بورلی کلییری، نویسنده امریکایی داستانهای پرفروش کودک و نوجوان در سن 104 سالگی از دنیا رفت.
سوزان مورفی، مدیر انتشارات هارپرکالینز در بیانیهای نوشت «خبر درگذشت بورلی کلییرلی، یکی از محبوبترین نویسندگان کودک زمانه ما عمیقا ما را متاثر و غمگین کرد. کتابهای بیزمان او تاییدی بر ارتباط همیشگی او با دنیای شادیها و لذتها، چالشها و پیروزیهایی است که بخش مهمی از دوران کودکی همه ما هستند.»
کلییرلی اولین کتاب خود را تحت عنوان «هنری هاگینز» در سال 1950 و بیش از 40 کتاب دیگر را در سالهای بعد از آن منتشر کرد. کتابهای او بیش از 85 میلیون نسخه در سراسر جهان به فروش رفتند و به بیش از 29 زبان مختلف نیز ترجمه شدند.
شخصیتها و قهرمانهای کتابهای او آدمهای خوب و سر به زیر، بد، قلدر و خیالبافان بودند که گاه کلییرلی همه این صفات در یک شخصیت واحد از داستانهایش جمع میکرد.
او برای نوشتن آثارش به خاطرات دوران کودکی و جوانی خود و چالشهای کودکانی که در زندگیاش میشناخت نقب میزد تا بهتر بتواند دیدگاه کودکان از جهان بزرگسالان را به دست آورد و در کتابهایش منعکس کند.
بورلی کلییرلی در سال 1916 در شهر اورگان امریکا متولد شد. در دوران تحصیل در مدرسه، معلمی که مقالههای او را دیده بود کلییرلی را تشویق به نوشتن کرد. این نصیحت تا زمانی که خانم کلییرلی در رشته کتابداری از دانشگاه کالیفرنیا در برکلی فارغالتحصیل شود با وی بود.
او بعد از دوران تحصیل مدتی را به عنوان کتابدار کتابهای کودک شروع به کار کرد تا اینکه در اوایل دهه سی سالگی به صورت تماموقت شروع به نوشتن کرد. به گفته انتشارات هارپرکالینز، رویای نوشتن برای خانم کلییرلی وقتی دوباره زنده شد که یک پسر کوچک در کتابخانه جلوی میزش خم شد و پرسید« کتابهای بچههای هم سن من کجا پیدا میشوند؟»
بورلی کلییرلی در دوران فعالیت حرفهای خود جوایز و افتخارات بسیاری را کسب کرد. در سال 1981 جایزه کتاب ملی را در بخش کودکان برای کتاب «رامونا و مادرش» از آن خود کرد و در سال 1975 نیز جایزه لورا اینگالز وایلدر اتحادیه کتابخانههای امریکا را برای کمک قابل توجه و شایانش به ادبیات کودک برنده شد. کتاب دیگر او با عنوان «آقای هنشاو عزیز» مدال نیوبری را در سال 1984 برای او به ارمغان آورد.
در سال 2000 نیز کتابخانه کنگره امریکا از او به عنوان یک اسطوره زنده نام برد و در سال 2003 نیز مدال ملی هنر را دریافت کرد.
او در سال 2006 در یک مصاحبه با رادیو عمومی ملی گفته بود «شما میتوانید با یک کتاب خوب سرگرم شوید. فکر نمیکنم هیچ چیز دیگری بتواند جای کتاب خواندن را بگیرد.»
نظر شما