سه‌شنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۸
موزه گامی در جهت هویت‌بخشی است/ دوران شکوه کشور در فارس است

موزه آموزش و پرورش فارس با اسناد مکتوب به قدمت 130 سال آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در فارس، معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش در مراسم افتتاح موزه آموزش و پرورش استان فارس گفت: این موزه بخشی از مولفه فرهنگی این جامعه است و ارزش بالای فرهنگی دارد. این ساختمان که به این موزه اختصاص داده شده است سبب می‌شود که این مکان تبدیل به جاذبه‌ای گردشگری در استان فارس شود و من در هیچ‌کجا این ظرفیت را ندیدم.
 
علیرضا کاظمی ادامه داد: امروز موزه‌ای افتتاح می‌شود که بخشی از فرهنگ و بخش مهمی از تمدن ما را تشکیل می‌دهد. اگر بخواهیم آینده‌ای پرافتخار داشته باشیم، باید به این گذشته پرافتخار و ارزش‌ها در ابعاد مختلف آشنا باشیم و به رخ جهانیان بکشیم و دانش‌آموزان و خانواده‌ها را با این فرهنگ و تمدن آشنا کنیم.
 
وی اضافه کرد: این‌جا دو ویژگی منحصربه‌فرد دارد؛ یک بنای آن و دیگری فضای آن است و محتوای این موزه مزید بر این فضای خوب است و به شکلی است که می‌تواند جاذبه‌ای برای گردشگری ایجاد کند.
 
کاظمی افزود: نگاه ما در حوزه سند تحول بنیادی این است که باید موقعیت‌های تربیتی رشددهنده ایجاد کنیم. موزه یکی از این بخش‌هاست، ما وظیفه داریم زمینه ارتباط دانش‌آموزان را با این بخش از فرهنگ فراهم کنیم.
 
وی تصریح کرد: نگاه ما به موزه صرفا یک مکان دیدنی نیست؛ موزه یک مکان تربیتی، یک رسانه گویا است که بخش عظیمی از تاریخ را که در کتاب نمی‌گنجد و نمی‌توانیم برای دانش‌آموزان به تصویر بکشیم در آنی به مخاطب منتقل کنیم.
 
مدیرکل آموزش و پرورش استان فارس هم در مراسم افتتاح موزه آموزش و پرورش فارس گفت: این موزه برای ما بسیار ضرورت و اهمیت داشت. فارس نزدیک به 130 سال یعنی از سال 1277 مدارس مدرن در آن راه‌اندازی شد، هرچند پیشینه آموزش و پرورش فارس بیش از این‌هاست.
 
فرهاد اسماعیلی ادامه داد: ما در این موزه از 130 سال گذشته تا اکنون را به تصویر کشیدیم، این‌جا محلی است برای پژوهشگران و دانش‌آموزان و همه کسانی که می‌خواهند در حوزه تعلیم و تربیت تحقیق کنند.
 
وی افزود: افتخار می‌کنیم که اولین مرکز اسناد آموزش و پرورش فارس را افتتاح کردیم. اینجا مرکزی تخصصی است، مرکزی برای پژوهشگران که سیر تحول در آموزش را می‌خواهند شاهد باشند.
 
اسماعیلی اضافه کرد: سند تحول بنیادی باید عملی و اجرایی شود، راهکار 3/6 سند به ما می‌گوید ما مکلف هستیم به ایجاد موزه و نمایشگاه‌های علم و فناوری در همه شهرها، امروز ما گامی را در اجرایی‌کردن سند تحول بنیادی برداشتیم.
 
وی تصریح کرد: یکی از آسیب‌های موجود این است که فرزندان ما هویت ایرانی و اسلامی را در وجود خود کمتر حس می‌کنند. موزه آموزش و پرورش هویت ما را نشان می‌دهد، دانش‌آموزان و معلمان باید به این پیشینه تاریخی افتخار کنند، امیدوارم گامی در راستای هویت بخشی برداشته باشیم.
 
محمدحسن طالبیان نیز در مراسم افتتاح موزه آموزش و پرورش استان فارس گفت: ما در کشور بالغ بر 744 موزه داریم که 170 موزه خصوصی است، موزه‌ها بسیار تنوع پیدا کرده‌اند.
 
معاون وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: در کشور ما که سابقه 11هزارساله زیستی داریم باید این تجربیات را به آیندگان انتقال دهیم و مردم بدانند به چه سابقه تاریخی وصل هستند. تقریبا هر سازمانی میراثی دارد که باید آن را حفظ کند و خوشبختانه آموزش و پرورش این کار را انجام داده است.
 
طالبیان تصریح کرد: فارس تقریباً همه دوران تاریخی را در خود جای داده است، دوران شکوه کشور در فارس وجود دارد، بسیاری از اولین‌ها در فارس بوده است. موزه یک مرکز پژوهشی، علمی، فنی و توسعه‌ای است تا کودکان فرآیند هر موضوع را ببیند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها