سه‌شنبه ۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۲
تلاش می‌کنیم تصویر واقعی از  فرهنگ و هنر با نگاه انقلاب اسلامی نشان دهیم

محمد‌مهدی اسماعیلی با تاکید بر اینکه در تلاش هستیم تا تصویر جدید واقعی از فرهنگ و هنر با نگاه انقلاب اسلامی نشان دهیم، گفت: حتما باید در این مسیر از تجربیات گذشته و دیگران برای رسیدن به اهداف متعالی فرهنگ و هنر کشور بهره ببریم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)، به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی با بیان این مطلب افزود: مدیران و معاونان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خود را سرباز انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری می‌دانند و فعالیت‌های خود را با همین نگاه و با قوت هر چه بیشتر ادامه خواهند داد.
 
وی با اشاره به مخاطبان این وزارتخانه ازجمله شاعران، نویسندگان، فعالان قرآنی، هنرمندان، اهالی رسانه تاکید کرد: باید با اهالی فرهنگ و هنر گفت‌و‌گو کرد و ارتباط تعاملی با آن‌ها داشت و بسیاری از کارها بر زمین مانده وجود دارد که باید آن‌ها را انجام داد و ما نیز در مسیر حل مسائل پیش روی این وزارتخانه گام برمی‌داریم.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ابلاغ برنامه تحولی این وزارتخانه به معاونان و روسای سازمان‌ها ادامه داد: بررسی این برنامه و اعلام نظر از سوی معاونان و روسای محترم سازمان‌ها ضرورت دارد.
 
اسماعیلی گفت: در جلسه روز گذشته هیات دولت گزارش 6 ماهه عملکرد وزارتخانه را به رئیس جمهور محترم ارائه کردیم و در این جلسه تشکیل شورای عالی سینما به ریاست دکتر مخبر معاون اول رئیس جمهور، نایب رئیسی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیری رئیس سازمان سینمایی به تصویب رسید و مصوبات این شورا ازجمله اختیارات هیات دولت به شمار می‌آید.
 
وی به برگزاری بزرگداشت حکیم نظامی در اسفند سال جاری از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد و افزود: ستاد بزرگداشت این شاعر بزرگ ایرانی در این وزارتخانه راه‌اندازی شده و بزرگداشت حکیم نظامی به‌عنوان کار مهم و هویتی برای ما محسوب می‌شود.
 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، برگزاری اجلاس وزرای کشورهای همسایه و اکو با موضوع نوروز باستانی که 4 و 5 فروردین سال 1401 از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود را ازجمله برنامه‌های نوروزی این وزاتخانه اعلام کرد و گفت: قرار است رئیس محترم جمهوری در این اجلاس حضور داشته باشند.
 
وی با اشاره به برگزاری جشنواره‌های فرهنگی و هنری فجر ادامه داد: امسال تلاش کردیم برنامه‌های درخور و شان در جشنواره‌های فجر برگزار کنیم و رئیس جمهور محترم نیز در جلسه روز گذشته هیات دولت با اشاره به برگزاری مناسب این جشنواره‌ها تاکید کردند که اشتباه یک هنرمند را نباید به همه اهالی فرهنگ و هنر تسری داد.
 
اسماعیلی در ادامه از تصویب ورود زائران دیگر به کشور با همکاری سازمان حج و زیارت خبر داد و گفت: روز گذشته در هیات دولت مقرر شد دفاتر سازمان و حج و زیارت بتوانند اجازه ورود زائران کشورهای دیگر را هم به کشور بدهند.
 
وی تاکید کرد: این اقدام یکی از اقدامات خوبی است که نیاز به برنامه‌ریزی مهم دارد و ضروری است آقای حسینی، رئیس سازمان حج و زیارت نسبت به آن پیگیری‌های لازم را داشته باشد.
 
رئیس شورای هنر در ادامه بر ضرورت راه‌اندازی شورای عالی حج و زیارت تاکید کرد و افزود: مردم علاقه‌مند زیارت خانه خدا و مراکز زیارتی هستند و باید نسبت به پیگیری این دغدغه اهتمام داشته باشیم.
 
