، با من تماس میگیرند و ما هم یک تبصره در این زمینه استفاده میکنیم و با هماهنگی قبلی سری به کتابخانه میزنیم و منابع علمی مورد نیاز دوستان را در اختیارشان قرار میدهیم.
قیطاسی در پایان گفت: بعضی دوستان از خیلی سال پیش تعداد زیادی کتاب از کتابخانه پیش خودشان نگه داشتهاند و تحویل ندادهاند. نمیدانم شاید معتقدند هر نوع دزدی حرام است جز دزدی کتاب! ولی نه. قطعا این طور نیست.
نظر شما