وی در گفتوگو با خبرنگار ایبنا، درباره ضرورت و اهمیت ترجمه این کتاب، بیان کرد: با توجه به تغییرات سبک زندگی افراد جامعه و همینطور افزایش فزاینده سالمندی در کشور، نیاز به افزایش کیفیت زندگی و پیشگیری و کنترل بیماریهای مرتبط، بیش از پیش احساس میشود. یکی از رسالتهای مهم متخصصان علم ورزش، یاری رساندن به انسانها جهت استفاده درست و اثربخش از فعالیت ورزشی بهعنوان راهکاری قدرتمند و نشاطآور برای مقابله با بیماریها و حفظ تندرستی جسم و روان است.
شوکتی افزود: کتاب حاضر حاصل کار جمعی از متخصصان علوم ورزشی در برگردان کتاب «Exercise physiology in special populations» است که با عنوان فارسی «فیزیولوژی ورزشی ویژه گروه های خاص» و با هدف استفاده کارآمد دانشجویان و متخصصان حوزههای فیزیولوژی ورزشی، پزشکی ورزشی و بازتوانی و تندرستی، به چاپ رسیده است.
این دکترای فیزیولوژی ورزش، با اشاره به محتوای این کتاب، گفت: اثر حاضر در 10 فصل تدوین شده و بیشتر گروههای خاص را پوشش می دهد. فصل اول، کلیات و تعاریف فعالیت ورزشی، محدودیتها، موانع و چالشهای پیشرو برای شرکت در فعالیت ورزشی و نیز باورهای غلط در این حوزه را بررسی میکند. در فصلهای دیگر به ترتیب چاقی و دیابت (بهعنوان یکی از مهمترین معظلات عصر حاضر)، اختلال عملکرد قلب، اختلال عملکرد ریوی، آرتریت و کمردرد، مشکلات دوران سالمندی و افراد مسن، دستگاه اسکلتی و استخوانها، مشکلات مرتبط با زنان ورزشکار و در آخر ناهنجاریهای عصب شناختی و آسیب نخاع شوکی، مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
وی در بیان مهمترین دغدغههای این کتاب، تصریح کرد: در این اثر سعی شده تا با رویکردی جامع به بیشتر بیماریهای مزمن پرداخته و پس از ارائه آماری از وضعیت شیوع و بروز آنها، به علتشناسی آن توجه شود. سپس با رویکردی فیزیولوژیایی، آثار فعالیت ورزشی در آن گروه خاص مورد بحث قرار گرفته است. ترجمه کتاب حاضر با وسواس و دقت خاصی انجام شده و تلاش ما بر این بوده که برای بیشتر واژهها و اصطلاحات نامتعارف لاتین، واژگان یا اصطلاحات قابل درک فارسی درنظر گرفته شود. همه آنهایی که در ترجمه دستی بر آتش دارند، بهخوبی آگاهند که امانتداری در ترجمه کاری بس دشوار است، اما مترجمان کتاب حاضر تمام تلاش خود را بهکار گرفتند تا ضمن رعایت اصالت مطالب، متنی روان و قابل درک به مخاطب خود ارائه دهند. به همین دلیل ترجمه اثر حدود دو سال به درازا انجامید.
مترجم کتاب «فیزیولوژی ورزشی ویژه گروههای خاص»، با اشاره به مهمترین شاخصههایی که این اثر پژوهشی را از آثار مشابه آن متمایز میکند، ادامه داد: یکی از هدفهای این کتاب، آشناسازی و توانمندسازی مخاطب و گشودن دریچههای پژوهشی پیشروی علاقهمندان به حوزه مطالعه و کنشهای علمی در گروههای خاص است، از اینرو هر فصل این کتاب، ایدههای فراوان پژوهشی نیز در اختیار مخاطبانش قرار میدهد. کتاب حاضر علاوه بر اینکه برخی از بیماریهای رایج را موشکافانه تشریح و اثر بیماری فرد را هنگام ورزش ارزیابی و شواهد پژوهشی را فراهم میکند، روشی کاربردی برای تمرین افراد مبتلا به بیماریهای خاص نیز ارائه میدهد.
شوکتی در معرفی مخاطبان اصلی این کتاب نیز گفت: جامعه هدف این کتاب دو گروه اصلی از خوانندگان هستند؛ دانشجویانی که در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در حوزه تندرستی و بازتوانی فیزیولوژی ورزش مشغول تحصیل هستند و متخصصان بازتوانی و تندرستی که به منبع جامعی برای ارائه توصیههای ورزشی به بیماران و مراجعه کنندگان خود براساس بهترین شواهد نیاز دارند.
وی در پایان اظهار کرد: از رهنمودهای ارزشمند و زحمات استاد گرانقدر پروفسور محبی، دکتر روحانی، دکتر نوری و دکتر لطفی که در مراحل انتخاب، ترجمه و ویراستاری کتاب با دقت و وسواس فراوان همکاری کردند، تشکر میکنم. کتاب حاضر پیشکش به تندرستی تمامی انسانهایی است که حضورشان و بودنشان در این کره خاکی به هر میزان و هر کیفیتی، پیامآور انسانیت، نیکی، مهر و خدمتی صادقانه و موثر است.
نظر شما