کتاب «درآمدی نو بر کتاب گویا» به قلم مریم چهرقانی در تبیین مبانی نظری و راهنمای کاربردی استفاده از آثار صوتی تاکید دارد که باید فرهنگ را دارای انعطافی کرد که برای نوآوری ولو در شکل تجربی آن آمادگی داشته باشد.
اگر کتابی نباشد، نه خوانشی کاغذی وجود خواهد داشت نه خوانشی از خلال صدا؛ بنابراین نباید این دو شکل مصرف را با یکدیگر اشتباه گرفت.
امروز شاهدیم که در ادبیات، داستانهای کوتاه و مینیمال جایگزین رمانهای طولانی قرن نوزدهمی میشوند. این به معنای ناممکن بودن رماننویسی نیست؛ اما باید فرهنگ را دارای انعطافی کرد که بتواند از تفکر محافظهکارانه، فاصله گرفته و برای نوآوری و حتی آوانگاردیسم، ولو در شکل تجربی آن آمادگی داشته و از آن استقبال کند و کتابهای صوتی راهی برای این کار است.
کتاب «درآمدی نو بر کتاب گویا» در بخشهای جداگانه به معرفی مبانی نظری، راهنمای کاربردی، نهادها و نوین کتاب گویا پرداخته است.
بخش مبانی نظری به تشریح معنای کتاب گویا و تاریخچه و پیشینه کتاب گویا در ایران و جهان و نیز قابلیتها و مزیتهای آن اختصاص دارد.
در بخش راهنمای کاربردی نیز خواننده با چگونگی انتخاب کتاب، توجه به حق مولف، نوع ویرایش و روایت، انتخاب موسیقی، تجهیزات سختافزاری و نرمافزاری و نیز پدیدآورندگان و دستاندرکاران تولید کتاب گویا آشنا میشود.
در بخش نهادها، موسسات و تشکلهای فعال در حوزه کتاب گویا ازجمله انجمن ناشران صوتی، جایزه آئودی، جایزه ادیسه برای کتاب گویا، تولیدکنندگان خارجی و داخلی و نیز فروشگاهةای کتاب صوتی معرفی شدهاند و بخش نهایی نیز به معرفی موسسه نوین کتاب گویا و افتخارها، گویندگان و آهنگسازان و تدوینگران حرفهای کتاب گویا اختصاص دارد.
کتاب «درآمدی نو بر کتاب گویا» نوشته مریم چهرقانی و همکاری مصطفی آهنگر با مقدمه ناصر فکوهی، استاد انسانشناسی دانشگاه تهران و مدیر موسسه انسانشناسی و فرهنگ اخیرا در 292 صفحه مصور و همراه با جدول و عکس با بهای 80 هزار تومان توسط نشر کتاب کوچه در اختیار علاقهمندان کتابهای صوتی قرار گرفته است.
نظر شما