کتاب «حقایق ناگفته از گوانتانامو»، (سرگذشت یک پزشک زندانی) در ویژهبرنامهای به یاد شهید سیدمحمدعلیشاه موسوی، نویسنده این کتاب در شبکه رادیویی فرهنگ با عنوان «چمران افغانستان» رونمایی شد.
اینبرنامه یادوارهای برای گرامیداشت سیدمحمدعلیشاه موسوی بود که با حضور فرزند شهید بزرگوارش به معرفی، شرح فعالیتها و نقش اثرگذار ایشان در ایران و افغانستان اختصاص داشت .
چگونگی ورود سیدمحمدعلیشاه موسوی گردیزی ملقب به چمران افغانستان، به عرصه سیاسی و تاثیرپذیریاش از انقلاب ایران به روایت خودش، از بخشهای برنامه چمران افغانستان بود.
موضوع این برنامه به سبب مقارن شدن با سومین سالروز شهادت شهید موسوی به زندگی و فعالیتهای ایشان اختصاص داشت. بخش اصلی این برنامه روایتگر زندگی شهید و نقش وی در روابط ایران و افغانستان بود که عابد اکبری، مدیرعامل موسسه تحقیقاتی ابرار معاصر تهران، محمدرضا پاکروان مشاور امور بینالملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سیدمحمدمرتضی موسوی فرزند شهید سیدمحمدعلیشاه موسوی معروف به چمران افغانستان، کارشناسان و مهمان حضوری و فاطمه نکولعل آزاد، مدرس دانشگاه و معاون اجرایی موسسه مطالعات و تحقیقات بینالمللی ابرار معاصر تهران نیز کارشناس تلفنی برنامه بودند .
در این برنامه از کتاب «حقایق ناگفته از گوانتانامو»، (سرگذشت یک پزشک زندانی) نوشته این شهید بزرگوار که از سوی موسسه فرهنگی مطالعات و تحقیقات بینالمللی ابرار معاصر تهران منتشر شده است رونمایی شد.
گفتنی است؛ این کتاب گزارشی از شکنجهها و آزار زندانیان در بند در زندان گوانتانامو است که شهید موسوی که حدود چهلماه در زندان گوانتانامو زندانی بوده و شاهد اعمال غیرانسانی و غیراخلاقی و اعمال انواع شکنجههای جسمی و روحی توسط نیروهای آمریکایی نسبت به زندانیان افغانی و عراقی محبوس در این زندان بود بیان شده است. نگارنده به قوانین ظالمانه حاکم بر زندان گوانتانامو و تعصب آمریکاییها نسبت به مسلمانان اشاره کرده و فضای خفقان حاکم بر این زندان را به تصویر کشیده است. بیان نوع رفتار و گفتار سربازان آمریکایی نسبت به زندانیان گوانتانامو و عکسالعمل این زندانیان نسبت به این رفتارها و بیتفاوتی نیروهای بینالمللی از جمله صلیب سرخ جهانی نسبت به حقوق زندانیان در این زندان از جمله مهمترین مندرجات این کتاب است.
نظر شما