احمدرضا دالوند معاون عمرانی استاندار لرستان در این آیین گفت: یکی از موضوعات مهمی که در استان لرستان باید به آن توجه شود، ایجاد فضاهای اینچنینی برای جوانان است که بتوانیم آنها را به این سمت و سو هدایت کنیم که وارد مسیرهای انحرافی همچون اعتیاد نشوند.
وی گفت: سرانه کتابخوانی ما طبق آمار ارائه شده نسبت به آمار کشوری پایین است و شاید یکی از دلایل آن این باشد که آنطور که باید در این زمینه کار نشده است.
وی افزود: تعدادی کتابخانه در سطح استان وجود دارد که فرآیند اجرایی آنها طول کشیده است، یکی از این کتابخانهها، کتابخانه مرکزی خرمآباد است که 18 سال از کلنگ اولیه آن میگذرد و در اصطلاح فنی یک سوم عمر مفید آن به اتمام رسیده است اما هنوز به بهرهبرداری نرسیده است.
دالوند گفت: فرصت یک ماههای برای بهرهبرداری از فضای کتابخانهای آن داده شده است که تحویل داده شود و از فضای خوبی که در حال ساخت است، بتوان استفاده بهینه شود.
معاون عمرانی استاندار افزود: در سطح استان و شهرستانهای دیگری نیز کتابخانههایی داریم که به صورت نیمه تمام یا رها شدهاند یا حرکت رو به جلو لاکپشتی دارند که باید برای بهرهبرداری از آنها سرعت بخشید و در نهایت امسال و بعضاً در سال 1401 این کتابخانهها به فضای مطالعاتی استان اضافه شود.
وی بر موضوع فرهنگسازی در امر کتاب و کتابخوانی تأکید کرد و افزود: اینکه فقط کتابخانه ساخته شود و ما منتظر باشیم مردم به کتابخانهها مراجعه کنند شاید به ندرت اتفاق بیفتد، رسانهها و جراید، شهرداری، شورای شهر و سایر نهادهای مرتبط نیز باید در بُعد فرهنگ مطالعه و کتابخوانی ورود کنند.
معاون عمرانی استاندار گفت: یکی از بخشهای خوبی که در این کتابخانه در نظر گرفته شده، بخش کودک است، چرا که کتابخوانی از کودکی در بین کودک و نوجوانان باید نهادینه شود و فرهنگسازی باید از سنین کودکی شروع شود.
دالوند تصریح کرد: همه باید برای توسعه کتاب و کتابخوانی در جامعه تلاش کنیم؛ چرا که یکی از موضوعات بسیار مهم و اساسی کتاب است.
وی در پایان صحبتهای خود از خیّرین، شهردار و شورای شهر تشکر کرد و افزود تا جایی که ممکن است در این موارد ورود پیدا کنند که توسعه کتاب و کتابخوانی در استان و شهر نمود بیشتری پیدا کند.
در بخش دیگری از این مراسم فرشته طهماسبی مدیرکل کتابخانههای عمومی استان گفت: در سال 1383 کلنگ این کتابخانه به زمین زده و در سال 1387 تاسیس شد اما بعد از چند سال فعالیت به دلیل ایرادات مهندسی و استحکامی سال 1395 تعطیل شد. با مطالعات انجام شده مشخص شد که با بازسازی کتابخانه را میتوان به چرخه فعالیت برگرداند و این کتابخانه با هزینهای بالغ بر 100 میلیارد ریال علیرغم اعتبارات محدود استانی با کمک خیّرین به ویژه مسئولین آزادراه خرم-زال و شهرداری خرمآباد و با ظرفیتهای موجود مقاومسازی شد.
طهماسبی گفت: با توجه به اینکه منطقه گلدشت خرمآباد تراکم جمعیت بالایی دارد و در مقابل، فضاهای فرهنگی مانند سرای محله یا فرهنگسرا در این منطقه وجود ندارد، وجود این کتابخانه میتواند کمک خوبی برای افراد و علاقهمندان به حوزه کتاب و کتابخوانی باشد. این کتابخانه در حال حاضر بزرگترین کتابخانه خرمآباد است.
طهماسبی در پایان از استاندار لرستان تشکر کرد که در سفر اخیر ریاست جمهور به لرستان پیگیر اعتبارات استانی برای افتتاح کتابخانه مرکزی بودند و افزود: از 60 میلیارد تومان اعتبار مصوب برای تکمیل کتابخانههای استان 40 میلیارد تومان مربوط این کتابخانه است که در فرصتی نزدیک انشاالله به بهرهبرداری خواهد رسید.
در این مراسم معاون عمرانی استاندار و شهردار خرمآباد به عضویت افتخاری کتابخانه حضرت مهدی (عج) درآمدند.
یادآوری میشود، این کتابخانهها شامل بخشهای مخزن، مرجع، نشریات، بخشهای استانشناسی، سالن مطالعه، بخش کودکان با 850 مترمربع بنای مفید و 32 هزار جلد کتاب است.
نظر شما