مراسم رونمایی از پوستر جشنواره ملی « ادبی یزد» به صورت مجازی و با حضور مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد برگزار شد.
سید خلف حوتی نژاد معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد با اشاره به اهداف و سیاستهای این جشنواره گفت: ما در بحث ادبیات و حوزه شعر به دنبال ایجاد جریان ماندگار هستیم و سعی داریم نسلی را تربیت کنیم که بتواند ادبیات استان را ارتقا دهد.
وی افزود: امیدواریم بتوانیم این اهداف را در قالب جریان های ادبی و نشستها دنبال کنیم اما باید با طراحی بیشتر این برنامهها، ویترینی از بهترین ها را داشته باشیم و هدفگذاری کلی را طراحی کنیم.
محمد صادقی، دبیر اجرایی جشنواره و مسئول موسسه فرهنگی هنری یادداشت نو نیز در این مراسم گفت: در سالهای گذشته برنامهها و جشنوارههای متعددی را با پیامدها و نتایج مناسب در استان برگزار کردیم اما در این جشنواره سعی کردیم گامی فراتر برداریم و اجرای آن را به صورت کشوری داشته باشیم تا بتوانیم ارتباط با شاعران و نویسندگان کشوری داشته باشیم.
وی افزود: جشنواره ملی ادبی یزد به صورت موضوع آزاد و در قالب غزل است که گستره آن کاملا ملی است و در صورت ادامه شرایط کرونایی به صورت مجازی برگزار می شود.
مسئول موسسه فرهنگی هنری یادداشت نو بیان کرد: این جشنواره متعلق به یزد و تمام کشور است و مربوط به گروه و جریان و انجمن خاصی نیست بلکه امیدواریم تمامی شاعران و نویسندگان در آن حضور پیدا کنند.
صادقی گفت: اختتامیه این جشنواره 19 اسفندماه سال جاری برگزار می شود که در صورت امکان به صورت حضوری و در غیر این صورت مجازی برگزار می شود.
مجید جوادیانزاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد نیز در این مراسم گفت: در حوزه های شعر و ادبیات، فعالیت های متعددی انجام شده اما خلأ جریان مستمر و پویا در این حوزه حس می شود که با برنامهریزی و تشکیل اتاق فکر سعی کردیم با اجرای این جشنواره جریان عامتری در این حوزه ایجاد کنیم.
وی افزود: در حوزه های مختلف فرهنگی و هنری سعی کردیم جریان بومی با محوریت یزد و با رویکرد ملی و فراملی برنامه داشته باشیم که نمونه های آن در حوزه تئاتر، جشنواره خیابانی چتر زندگی، در حوزه موسیقی نیز جشنواره منطقهای کویرنشینان و در حوزه رسانه، جشنواره جایزه فرخی یزدی و جشنواره فیلم ساباط برگرفته از فرهنگ یزد است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد گفت: جشنواره ملی ادبی یزد با یادمان صابر یزدی برگزار می شود که امیدواریم بتوانیم با استمرار این حرکت، در سال های آینده یادمان شعرای جوان کشور را برگزار کنیم.
جوادیانزاده بیان کرد: امیدواریم با اجرای این جشنواره، جریان شعر و ادبیات را تثبیت کرده و قوام ببخشیم.
وی در پایان با اشاره به رویکردهای جشنواره گفت: چاپ کتاب شعر در تمامی شهرستان ها، استقبال و حمایت از نشریات ادبی نیز به عنوان رویکردهای ما است.
محمود الهامبخش، عضو هیأت علمی و شاعر استان یزد نیز در این نشست گفت: پیدایش یک جشنواره ملی در یزد مژده خوبی است که البته تکیه این جشنواره بر جاذبههای این استان نیز باید صورت گیرد.
وی افزود: ما باید مرحله به مرحله خود را تقویت کنیم و قبل از کشوریشدن مقداری تعامل محلی داشته باشیم.
این عضو هیأت علمی دانشگاه گفت: باید در این جشنواره به چاپ آثار نیز توجه شود و در کنار آن نیز از بعد صوتی کتاب ها و اشعار غافل نشویم زیرا از این طریق می توانیم حس اصلی اشعار را منتقل کنیم.
وی با اشاره به پیشنهادهای خود در این خصوص گفت: خوشنویسی و موسیقی نیز می تواند نقطه مثبتی باشد که جشنواره را ماندگارتر کند.
الهامبخش بیان کرد: شعر یک بعد از ادبیات است که باید سفرنامهنویسی، خاطرهنویسی، داستاننویسی نیز به عنوان ابعاد دیگر ادبیات مورد توجه قرار گیرد و جریان های مختلفی در این زمینه شکل بگیرد.
در پایان این مراسم نیز پوستر اولین جشنواره ملی ادبی یزد که قرار است اختتامیه آن در اسفندماه سال جاری برگزار شود، رونمایی شد.
نظر شما