وی با اشاره به تاکید ریاست جمهوری مبنی بر توجه به دیپلماسی هنر، گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نقش مهمی در این زمینه ایفا می‌کند و مقرر شده تمام اسناد فرهنگی پیش از امضا به رویت این سازمان برسد و ضروری است تمامی معاونت‌ها و سازمان‌های تابعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه همکاری‌های لازم را داشته باشند و ما در این حوزه به دنبال جایگاه مرجعیتی این سازمان در فضای خارج از کشور هستیم.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود بر اهمیت نقش و جایگاه پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات نیز اشاره کرد و افزود: تقویت این پژوهشگاه ضروری است زیرا پژوهش‌های پیمایشی این پژوهشگاه دارای اعتبارات بالایی است و باید به مرجعیت آن هم در داخل و هم در خارج از وزارتخانه توجه شود.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان سخنان خود با اشاره به انتصابات اخیر در این وزارتخانه، علیرضا معاف را به‌عنوان معاون قرآن و عترت، سیدصادق حسینی را به‌عنوان رئیس سازمان حج و زیارت و حجت‌الاسلام حامد حاجی‌ملا میرزایی را به‌عنوان رئیس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی معرفی و از خدمات و تلاش‌های معاون و روسای پیشین تشکر و قدردانی کرد.
 
در ابتدای این جلسه  محمود شالویی،  دستیار وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی با اشاره به دستور جلسه گفت: در حاشیه این جلسه علیرضا معاف به‌عنوان معاون قرآن و عترت، سیدصادق حسینی، رئیس سازمان حج و زیارت و حجت‌الاسلام حامد حاجی ملا میرزایی به‌عنوان رئیس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی معرفی خواهند شد.
 
در بخشی از این جلسه  اصغر امیرنیا، مدیرکل دفتر مدیریت و عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گزارش آماری این وزارتخانه در حوزه‌های مختلف ازجمله نیروی انسانی، اعتبارات، تعداد مراکز فرهنگی و هنری، امور رسانه و اصحاب فرهنگ و هنر در ستاد و صف ارائه کرد.
 
جیووانی گوییدی: با فرهنگ‌تر، احساسی‌تر، گرم‌تر و مطلع‌تر از ایرانیان ندیدم
در ادامه  محمود سالاری،  معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برگزاری جشنواره‌های هنری فجر به نظر «جیووانی گوییدی» پیانیست ایتالیایی که همراه با گروه ۶ نفره خود ارکستر «ایتالیای کوچک» را در سی‌وهفتمین جشنواره موسیقی فجر به‌روی صحنه برد، درباره ایرانیان مبنی بر اینکه: «اکنون ما در حال ترک ایران هستیم. دفعه قبل در سال ۲۰۱۶ آنجا بودم و قسم می‌خورم با فرهنگ‌تر، احساسی‌تر، گرم‌تر، مطلع‌تر از ایرانی‌ها ندیده‌ام. می‌دانم که آن‌ها حتی بالاتر از این تعاریف هستند» نیز اشاره کرد و گفت: این نشان از ارزش هنر و فرهنگ ایران دارد.
 
از جهاد تبیین غفلت نکنیم
در بخش دیگری از این جلسه، علیرضا معاف، معاون قرآن و عترت گفت: فعالان قرآنی جامعه‌ای پاک، انقلابی، ولایی، ارزشی و موثر در حوزه فرهنگ و هنر کشور هستند و تلاش می‌کنیم وظایف و ماموریت‌هایی که جناب آقای دکتر اسماعیلی، وزیر محترم فرهنگ در حکم ابلاغی شان بر آن تاکید کرده‌اند را جامه عمل بپوشانیم.
 
وی افزود: نباید از ماموریت‌های اصلی وزارتخانه و جهاد تبیین غفلت کنیم و باید این ادبیات در میان مدیران وزارتخانه پربسامد شود.
 
معاف با تاکید بر اینکه واژه اسلامی در نام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تزئینی نیست، گفت: این واژه حقیقی، عینی و کاربردی است و باید به آن توجه داشت.
 
ضرورت تشکیل شورای عالی حج و زیارت
 در ادامه  سیدصادق حسینی، رئیس سازمان حج و زیارت گفت: از اعتماد دکتر اسماعیلی و واگذاری این مسئولیت معنوی تشکر می‌کنم و امیدوارم بتوانیم قدم‌های خیر در این حوزه برداریم.
 
وی با اشاره به اهداف سازمان حج و زیارت، افزود: یکی از اهداف مورد تاکید در این زمینه این است که بتوانیم اهداف راهبردی و توسعه اسلامی و معنویت در کشور را جامه عمل بپوشانیم.
 
رئیس سازمان حج و زیارت در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت تشکیل شورای عالی حج و زیارت تاکید کرد و گفت: به دنبال تحقق راه‌اندازی زیارت ارزان و آسان هستیم.
 
برگزاری چله مهدویت
در بخش دیگری از این جلسه،  محمد خراسانی‌زاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و نماینده مدیران کل استان‌ها گزارشی از مجموعه مشکلات و مسائل ادارات کل فرهنگ و ارشاد استان‌ها در حوزه‌های مختلف ازجمله کمبود نیروی انسانی ارائه کرد.
 
وی در ادامه از برگزاری چله مهدویت با رویکرد رویدادهای فرهنگی، هنری و دینی در اسفند‌ماه سال جاری خبر داد.
 
نقش فضای مجازی در گسترش اهداف فرهنگی و هنری کشور
در ادامه این جلسه حجت‌الاسلام حامد‌حاج ملا میرزایی، رئیس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی با اشاره به نقش فضای مجازی در گسترش اهداف فرهنگی و هنری کشور، گفت: فضای مجازی پیچیده است و باید برای رسیدن به اهداف در این فضا برنامه‌ریزی‌های لازم داشت زیرا مخرب بودن و حاکمیت گریز بودن این فضا تا زمانی که برای آن برنامه‌ریزی نداشته باشیم، ادامه می‌یابد.
 
وی ادامه داد: اگر قرار باشد در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فضای مجازی نقش پیشران برای توسعه فرهنگ، هنر و سبک زندگی را داشته باشد، باید تمام معاونت‌ها و سازمان‌های تابعه آن به کمک مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی بیایند و وظایف و ماموریت‌های آن‌ها در این حوزه تعریف شود.
 
تاکید بر نقش قرارگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
در بخش دیگری حجت‌الاسلام محمدمهدی ایمانی‌پور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بر نقش قرارگاهی این سازمان در برنامه تحولی تاکید کرد.
 
وی گفت: این سازمان قرار است نقش قرارگاهی داشته باشد چراکه از مطالبات مقام معظم رهبری است و برای تحقق آن نیازمند همراهی همه بخش‌های وزارتخانه هستیم.
 
ایمانی‌پور با اشاره به مصوبه اخیر هیات دولت مبنی بر اینکه همه اسناد بین‌المللی قبل از امضا باید به رویت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برسد، افزود: مصداق این مصوبه این است که در سی‌امین سالگرد روابط ایران و ازبکستان اولین سند بین دو کشور به امضای وزیر فرهنگ ازبکستان و رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی رسید.
 
پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات ناظر بر مسائل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عمل می‌کند
در پایان این جلسه قاسم زائری، رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات بر ضرورت تقویت حوزه‌های پژوهشی ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها تاکید کرد.
 
وی گفت: در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات تلاش می‌کنیم ناظر بر مسائل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عمل کنیم و لازم است معاونت‌ها و سازمان‌های وزارتخانه همکاری‌های لازم با این پژوهشگاه را داشته باشند و هر معاونت و سازمانی با توجه به مسائل مبتلا به خود می‌تواند در پژوهشگاه یک میز تخصصی برای انجام فعالیت‌های پژوهشی داشته باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها