چهارشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۰ - ۰۸:۲۵
انتشار کتابی با موضوع جایگاه سیاست در مکتب عرفانی علامه طهرانی

کتاب «عرفان و سیاست؛ تبیین جایگاه سیاست و انقلاب اسلامی در مکتب عرفانی علامه طهرانی»، تألیف محمدمحسن دعایی و محمدحسن وکیلی منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) لیلا علیزاده ده آبادی: کتاب «عرفان و سیاست؛ تبیین جایگاه سیاست و انقلاب اسلامی در مکتب عرفانی علامه طهرانی»، تألیف محمدمحسن دعایی و محمدحسن وکیلی، حاصل همکاری شرکت چاپ و نشر بین‌الملل و مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلامی است که با شمارگان 1000 نسخه و قیمت 70000 تومان به‌تازگی روانه بازار شده‌ است.

کسانی که دستی در مطالعه مکاتب و شخصیت‌های عرفانی دارند، می‌دانند که پیرامون شخصیت مرحوم علامه سیدمحمدحسین حسینی طهرانی، نظرات گوناگونی وجود دارد. آقایان حجج اسلام سیدمحمدمحسن دعایی، مدیر عامل مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلامی و محمدحسن وکیلی، از اساتید حوزه علمیه مشهد، در شش برنامه تلویزیونی پیرامون اندیشه سیاسی و فعالیت‌های اجتماعی علامه طهرانی صحبت کردند که متن این برنامه‌ها پیاده‌سازی و ویرایش شد و به همراه بیست و دو ضمیمه، به صورت یک کتاب درآمد.

سیدمحمدمحسن دعایی در پیشگفتار کتاب، در تبیین هدف از انتشار این اثر، با اشاره به سیره علامه طهرانی که در عین سلوک معنوی به فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی هم اشتغال داشت، عواملی از جمله کتوم‌بودن علامه، غرض‌ورزی برخی مخالفان و کم‌اطلاعی از تاریخ را باعث این می‌داند که برخی به نقد غیرمنصفانه و حتی اتهام و افتراء به آن مرحوم روی بیاورند. دعایی البته اذعان دارد که سؤالات و ابهاماتی برای توده مردم و نخبگان هم در این رابطه وجود دارد و لذا سعی کرده تا به همراه محمدحسن وکیلی در یک مجموعه کامل تلویزیونی به کلیه شبهات و سوالات پاسخ دهد.

بخش نخست این کتاب پیرامون مکتب عرفانی- فقاهتی نجف است که علامه طهرانی را هم باید در همین چارچوب شناخت. در بخش دوم مناسبات منصب ولایت فقیه و مقام انسان کامل مورد بررسی قرار می‌گیرد. بخش سوم و چهارم، ابعاد سیاسی، عرفانی و فرهنگی شخصیت علامه طهرانی تشریح می‌شود و در بخش‌های پنجم و ششم در مورد سیره علاقمندان علامه طهرانی و شبهاتی که پیرامون آن‌ها وجود دارد، بحث می‌شود. بخش انتهایی کتاب هم، همانطور که پیشتر اشاره شد حاوی ضمائم است و از جمله مهمترین این ضمائم، ضمیمه دوم، یعنی نامه علامه طهرانی به امام‌خمینی (ره) در مورد پیش‌نویس قانون اساسی است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها