در ابتدای برنامه «سید مهدی جلیلی سنزیقی» دبیر علمی جشنواره، ضمن ارائه تعاریفی از داستانک و نیز مجال و حوصلهی کم مخاطبان امروزی در فضای مجازی و فرصت ارزشمندی که داستانک به مخاطبانش میدهد، درباره این رویداد قرآنی و ادبی گفت: تعداد 449 اثر از 27 استان از 200 داستانک نویس کشور به دستمان رسید که بسیار مایه خرسندی بود.
وی با اشاره به اینکه داوران این جشنواره (ابراهیم حسن بیگی، محمدجواد جزینی، عبدالصالح پاک) از بهترین و متخصصترین چهرههای ادبیات داستانی کشور بودند؛ اظهار کرد: یکی از آسیبشناسیهای جشنوارهها در کشور ما این است که تداوم ندارند و دوم اینکه اگر تداوم دارند، برنامهای برای ارتباط با مخاطبان خود و ارتقای تخصصی آنان ندارند.
جلیلی ادامه داد: در اغلب جشنوارهها یکی از اهداف، کشف استعدادها است؛ اما کشفی که به دنبال تکامل نباشد سودمند نیست و صرف معرفی و تجلیل نمیتواند این هدف را برآورده کند؛ زیرا کار جشنواره درواقع باید بعد از اختتامیه آغاز شود و اختتامیهها باید سرآغاز تکاملبخشی استعدادهای کشفشده جشنوارهها باشد که امیدواریم بتوانیم به یاری و عنایت خداوند متعال، چنین کنیم.
سپس عادله کشمیری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان، ضمن تبریک عید سعید مبعث، گفت: هر برنامهای باید بهمقتضای نیاز جامعه باشد و جامعه امروز ما بیش از هر زمان دیگری به آموزهها و تعالیم متعالی قرآن و عترت (ع) نیازمند است و این بر کسی پوشیده نیست.
وی افزود: انسان امروز وقت و فرصت کمی دارد و اغلب ما بعضاً آنچنان فرصتی نداریم که یک کتاب یا رمان و داستان بلند را بخوانیم؛ پس قالب داستانک را انتخاب کردیم.
کشمیری ادامه داد: از سویی دیگر فضای مجازی و پیامرسانهایی که در بستر این فضا به وجود آمدهاند مخاطبان زیادی دارند؛ همچنین این فضا هم میطلبد که نوشتههای کوتاه در آن ارائه شود؛ درنتیجه برپایی «جشنواره داستانک قرآن و عترت» را مدنظر قراردادیم که ضمن تشویق و ترغیب داستاننویسان کشور به پرداختن به موضوعات قرآن و عترتی، زمینهساز تولید آثاری شویم که در آن فضاهایی که عرض کردم قابلارائه باشند. برای این مهم موضوعات را هم بسیار وسیع گرفتیم که هر نویسندهای بتواند بخشی از تعالیم قرآنی و سیره ائمه را بهعنوان سبک زندگی اسلامی و اخلاق حسنه در داستانک خودش ارائه بدهد.
وی ادامه داد: استان ما، گلستان هم باوجود حضرت آیتالله نور مفیدی، نماینده معزز ولیفقیه و نگرش تقریب مذاهبی ایشان در این زمینه زبانزد و سرآمد کشور است و این مسئله منجر شد که موضوع ویژه جشنواره را مسئله «وحدت امت اسلامی» قرار دهیم.
کشمیری ضمن تأکید بهضرورت توجه به منشور توسعه فرهنگ قرآنی و اشاره به فعالیتهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان در حوزهی قرآن و عترت و مصوبات اخیرش در شورای فرهنگ عمومی استان، اظهار کرد: انتشار آثار این رویداد در قالب کتاب بسیار ارزشمند است؛ همچنین خروجی داستانها میتواند دستمایه تولید فیلمهای کوتاه و انیمیشن قرار بگیرد.
در ادامه «مرتضی خدمتکار» مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که بهصورت تلفنی مهمان برنامه بود، ضمن تبریک عید مبعث و اشاره به مجموعه جشنوارههای آیات که در استانهای کشور برگزار میشود و بهعنوان یک رویداد مهم دینی ایران بشمار میروند، گفت: استان گلستان ظرفیتهای لازم را برای برپایی دورههای آتی این رویداد قرآنی را دارد.
وی ضمن قدردانی از دبیرخانهی جشنواره در استان گلستان، ادامه داد: گام بسیار خوب و مؤثر گلستان در برپایی این رویداد فرهنگی و قرآنی بسیار ارزشمند بوده و ما در معاونت باقدرت از این رویداد برای سنوات آتی حمایت میکنیم.
سپس پس از قرائت بیانیهی هیات داوران؛ اسامی برگزیدگان به شرح ذیل معرفی شدند:
رتبه اول. عزیز الله محمد پور میر از بابل
رتبه دوم. محمدحسن مردانی از اصفهان
رتبه سوم. محسن کلهر از همدان
رتبه چهارم. فریده ترقی از کیش
رتبه پنجم. مهراب اکبری شهپر از قم
رتبه ششم. نغمه زاهدی از رشت
رتبه هفتم. سید حسن حسینی نژاد از گرگان
همچنین در بخش ویژه جشنواره که مختص به داستانک هایی با محوریت وحدت امت اسلامی از منظر قرآن کریم و دیدگاه پیامبر اعظم (ص) بود؛ هیات داوران از «احمد سوسرایی» با داستانک «بیراهه» از شهرستان آزادشهر تجلیل کردند.
یادآوری میشود نخستین جشنواره ملی داستانک قرآن و عترت به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان و با همکاری معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه فرهنگی قرآنی کوثر گرگان برپا شد.
نظر شما