به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در مشهد، در آیین رونمایی از کتاب «مهمان حرم» که ظهر امروز در آستانه روز ملی مقاومت در ادارهکل کتابخانههای عمومی خراسانرضوی برگزار شد، گفت: پویش ملی کتابخوانی «مهمان حرم» که برگرفته از کتابی با همین نام است به مناسبت روز ملی مقاومت و پنجمین سالگرد سردار شهید سلیمانی از امروز آغاز به کار خواهد کرد. این کتاب زندگینامه برخی از علما و شهدای مدفون در حرم مطهر رضوی است.
حامد انتظاری کاشانی گفت: موضوع مهمی که در زمان نگارش این اثر مد نظر ما بود این موضوع بود که هر روز در زمانی که هوا روشن است و خورشید میتابد، ستارهها در آسمان هستند اما به واسطه نور خورشید دیده نمیشوند اما به محض اینکه شب میشود و نور خورشید میرود، ستارهها نمایان میشوند.
مضجع شریف رضوی نظیر خورشید است
این نویسنده گفت: حرم مطهر هم نظیر خورشید است، تا وقتی ایشان هستند توجهی به اطرافیان نداریم و نمیدانیم که چه بزرگانی در این مضجع شریف هستند و چقدر بزرگ هستند. ما میگوییم بست شیخ طبرسی، شیخ طوسی، شیخ بهاالدین، شیخ حر عاملی یا… اما نمیدانیم که این بزرگان اگر نبودند شاید این روند تشیع و دین ما به این صورت به دست ما نمیرسید و ناقص می ماند و خیلی از جنبه های مخالف اخلاق، عرفان، علوم، معماری و… پنهان میماند.
پرهیز از زیادهگویی در این کتاب
حامد انتظاری کاشانی گفت: هدف ما از نگارش این کتاب این موضوع بود که این افراد گمنام نمانند. نکته دیگر اینکه برای ما مهم بود که کتاب طولانی نشود، ما از زیادهگویی در این اثر پرهیز کردیم.
وی افزود: همچنین ما تلاش کردیم بزرگان مدفون شده در حرم دوباره معرفی شوند، بسیاری از آنان را خیلی ها نمیشناسند. مثلاً ما نام پیرپالاندوز را شنیدهایم اما نمیدانیم مقبره او کجاست.
کاشانی گفت: برای پیر پالاندور به دستور شیخ بهایی اطراف حرم مقبرهای ساختند، جایگاه او آنقدر بالا بوده که شیخ بهایی برای موضوعات عرفانی به او مراجعه میکرده است.
این نویسنده بیان کرد: این کتاب به شهدای ترور دهه ۸۰ و قبلتر از آن هم پرداخته است، این حوادث دیگر دارند از خاطرهها فراموش میشوند.
مشاوره کتاب مولفههای بیشماری دارد
پس از آن احسان سیفی، رئیس اداره امور کتابخانهها و کتابخوانی ادارهکل کتابخانههای عمومی خراسانرضوی در کارگاه «تسهیلگری از روشهای مشاوره کتاب» با اشاره به اینکه مشاوره کتاب مولفههای بیشماری دارد، گفت: برای مشاوره کتاب چند نکته بسیار مهم است، اولین نکته این است کهباید ناشر خوب انتخاب کنید. پس از آن نویسنده خوب و بعد محتوای خوب.
وی گفت: اما قبل از تمام اینها باید خودتان بدانید چه میخواهید و مخاطبتان را بشناسید. این مسیر هم نیازمند وقت گذاشتن و صرف هزینه است.
رئیس اداره امور کتابخانهها و کتابخوانی ادارهکل کتابخانههای عمومی خراسانرضوی ادامه داد: همراهی در بحث مشاوره کتاب، یکی از فنون بسیار مهم در این حوزه است، هرگز به نوجوانان نگویید چه کتابی را نخوانند، اگر تمایل داشتند کتابی را بخوانند، اجازه بدهید مطالعه کنند تا خودشان به این نتیجه برسند آن کتاب مناسب آنان نیست.
سیفی بیان کرد: ما یک جام باشگاههای کتابخوانی داریم که در چهار رده پیش دبستانی، دبستان و متوسطه برگزار می شود، این رویداد هر سال یک فهرست با نام «کتابهای برگزیده دبیرخانه جام باشگاههای کودک و نوجوان» منتشر میکند. این فهرست میتواند برای شما چراغ راهی باشد.
وی افزود: اگر میخواهید به بچهای برای ارتقاء اعتماد بهنفس، مشارکت اجتماعی، همدلی و هرموضوعی کتاب پیشنهاد بدهید، با جستوجو در این فایل میتوانید به کتاب یا کتابهای مرتبط با این مفاهیم برسید.
نظر شما