سه رمان از نویسندگان سوری که هر سه درباره سوریه و به ویژه جنگ داخلی، مبارزات علیه تروریسم در این کشور و عشق و اختلاف است برندگان جایزه حنا مینا، نویسنده فقید و سرشناس سوری شدند.
سه رمان «شیخ و باقلا»، «وزش سوزان باد» و «تشالم، مسیر و خاطرات» به ترتیب رتبه اول تا سوم را در جایزه ادبی موسوم به حنا مینه دریافت کردند.
رمان 300 صفحهای «شیخ و باقلا» که برنده نخست این جایزه معرفی شد نوشته مازن ایمن النفوری است که به اوضاع دمشق در زمان اشغال تروریسم میپردازد و جزئیات زندگی مردم سوریه به ویژه اهالی دمشق و رنجهای آنان را با تکنیک موفقیتآمیز فلشبک روایت میکند. داستان از سال 2016 و زمانی آغاز میشود که یک مرد پیر درکنار یک مرد جوان به فروش باقلا مشغولند و با بازگشت به چند دهه گذشته و روایتهای پیدرپی و سپس بازگشت دوباره به بهار 2019 پایان مییابد.
مازن ایمن النفوری متولد سال 1990 در روستای الحمیره در حومه دمشق است که اکنون به عنوان مدرس زبان انگلیسی در دمشق فعالیت میکند و داستانهای کوتاه و رمان مینویسد.
رمان «وزش سوزان باد» نوشته عمر حمود که موفق به کسب رتبه دوم این جایزه شد روایتگر قصه عشق بین یک دختر و پسر جوان اهل رقه سوریه است که با وجود تفاوت فرهنگی و عقاید مختلف از بسته بودن محیط زندگیشان رنج میبرند.
عمر حمود متولد سال 1967 اهل رقه در سوریه است که علاوه بر کار وکالت عضو اتحادیه نویسندگان عرب در انجمن داستان و رمان است و تاکنون چندین مجموعه داستان و رمان نیز منتشر کرده است.
رمان برگزیده سوم با عنوان «تشالم، مسیر و خاطرات» نوشته نزار طربوش که جزو ادبیات جنگ به شمار میرود در 328 صفحه روایتگر زندگی یک مبارز سابق است که از زمره غواصینی بوده که کشتیهای دشمن صهیونیستی را در شهر بندری ایلات در جنوب اسرائیل منفجر کرد؛ اما جنگ سوریه مسیر و سرنوشت او را به کل تغییر میدهد.
نزار الطربوش نییز اهل لاذقیه و متولد 1970 است و انتشار این رمان اولین تجربه او در زمینه کار ادبی به شمار میرود.
حنا مینه روزنامهنگار و نویسنده برجسته اهل سوریه و یکی از پرتاثیرترین و بزرگترین نویسندگان مهم جهان عرب بود که به شیخ رمان سوریه و پدر رمان مدرن و سیاسی در سوریه شناخته میشد. حنا مینه در سال 2018 و در سن 94 سالگی در دمشق از دنیا رفت.
نظر شما