یکشنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۷
استقبال اهالی هنر و مردم اردبیل از «پشت چله‌خانه شیخ صفی»

کریم عظیمی، کارگردان مطرح اردبیلی، نماهنگ «پشت چله‌خانه شیخ صفی» را بر اساس کتابی به‌همین نام از «ساناز حاجی‌محمدحسینی» تولید کرد و در فضای مجازی به اکران عموم گذاشت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اردبیل، «ساناز حاجی محمدحسینی» متولد سال ۱۳۶۰ در شهر اردبیل است که رشته مدیریت را برای تحصیل آکادمیک انتخاب کرد اما بعدها به سبب علاقه‌اش به نویسندگی و ادبیات، تحصیلات تکمیلی خود را در رشته ادبیات بین‌الملل ادامه داد.
 
وی در کنار آموزش‌های دانشگاهی، به فعالیت هنری، از جمله نقاشی و نویسندگی پرداخت و پس از ورود به دانشگاه نیز در دوره‌های «ادبیات خلاق» حضوری فعال داشت، تا اینکه با نوشتن رمان «پشت چله‌خانه شیخ صفی» نشان داد از توصیف موقعیت و فضاسازی ذهنی بالایی برخوردار است.
 
این اثر در فاصله نخستین چاپ خود در اردیبهشت 98 تاکنون هم تجدید چاپ و ترجمه شده است و هم نسخه صوتی و نماهنگی نیز از آن شاخته شده است.

حاجی محمد حسینی در این‌باره به خبرنگار ایبنا گفت: رمان «پشت چله‌خانه شیخ صفی» با مقدمه «وحید ضیائی» ازسوی «انتشارات هزاره ققنوس» در تهران منتشر و نخستین بار در اردیبهشت ۹۸ در نمایشگاه کتاب تهران رونمایی شد و در مدت کوتاهی نیز با استقبال مخاطبان به فروش ۲۰۰۰ نسخه‌ای رسید.
 
وی افزود: علاوه بر پیشنهاد ترجمه اثر به زبان‌های انگلیسی و ترکی، این اثر در نمایشگاه کتاب فرانکفورت نیز جزو کتاب‌های منتخب ایران بود؛ ضمن اینکه مورد توجه هنرمندان ایران نیز قرار گرفت، از جمله اینکه به لطف «داوود حجازی» در بین آثار نخستین اپلیکیشن کتاب‌های صوتی ترکی و فارسی ایران (اپلیکیشن وویسَس) قرار گرفت.

همچنین به گفته نویسنده این اثر، پس از اینکه این رمان به چاپ دوم رسید، «کریم عظیمی» کارگردان مطرح اردبیلی، بر آن شد تا نماهنگی از این رمان بسازد؛ این اتفاق افتاد و نماهنگ مربوطه به همین نام (عنوان کتاب) ‌هم‌اکنون در صفحات مجازی از جمله اینستاگرام و آپارات در دسترس عموم قرار دارد.
 
نویسنده «پشت چله‌خانه شیخ صفی» اظهار کرد: این رمان، داستان عشقی رئال از خاطره یکی از خویشاوندان دور است و در واقع، قصه اصلی، در دوره گذار جامعه از سنّت به تجدد رخ می‌دهد؛ بر این اساس، روزگاری را روایت می‌کند که قداست پدر و مادر سبب می‌شود فرزندان حرمت والدین را نگه داشته و از خواسته خود بگذرند.
 
وی اضافه کرد: این اثر، داستان دیدار اتفاقی عباسقلی، جوانی هنرمند از خانواده‌ای اشرافی، با دختری به نام مارال از محلات فقیرنشین و عشق آنها در بستر تاریخی و سنت‌های رایج مردم آن دوره است که با زبانی صمیمی آمیخته به فرهنگ فولکلور و ماهنی‌ها و رسوم خاص مردم اردبیل در میانه سال‌های ۱۳۱۰ تا ۱۳۳۰ روایت می‌شود؛ عشقی که همه محله را تا پشت چله‌خانه شیخ صفی دربرمی‌گیرد.
 
حاجی محمدحسینی ادامه داد: محله شیخ صفی در اردبیل، عمری به قداست تاریخ دارد و بقعه شیخ صفی از آثار کم‌نظیر دوران صفوی است که به لحاظ جاذبه‌های تاریخی - فرهنگی و معماری، جذابیت بازدیدکنندگان را در پی داشته و ترکیبی از تخیل و واقعیت را القا می‌کند.
 
وی درباره نقش کارگاه‌های داستان‌نویسی در این موفقیت تصریح کرد: كارگاه «ادبيات خلاق» در سال ۱۳۹۰ با ایده اجرای شیوه‌های متفاوت آموزش در شاخه‌های شعر، داستان، نقد ادبی، پژوهش، نویسندگی و ترجمه، با تأكيد بر خلاقيت هنرجو و كشف استعداد در سمت و سوی نوشتن، با طراحی و تدریس «وحید ضیائی» اجرا شد و اکنون پس از برگزاری بیش از ۵۰۰ جلسه، ۲۳ عنوان کتاب را راهی بازار نشر کرده است؛ نکته بارز خروجی این کارگاه‌ها، این است که بیشتر این آثار از نویسندگانی بوده که هیچ سابقه ادبی نداشته‌اند اما کارشان قابل دفاع است و به نظر می‌رسد «پشت چله‌خانه شیخ صفی» نیز از آن دسته‌ای بود که با چنین اقبالی روبه‌رو شد.
 
 
بنا به این گزارش، کریم عظیمی کارگردان نماهنگ «پشت چله‌خانه شیخ صفی»، فیلم‌های «پروانه‌ها در برف می‌میرند»، «خطوط فرضی»، «خانه‌ام ابریست» و «۹۹۹۹۹۹۹۹۹» را در کارنامه هنری خود دارد که اثر اخیر بود (۹۹۹۹۹۹۹۹۹)، ضمن حضور در چندین جشنواره ملی و بین‌المللی، جوایز متعددی چون جایزه بهترین فیلم کوتاه جشنواره بین‌المللی فیلم طلایی لندن، جایزه بهترین فیلم تجربی جشنواره بین‌المللی اطراف آلمان، تندیس طلایی بهترین فیلم جشنواره بین‌المللی فینیکس فرانسه و…  را از آن خود کرده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها