در ابتدای مراسم «محسن جلالی» مدیرکل اطلاعات گلستان، ضمن عرض خیرمقدم به مقام وزارت و مدعوین و ادای احترام به معمار کبیر انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی(ره) و شهدا و ایثارگران راه انقلاب اسلامی گفت: انقلاب اسلامی بزرگترین رویداد تاریخی کشور است و مرهون تلاشهای مردان و زنانی است که بیهیچ چشمداشتی و بر اساس باورها و رسالت دینی خود این انقلاب اسلامی شکوهمند را رقم زدند.
وی ضمن اشاره به نخستین گامها در نهضت انقلاب در استان گلستان و یادآوری اقدامات و مجاهدتهای انقلابیون استان، افزود: در راستای صیانت از این رشادت ها، مرکز بررسی اسناد تاریخی اثری را منتشر کرده که گوشه ای از این سیر مبارزات گلستان را برای نسل کنونی بازنمایی کرده است.
سپس «حضرت آیت الله سیدکاظم نورمفیدی» نماینده ولی فقیه در استان گلستان و امام جمعه گرگان در یک ارتباط تصویری مجازی، اظهار کرد: شخصیت امام خمینی (ره) بینظیر بود و او مصداق کاملی از انسانهای خدامحور و میراثدار کلام قرآن و راه اولیا به شمار میرفت.
وی ضمن اشاره به آیاتی چند از قرآن کریم افزود: نگاه حضرت امام (ره) عمیق و گسترده بود و او ریشه های مفاسد و ظلم در نظام پهلوی را در قدرتهای سلطهگر جهانی میدانست که باید از سر راه بشریت برداشته شوند؛ در همین راستا امام نگاه و انقلابش را بر این محور قرار داد.
حضرت آیتالله نورمفیدی در ادامه ضمن ذکر مصادیقی از سیره عملی و نظری امام راحل و اینکه امام بر گردن همه حق دارد و توانست با خدامحوری هیمنه دشمنان را بشکند، گفت: امام خمینی (ره) در دوران مبارزاتش همواره کلامش رنگ و لعاب قرآنی و اسلامی داشت و این مهم یکی از رموز موفقیت امام راحل در نهضتش بود .
در ادامه مراسم «هادی حقشناس» استاندار گلستان نیز ضمن قدردانی از انتشار این مجموعه و ادای احترام به مجاهدان راه انقلاب گفت: تاریخ در جامعه همانند حافظه برای انسان و یا هارد برای کامپیوتر است و انسانی که حافظه ندارد، بیان میکنند که به آلزایمر یا فراموشی مبتلا شده است؛ حال تصور کنید جامعهای حافظه خود را از دست بدهد و یا تاریخ خود را نداند؛ در نتیجه قطعا این جامعه در مواجهه با حوادث با مشکل روبهرو میشود.
وی با اشاره به اینکه اگر در آموزش و پرورش به اندازه دروسی چون فیزیک و شیمی و ... برای تاریخ وقت بگذاریم و حاصل رنجها، زحمتها و اینکه چه کسانی بودهاند و چه آرمانهایی داشتهاند و ... را بدانیم، بهتر میتوانیم برای آینده قدم برداریم.
حقشناس سپس افزود: قرآن کریم صرفا یک کتاب تاریخی نیست؛ اما در آن به مواردی اشاره شده که چون سندی تاریخی برای امروز ما راهگشا است؛ پس مهمترین منبع استخراج اطلاعات، تاریخ است و اگر این اطلاعات وجود نداشته باشد، نمیتوانیم برنامهریزی درستی داشته باشیم.
در ادامه آیین رونمایی «حجتالاسلام سیدمحمود علوی» وزیر اطلاعات ضمن ادای احترام به شهدا و ایثارگران انقلاب اسلامی، شهدای 15 خرداد و امام راحل و قدردانی از عوامل و مهمانان آیین رونمایی و اشاره به مسئله هویت و کارکرد افراد و جامعه گفت: بر خلاف نگاه برخی از صاحبنظران غربی، دیدگاه اسلامی بر اصالت، اراده و شخصیت فرد و نیز عینا همین موارد در جامعه باور دارد.
وی افزود: فرد و جامعه از نظر قرآن دارای اراده و اختیار است و فرد و جامعه بر کارکرد و سرنوشتش موثر است و خداوند در دین مبین اسلام برای انسان ها تکالیفی را معین کرده که میتوان به مواردی چون برپایی عدالت، خیرخواهی، امر به معروف و نهی از منکر، سپردن امور به اهل و ... اشاره کرد.
علوی در ادامه،گفت: یکی دیگر از مسئولیتهای جامعه مبارزه با طاغوت و ظلم و ستم است و توجه به این مهم بر روی سرنوشت جامعه اثر خواهد گذاشت؛ امری که امام راحل و انقلاب اسلامی بدان توجه نشان داد.
وزیر اطلاعات مسئله تاریخ و فرهنگ و توجه به آن را به عنوان امری مهم در تعیینکنندگی سرنوشت هر جامعهای ضروری برشمرد و افزود: توجه و مداقه به تاریخ هر جامعه می تواند در ریلگذاری برای نسل آینده بسیار یاریکننده باشد و درسآموختن از تاریخ و کارنامه یک ملت و مواردی از این دست بسیار میتواند در مسیر عزت آن جامعه کمک کند.
وزیر اطلاعات ضمن اشاره به مفاخر و مشاهیر استان و اشاره به اینکه گلستان، استان زرخیز فکری و پر از ستاره و نخبگان است، گفت: دلسوزان جامعه، حقایق تاریخ انقلاب را امانتدارانه به نسل آینده منتقل کنند؛ زیرا مبارزه با طاغوت و ستمستیزیها نباید دچار فراموشی شود و این موارد چون میراثی و چراغ راهی برای ریلگذاری نسل آینده باید استفاده و مرور شوند.
در ادامه برنامه از تمبر یادبود کتاب و نیز مجموعه 5جلدی کتاب «انقلاب اسلامی به روایت اسناد ساواک: استان گلستان» رونمایی به عمل آمد.
در حاشیه این آیین، «عادله کشمیری» مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان که در مراسم رونمایی حضور داشت، ضمن ادای احترام به شهدای انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره)، درباره محتوای کتابها به خبرنگار ایبنا گفت: این مجموعه 5جلدی همراه با اسناد، ضمائم و تصاویر به کوشش «علی اکبر علیمردانی» تالیف شده است.
وی افزود: جلد نخست در 486 صفحه به بازه زمانی 3 اردیبهشت 1342 تا 14 اسفند 1351 میپردازد و موقعیت تاریخی و جغرافیایی استان گلستان، بازتاب قیام 15 خرداد در گلستان، محورهای فعالیت مردم گلستان در نهضت امام (ره) همراه با مصادیق در آن به صورت مبسوط تشریح می شود.
کشمیری ادامه داد: در جلد دوم این مجموعه به روحانیون استان گلستان، پیشگامان مبارزه، گسترش دیوارنویسی و انتشار اعلامیه، شهادت آیتالله سیدمصطفی خمینی و واکنشها به وقایع جاری کشور در 400 صفحه پرداخته شده و به بازه زمانی 16 فروردین 1352 تا 29 اسفند ماه 1356 میپردازد.
وی ادامه داد: همچنین در جلد سوم که در 410 صفحه روانه بازار نشر شده است؛ به موضوعاتی چون امواج انقلاب در استان گلستان، برگزاری مراسم چهلم شهدای کشور، شرکت در اعتصابات و تعطیلی بازار و افزایش اقدامات نمادین علیه رژیم پهلوی، تظاهرات و دستگیری اشاره و پرداخته شده است و مباحث آن به رویدادهای 5 فروردین تا 31 مرداد 1357 اشاره دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان، ادامه داد: جلد چهارم این مجموعه نیز به تظاهراتها و اعتصابها و تعطیلیها، دیوارنویسی و پخش اعلامیه در شهرهای مختلف گلستان پرداخته و در 392 صفحه این رویدادها را در بازه زمانی اول شهریور ماه 1357 تا 30 مهرماه همان سال معرفی می کند.
عادله کشمیری با تاکید بر ضرورت توجه و مداقه بر آرمان ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی و ضرورت تبیین آن به نسل جوان، گفت: جلد نهایی و پنجم کتاب «انقلاب اسلامی به روایت اسناد ساواک: استان گلستان» -که بنا به گفته مرکز بررسی اسناد تاریخی وزارت اطلاعات، آخرین برگ های زرین و ماندگار از مجاهدت مردم استان گلستان را در نیمه دوم سال 57 (اول آبان 57 تا 13 بهمن 57) در 424 صفحه تبیین می کند- به موضوعاتی چون حمله به مقرهای ساواک، سرکوب انقلابیون و ایجاد وحشت میپردازد.
یادآوری میشود اجرای نمایش رادیویی بر اساس محتوای کتابها توسط هنرمندان رادیوی گلستان و نیز تجلیل از عناصر شاخص مبارز و فعال انقلاب استان گلستان از دیگر برنامههای آیین رونمایی بود.
نظر شما