محمدرضا راشد محصل، استاد گروه ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد و محمد فرحزاد، نویسنده کتاب یادشده و پژوهشگر بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی مهمانان ویژه این مراسم بودند.
رئیس اداره مطبوعات سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در مراسم رونمایی از این آثار بیان کرد: در این مرکز بیش از 34 هزار عنوان روزنامه و مجله وجود دارد که تعداد 180 عنوان نشریه آن، چاپ آستان قدس رضوی است.
ابراهیم حافظی، «نامه آستان قدس» را آغازگر رسمی انتشار مطبوعات در آستان قدس رضوی دانست و تصریح کرد: جریدهنگاری در مشهد از سال 1279 شمسی با انتشار «روزنامه ادب» آغاز شده بود و پس از آن نشریات متعددی در مشهد و دیگر شهرهای استان خراسان بزرگ به چاپ رسید که «نامه آستان قدس» یکی از همین موارد است.
حافظی افزود: معرفی فعالیتها، خدمات، ابنیه، اماکن و نفایس آستان قدس رضوی جزء اهداف و رویکردهای اصلی این نشریه است و طرح مسائل اخلاقی، اعتقادی و اسلامی از جمله رویکردهای فرهنگی و دینی آن است.
وی از احمدگلچین معانی، محمدتقی دانشپژوه، محمدتقی شریعتی، محمد مهران و کاظم مدیرشانهچی در شمار نویسندگان دانشمند و فاضل این نشریه نام برد و گفت: چاپ «نامه آستان قدس» تا سال 1355 ادامه داشت.
وی لزوم ارتباط جوانان با گذشته تاریخی و ادبی کشور را یادآور شد و گفت: گذشته پایه حال و آینده است و مشکل نسل امروز این است که با تاریخ معاصر بیگانه است که این باعث خودکمبینی میشود. این استاد ادبیات خاطرنشان کرد: یک سویه نگریستن به مطالب مختلف اگر ادامه پیدا کند تغییر سلیقهها را به دنبال خواهد داشت و خواهش ما از دستاندرکاران زمینههای مختلف این است که به همه زمینههای گذشته از جمله ادب، تاریخ، جامعهشناسی و مسائل روز توجه داشته باشند.
وی با بیان اینکه بسیاری از مقالات این نشریه از وزانت بالایی برخوردار است، گفت: هنوز هم بسیاری از مقالات این نشریه مورد استفاده پژوهشگران است.
این مولف افزود: در این کتاب 150 مقاله انتخاب و به ترتیب موضوعی مرتب شد و سپس حروفنگاری و نمایهسازی شده است. فرحزاد ادامه داد: به منظور چاپ مقالههای بیشتر، مقالات افرادی که خود به صورت جداگانه اقدام به چاپ مقالاتشان کردهاند، در این کتاب مدنظر نبوده است.
فرحزاد اضافه کرد: پس از انتخاب مقالات با نظارت دکتر محمدرضا راشد محصل، مقالات نهایی برای چاپ انتخاب شده است.
نظر شما