به گفته عبدالجلیل شریفی، جلسات شورای پژوهشی، کارگروههای تخصصی و دعوت از متخصصان مدیریت شهری مسیر کلی و الزامات علمی مرکز را تدوین کرد.
وی افزود: پاسخ کارشناسی به لایهها و طرحهای ارجاعی شورا و حمایت از پایاننامهها در مقاطع مختلف تحصیلی و همچنین حمایت انجام پژوهشهای کاربردی طی یک سال گذشته در دستور کار قرار این مرکز قرار گرفت.
سرپرست مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر شیراز، گفت: همچنین با توجه به موقعیت قرارگیری ساختمان مرکز پژوهشها، پارک مجاور و فضاهای بلااستفاده شهری اطراف مرکز، با همکاری شهرداری منطقه تاریخی، فرهنگی و با طراحی مناسب به پارک و محل مطالعه تبدیل خواهد شد.
وی اضافه کرد: در جهانی که تخصص، مهارت و توانمندی با دقت، تلاش و اندیشه عمیق همراه است برای داشتن شهری پویا و تحقق توسعه پایدار ناگریزیم دست یاری به سمت اندیشمندان و بزرگان علم و دانش دراز کنیم تا تصمیمات مرتبط با حیات شهر را کیفیتی در خور ببخشیم.
شریفی با بیان اینکه راهاندازی کتابخانه تخصصی مدیریت شهری مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر شیراز با نگاه ویژه به حوزه مدیریت شهری، افروختن چراغی که تابندگیاش بی شک موجب روشنایی راه آینده شیراز خواهد بود، گفت: شیراز شهر زیست بوم عرفا، ادبا، علما و حکماست و میراث ماندگار آن بزرگان، امروز امانت دست ماست.
امام جمعه شیراز هم در این مراسم گفت: کلانشهر شیراز نیازمند پروژههای بنیادی با نگاه تخصصی دانش بنیان است که این روند باید حاصل پژوهشهای بنیادی باشد.
آیتالله لطفالله دژکام تاکید کرد: همراهی و هماهنگی میان مدیران شهری و ملی در گذشته کم بوده و امروز باید به دنبال توسعه این مهم باشیم.
وی پیرامون حرکت به سمت راهاندازی کتابخانههای تخصصی، گفت: در این بحث شیراز عقب ماندگی ندارد و این حرکت به وجود آمده تحلیلی دارد که همه به ضرورت کارهای دانش بنیان پی بردهایم.
به گفته امام جمعه شیراز، مدیران شهری گاهی تلاشهایی انجام میدهند اما نتیجه نمیگیریم، گاهی با سیاست بازی به سمت ناتوانی برده میشود اما باید در چنین مواقعی تحلیل عقلی شود تا علت ناکامی مشخص شود.
آیت الله دژکام افزود: باید بررسی کنیم که پژوهشها در چه زمانی میتواند مفید و کارساز باشد، یکسری پژوهشهای بنیادی در رابطه با شهر نیاز است که به نظر میرسد عرصه مطالعات مهندسی نیست بلکه باید نگاههای روانشناسانه و انسان شناسانه وارد بحث شود.
وی ادامه داد: کسانی باید برای پژوهشهای بنیادی وارد کار شوند که با فلسفه شهرنشینی آشنایی داشته باشند.
نماینده ولی فقیه در استان فارس با بیان اینکه نتیجه پژوهش باید به سرعت ارائه شود، گفت: باید روشهای پژوهش تغییر کند تا پاسخ در کمترین زمان ممکن به دست بیاید و اگر قرار است پروژهای بر اساس پژوهش اولیه ساخته شود زمانبر نشود.
آیتالله دژکام افزود: ملاصدرا ترکیبی از روشهای پژوهش را در اختیار داشته است و امروز ما نیز باید از تجربیات گذشتگان استفاده کنیم و حرفهای بهتری را ارائه کنیم. وی تاکید کرد: تحقق بحث تمدنسازی و گام دوم در همین نگاه عمیق به مسائل وجود دارد.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز هم در این آیین به موضوع ایجاد کتابخانه تخصصی در این مرکز اشاره کرد و گفت: گشایش این کتابخانه تخصصی، اتمام حجتی برای تقویت ارزش محتوایی مرکز پژوهشهاست.
عبدالرزاق موسوی در ادامه قرار گرفتن مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر شیراز را در جوار حرم احمدبنموسی (ع) با اهمیت ارزیابی و ابراز امیدواری کرد که این موضوع ارتباطی تنگاتنگ و معنادار برای تقویت بنیههای فرهنگی ایجاد کند.
وی با اشاره به آسیبهای اجتماعی موجود در منطقه، ایجاد مرکز پژوهشها را نقطه عطفی در تغییر وضعیت اجتماعی و ساختار فرهنگی این مجموعه دانست.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز با تاکید بر ضرورت بهرهگیری از ظرفیتهای این مرکز، گفت: مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر شیراز از لحاظ سختافزاری و امکانات در وضعیت مطلوبی است ولی از لحاظ محتوایی نمرهای بیش از ۱۲ تا ۱۵ به آن تعلق نمیگیرد؛ اما امید است در ادامه راه در به ثمر رساندن موضوعات پژوهشی موفق عمل کند.
نظر شما