وی ادامه داد: مسلماً زمانی که یک امر تا این حد والا و مقدس باشد کسانی که این امر به آنها واگذار میشود نیز افرادی والا و شایسته هستند و در نزد خداوند متعال مقام و مرتبهای دارند. البته این حقیقت را نباید از نظر دور داشت که هرچه سطح علمی مداحان و ذاکران اهل بیت (ع) بالاتر باشد، تأثیر بیشتری روی آحاد جامعه خواهند گذاشت و افراد بیشتری را جذب مکتب نورانی اهل بیت (ع) خواهند کرد.
مختاری تصریح کرد: شاید همین امر سبب شده که خود مداحان محترم نیز در مورد ارتقا بخشیدن به سطح مطالعاتی خود در زمینه تاریخ اسلام، اشتیاق زیادی نشان دهند و با مراجعه مکرر به استادان تاریخ، خواستار این باشند که یک سلسله کتابهای معتبر و مناسب در زمینه تاریخ اهلبیت بهویژه تاریخ زندگی و مقتل امام حسین (ع) را به آنها معرفی کنند، تا آنها با خیال آسودهتری به بیان مداحی و مراثی بپردازند.
این فعال فرهنگی دفتر مقتل جامعه ایمانی مشعر را بهمنظور ارتقا بخشیدن به اطلاعات تاریخی جامعه مداحان، مسئول دانست و گفت: جامعه ایمانی مشعر این امر خطیر را به عهده گرفته و بر این اعتقاد است که تهیه سیر مطالعاتی مقاتل امام حسین علاوه بر ایجاد فرهنگ و انگیزه مطالعه در بین مداحان، دسترسی به کتابهای مرجع و دست اول را آسان کرده و از پراکندهخوانی کتب توسط مداحان و سخنرانان جلوگیری میکند. همچنین موجب تمییز مطالب صحیح از غیر صحیح و تمییز مطالب مستند از غیر مستند میشود.
مجید عرب مختاری گفت: جامعه ایمانی مشعر با مراجعه به استادان طراز اول همچون حجج اسلام مهدی پیشوایی، محمد هادی یوسفی غروی، محمدرضا جباری و آقای دکتر محمدحسین رجبی دوانی یک سلسله کتابهای معتبر تاریخی در سطوح: «پیش نیاز»، «مقدماتی»، «متوسطه»، «پیشرفته»، «پژوهشی»، و «ملحقات» معین کرد و قرار شد فهرستی از آنها در اختیار جامعه مداحان قرار گیرد تا با مراجعه به کتابهای پیشنهادی، سطح علمی خود را در زمینه مقاتل امام حسین (ع) بالا برده و به همه ابعاد این قیام خونین آشنا گردند.
این عضو جامعه ایمانی مشعر به کتابهای مورد نظر در قالب کتاب «سیر مطالعاتی مقاتل امام حسین (ع)» اشاره کرد و افزود: در دوره پیشنیاز کتابهایی همچون «لؤلؤ و مرجان در شرط پله اول و دوم منبر روضهخوانان»، «آینه بیغبار» و «کاملالزیارات» پیشنهاد میشود و در دوره مقدماتی کتابهای «گزیده تاریخ قیام و مقتل جامع حضرت سیدالشهداء »، « تاریخ زندگانی امام حسین»، « مثیرالاحزان» و «لهوف» معرفی میشود.
وی در بخش دیگری از سخنانش به دو دوره بعد اشاره کرد و افزود: برای دوره متوسطه کتابهای «شهادتنامه امام حسین»، «منتهیالآمال»، «دمعالسجوم ترجمه نفسالمهموم»، «لواعج الاشجان فی مقتل الحسین» و «آغاز نهضت «تحلیلی از دوران حضور امام حسین در مکه» پیشنهاد میشود و علاقهمندان میتوانند برای دوره پیشرفته از کتابهای «الارشاد فی معرفة حجج الله علی العباد»، «قمقام زخار و صمصام بتار»، «مقتلالحسین» و «ترجمه وقعه الطف» استفاده کنند.
مجید عرب مختاری در پایان برای دوره پژوهشی «تاریخ سیدالشهداء»، «تاریخ قیام و مقتل جامع سیدالشهداء» و برای ملحقات این سیر مطالعاتی کتابهای «عاشورا (ریشهها، انگیزهها، رویدادها، پیامدها)»، «ارزیابی انقلاب امام حسین»، «آذرخش کربلا»، «بررسی تاریخ عاشورا» و «ابصارالعین فی انصارالحسین / سلحشوران طف» را معرفی کرد.
نظر شما