مدیرمسئول انجمن فرهنگی ناشران دانشگاهی عنوان کرد؛
برگزاری نمایشگاههای مجازی کتاب گامی برای تحقق عدالت اجتماعی است
سیدعباس حسینینیک گفت: توسعه فرهنگی بدون فراگیری آحاد جامعه در اقصی نقاط کشور، توسعه پایداری نخواهدبود و کتاب به عنوان مهمترین عامل تأثیرگذار بر توسعه فرهنگی و علمی کشور باید در دسترس عموم قرارگیرد.
او با بیان اینکه نمایشگاه مجازی کتاب میتواند دارای مزایای خاص خود باشد، عنوان کرد: در این میان معتقدم که اگر بخواهیم با احتیاط رفتار کنیم پیشنهاد میشود که همه بخشهای موضوعی در یک زمان برگزار شود و بهتر است بخشهای کودک و نوجوان، دانشگاهی، عمومی و آموزشی به صورت مجزا ولی متوالی برگزار شوند. با توجه به گستره وسیع استقبال مخاطبان از بخشهای مختلف، سال گذشته نمایشگاه با اختلال مواجه و شرکت پست نیز با حجم گستردهای از مرسولات پستی روبهرو شد. این در حالی است که همه این موارد را در جلسه قبل از نمایشگاه سال گذشته متذکر شدهبودم.
بسیاری از ناشران آموزش لازم را ندیدهاند
حسینینیک با طرح این موضوع که نمایشگاهی با این حجم از بازدیدکننده در دنیا بینظیر است، گفت: در دنیا کمتر نمایشگاهی با چندین میلیون بازدید در مدت یک هفته و با این حجم تراکنش مالی داریم، اما مساله اینجا است که اینترنت کشور با این حجم از مراجعات امکان سرویسدهی ندارد. نمایشگاه کتاب علاوه بر جستوجوی نام ناشر و نام کتاب باید امکان جستوجوهای پیشرفته داشتهباشد تا بازدیدکننده موضوع خاصی را انتخاب کند و چاپ اول یا سال انتشار آن را نیز برگزیند و ببیند چه کتابهایی در این حوزه وجود دارد، اما به حجم گسترده مخاطبان چنین امکانی را نمیدهد.
مدیرمسئول انجمن فرهنگی ناشران دانشگاهی با بیان اینکه بسیاری از ناشران ما نیز آموزش لازم را ندیدهاند، گفت: دانش ناشران باید به روز شود و در این میان میتوان از تجارب تشکلهای حوزه نشر و آشنایی آنها با ناشران و مشکلات آنها استفاده کرد.
وی بر لزوم افزایش زیرساختهای پست نیز تأکید کرد و گفت: بهنظرم ظرفیت شرکت پست مثل سال گذشته است و نسبت به سال گذشته تغییر زیادی نکرده و در این زمینه باید آمار درست و مناسبی از سال گذشته وجود داشتهباشد تا برای امسال برنامهریزی بهتری صورت گیرد. بطور قطع نحوه تحویلگیری بستههای پستی که در وضعیت شلوغی بصورت فلهای تحویل گرفته میشد، حکایت از بیسامانی بسیار زیاد در تحویل بستهها دارد، اما هرگز گزارشی از طرف مدیران خانه کتاب در این خصوص ارائه نشدهاست.
حسینینیک ادامه داد: در این زمینه پیشنهاد میکنم که بخشهای مختلف نمایشگاه را به صورت تفکیک شده در یک ماه یا چهار هفته برگزار کنیم و هر هفته را به یک موضوع اختصاص دهیم و یارانهها را نیز در بخشهای مختلف تقسیم کنیم تا بخش عمده مشکلات زیرساختی کمتر شود.
ارسال رایگان کتاب لزومی ندارد
وی با مخالفت با پست رایگان در نمایشگاه فیزیکی کتاب، گفت: به نظرم و همین که کتابها با تخفیف به دست مخاطبان میرسد کافی است و رایگان شدن پست موجب میشود هزینهای به ناشران و بخش دیگر آن به دولت تحمیل شود، در حالی که اصلا لزومی به این کار نیست.
به گفته وی، از یک طرف، ناشر باید 20 درصد تخفیف را اجباری بدهد و همچنین هزینه بستهبندی و پاکت و پست را متقبل شود و از طرف دیگر دولت 40 درصد یارانه به خریداران اصلی نمایشگاه را که دانشجویان، طلاب، اساتید و اهل قلم هستند میدهد و البته یارانه پست را نیز پرداخت میکند، اما با این همه هزینه، نتیجه آن میشود که مشتریان جدی کتاب در طول سال خریدی نمیکنند تا نمایشگاه این چنینی برگزار شود.
حسینینیک افزود: باید وضعیت کلی برگزاری نمایشگاههای کتاب مورد تحلیل دقیق قرار گیرد و پیشنهاد میکنم دولت در دوره جدید به این مهم بپردازد، این ظرفیت در تشکلهای نشر وجود دارد و دولت می تواند از آن بهره گیرد.
دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از سوم بهمنماه آغاز و تا دهم بهمنماه ١٤٠٠ ادامه خواهدداشت. علاقهمندان برای بازدید و خرید کتاب میتوانند به Ketab.ir مراجعه کنند.
نظر شما