وی افزود: با بررسی ترانههای کار میتوان به باورها و ارزشها، فنون، محیط، شیوهی معیشت و به طور کلی عناصر فرهنگ هر ملتی پی برد. کاربرد لالاییها در میان زنان این دیار برای آرام نگه داشتن فرزند که قسمتی از تربیت آنها در خلال این لالاییها شکل میگرفت و حتی در مواقع کار مثل قالیبافی بوده است.
این بانوی مولف، ادامه داد: افراد صاحب هنر قدیمی این دیار از ضربالمثلها در گفتگوهای روزمره خود به وفور استفاده میکردند و با ثبت این تمثیلهای محلی میراث گذشتگان را حفظ کردهایم.
وی عنوان کرد: بیان و شرح درد و رنجهای زندگانی، شکوه و گلایه (درد عشق، شکایت از معشوق، تنهایی، فراق و...) و بازتاب آیینها و رسوم اجتماعی و وصف طبیعت از مضامین اصلی ابیات عاشقانه و اشعار غنایی این منطقه است، حتی از این ابیات در بیشتر کارها و سهولت در انجام آنها مورد توجه و کاربرد قرار میگرفت.
کرامت یزدانی اشک)، متخصص فرهنگ و زبانهای باستانی، ویراستار و ناشر این کتاب نیز به خبرنگار ایبنا، گفت: در خصوص شعر کار در ادبیات عامه، باید گفت که هر جا کار هست، شعر هم است؛ این مهم از همان آغاز زندگی اجتماعی بشر روی داده است. حدیثه (فاطمه) آغاز، برای اولین بار در کتاب «شعر کار در ادبیات عامه»، به زیبایی و با تحقیقات میدانی طاقتفرسا به اشعار کار در ادبیات عامه شهرستان خاتم از توابع یزد پرداخته است که در خور ستایش است. باشد که فرهنگ و ادبیات عامه این سامان به جد جمعآوری و در تاریخ ثبت و به نسلهای بعدی منتقل شود!
یادآور میشود، «شعر کار در ادبیات عامه»، نوشته حدیثه (فاطمه) آغاز، کاشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی، شاعر، نویسنده و پژوهشگر، در ۲۵۰ صفحه در قطع وزیری و جلد شومیز، فروردین 1400 توسط انتشارات نویسندگان فارس منتشر شد.
نظر شما