شنبه ۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۲
منزوی تحولی شگرف در غزل ایجاد کرد

علی محمد بیانی، نویسنده زنجانی با اشاره به اینکه منزوی تحولی شگرف در غزل ایجاد کرد، گفت: غزلسرایان امروز در سایه افرادی همچون منزوی و محمدعلی بهمنی فعالیت می‌کنند.

علی‌ محمد بیانی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در زنجان، با اشاره به برگزاری نخستین دوسالانه حسین منزوی در زنجان گفت: خوشبختانه پس از مدت‌ها انتظار دوسالانه حسین منزوی به یاد کسی که زحمت بسیاری برای غزل کشید، برگزار خواهد شد.

این نویسنده زنجانی با اشاره به اینکه ویژگی منحصر به فرد دوسالانه‌ی حسین منزوی برگزاری آن در سطح ملی و بین‌المللی است، تصریح کرد: اما نکته مهم‌تر این است که برگزاری چنین جشنواره‌هایی باید استمرار داشته باشد، چراکه اعتبار هر رویداد ادبی به مداوم برگزار شدن آن بستگی دارد.

وی با تأکید بر اینکه برگزاری برنامه‌های جانبی هم به افزایش جذابیت چنین جشنواره‌هایی کمک می‌کند، افزود: با توجه به اینکه دوسالانه حسین منزوی مربوط به غزل است، برگزاری کلا‌های نقد شعر یا کتاب هم در کنار جشنواره مفید و جذاب خواهد بود.

بیانی در ادامه با اشاره به نقش تاثیرگذار حسین منزوی در غزل اضافه کرد: منزوی تنها تغزل نمی‌کرد بلكه تفكر هم می‌کرد و اين تفكر خاص، در واقع تحولی شگرف در غزل ایجاد کرد.

این شاعر زنجانی افزود: درواقع امروز غزلسرایان در سایه بزرگانی چون حسین منزوی و محمدعلی بهمنی فعالیت دارند، پس قاعدتا باید به برگزاری چنین جشنواره‌هایی که حسین منزوی را معرفی می‌کند، اهتمام داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه برگزاری چنین جشنواره‌های آخرین یافته‌های ادبی را هم مطرح خواهد کرد، گفت: شاید برگزاری جشنواره دوسالانه‌هایی این‌چنین در ابتدا نواقصی هم داشته باشد، اما در طول سالیان ایرادات برطرف شده و یک رویداد ادبی مهم شکل خواهد گرفت.

بیانی ضمن مثبت ارزیابی کردن برگزاری جشنواره به دو زبان ترکی و فارسی افزود: با توجه به ظرفیت‌هایی که کشور در حوزه شعر ترکی دارد، قطعا آثار خوبی در این حوزه به جشنواره ارسال می‌شود.

این نویسنده زنجانی در بخش دیگری از این گفت‌وگو از چاپ پنجم کتاب «بئله اوخو، بئله یاز» خبر داد و گفت: این کتاب در تبریز به چاپ پنجم رسیده است.

وی ادامه داد: کتاب «بئله اوخو، بئله یاز»  نگاهی تازه به گرامر و شیوه نگارش زبان ترکی: قابل استفاده برای دانش‌آموزان، دانشجویان، معلمان، مترجمان، مجریان دارد.

علی محمد بیانی شاعر و نویسنده زنجانی به زبان ترکی است که آثار متعددی در حوزه شیوه نگارش زبان ترکی و مسائل اجتماعی و تاریخی دارد.

کتاب‌های یئدی‌نامه، آذربایجان تورکجه‌سی، مجموعه شعر آغاج لار کیمی، بئله یاز، بئله اوخ و تصحیح نسخه خطی داستان کرم و اصلی اثر شیخ ابراهیم زنجانی، زنجان نیکان کتاب، تصحیح نسخه خطی دیوان میرزا صادق اوریادی، ترجمه داستان‌های آشیقی زنجان از جمله آثار به چاپ رسیده از علی محمد بیانی است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها