پیشنهاد خرید برای دومین نمایشگاه مجازی کتاب/ شماره هفت؛ احمد شاکری
احمد شاکری «سلولهای بهاری»، «مسجد رهبر» و «ماتیخان» را برای خرید پیشنهاد داد/ نمایشگاه مجازی یک فرصت است
احمد شاکری، نویسنده و عضو هیات مدیره انجمن قلم ایران از نمایشگاه مجازی کتاب به عنوان فرصتی برای مواجهه با کتاب یاد کرد و به علاقهمندان ادبیات مستندنگار پیشنهاد داد «سلولهای بهاری» را خریداری و مطالعه کنند.
وی افزود: نخستین کتابی که برای علاقهمندان ادبیات مستندنگار بهویژه کسانی که به تاریخنگاری درباره شاخه مشخصی از علم توجه دارند، میتواند مورد استفاده باشد؛ «سلولهای بهاری» شامل خاطرات تولید و توسعه دانش سلولهای بنیادین از انتشارات «راه یار» است.
این نویسنده، منتقد ادبی و عضو هیات مدیره انجمن قلم ایران در توضیح این اثر گفت: حسین بهاروند، موسس پژوهشکده زیستشناسی و فناوری سلولهای بنیادین پژوهشگاه رویان، روایت جذابی از فعالیت علمی خود در این موسسه ارایه کرده است. نکته جالب این کتاب، روایت یکی از پیچیدهترین شاخههای علمی و ظرایف و دقایق آن برای مخاطبان عام است. بهاروند در این زمینه موفق عمل کرده به نحوی که میتواند مخاطب را با مساله علمی و پیچیدگیهای آن برای شخصیتهای دخیل در روایت همراه کند.
وی ادامه داد: کتاب پیشنهادی دیگر، «مسجد رهبر» یا تاریخ شفاهی مسجد کرامت نوشته مرتضی انصاریزاده است. این کتاب ارزشمند از جهات متعددی کتابی درخور اهمیت و توجه است و آن گونه که در مقدمه توضیح داده شده نتیجه کار پژوهشی طولانیمدت، جامع و دقیق است. مجموعه پژوهشگران این پروژه ناگزیر شدهاند اسناد متعددی را گردآوری و شاهدانی را برای گرفتن مصاحبه با خود همراه کنند.
شاکری در توضیح «مسجد رهبر» اظهار کرد: این کتاب با محوریت مسجدی که در تاریخ انقلاب اسلامی و بهویژه شهر مقدس مشهد نقش برجسته و بارزی داشته، تدوین شده است.
به گفته این منتقد، آنچه «مسجد رهبر» را فراتر از اثری در محدوده تاریخ شفاهی برای مخاطبان علاقهمند به این گونه آثار قرار میدهد، معرفی الگوی مدیریت و رفتاری قابل تکرار و ارزشمند برای فعالیتهای فرهنگی بهویژه در مساجد است که این موضوع امروز نیز دغدغه جامعه اسلامی ایران است.
این نویسنده و منتقد ادبی در پایان گفت: کتاب پیشنهادی دیگر، «ماتیخان»، نوشته عبدالرحمن اونق از انتشارات سوره مهر است. به واسطه داوری در دومین دوره جایزه شهید اندرزگو موفق به مطالعه تعدادی از آثار منتخب مرحله نخست این جایزه شدم. نوشتن درباره انقلاب اسلامی فارغ از تجربه و شناخت تاریخی و نوآوری در پرداخت به موضوعات، نیازمند روایت بهروز و جذاب است. در مقایسه با چهار اثر برتر دیگر این دوره از جایزه شهید اندرزگو یعنی «بی نام پدر»، نوشته سید میثم موسویان از انتشارات کتاب جمکران، «تشریف»، به قلم علیاصغر عزتیپاک از انتشارات شهرستان ادب، «جامانده از پسر»، نوشته مرضیه نفری از انتشارات سوره مهر و «چهل و یکم» به قلم حمید بابایی از انتشارات صاد، «ماتیخان» نشانههای بارزتری از یک روایت غنی و جذاب از تاریخ معاصر را در خود دارد، رمانی که میتوان آن را از جهتی روایتی کاملا بومی و از سوی دیگر در زمره آثار پایداری ارزیابی کرد.
نظر شما