دبیر انجمن فرهنگی ناشران کتاب و کودک و نوجوان، درباره ضرورت توجه معاونت امورفرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نشر کتاب کودک و نوجوان ایجاد رویه، ساختاری منسجم و قواعدی شفاف و قابل اندازهگیری برای بررسی کتاب کودک و نوجوان وتامین منابع با کیفیت تولیدی را ازجمله ضرورتها میداند.
در شرایط حاضر، سرانه مطالعه چندان بالا نیست و از آنجا که سرانه مطالعه بالا نیست به تبع آن تولید کتاب و شمارگان بالایی را شاهد نیستیم. به نظر میرسد نتایجی که در طول زمان لازم است برای رسیدن به هدف حاصل شود، علیالقاعده میباید از ابتدای قبول مسئولیت در برنامه و دستور کار مدیران و بهویژه مدیران فرهنگی مشاهده شود تا در گذر زمان محقق و به نتیجه نهایی منجر شود.
در دوره جدید، رویکرد معاونت را میتوان تاکید بر جنبههای فرهنگی حوزه نشر دانست که برای تحقق این امر توجه به بدنه نشر و واگذاری مسئولیتهای لازم به حوزههای مختلف و تشکلهایی که سابقه و تجربه لازم را در موضوع و حوزه مربوطه دارند بهعنوان یک نکته باید مورد توجه قرار گیرد.
همچنین بسترسازی برای ایجاد تسهیلگری در تامین منابع مورد نیاز کتاب کودک و نوجوان با ویژگیهای خاص خودش را میتوان مورد انتظار دانست. به نظر میرسد ایجاد رویه و ساختاری منسجم و قواعدی شفاف و قابل اندازهگیری برای بررسی کتاب کودک و نوجوان جهت تامین منابع با کیفیت تولیدی یکی از مواردی است که در رویکرد معاون فرهنگی جدید میتوان آن را مشاهده کرد.
توجه جدی معاونت امور فرهنگی به ابعاد آموزشی و نیازهای آموزشی ناشران و وابستگان حوزه نشر در تمامی حوزهها میتواند یکی از اقدامات موثری باشد که در دورههای گذشته مغفول مانده و اکنون مورد انتظار است که معاون محترم جدید به آن همت گمارد. بدیهی است این همت گماردن در معنای حمایت از موضوع مورد نظر برای اجزای حوزه نشر است.
نکته مهمتر و اساسیترین مساله بهخصوص در حوزه کتاب کودک و نوجوان و در دیگر حوزهها، یافتن راهکاری برای ایجاد انگیزه بیشتر مطالعه و بهتر خوانده شدن کتاب کودک و نوجوان است که سرمایههای ملی این مرز و بوم محسوب میشوند.»
نظر شما