رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران به ایبنا خبر داد:
موافقت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بازنگری آئیننامهها و قوانین و اصلاح دستورالعمل تاسیس چاپخانهها
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار نوروزی با هیات مدیره اتحادیه چاپخانهداران با بازنگری آئیننامهها، قوانین و دستورالعملها همچنین اصلاح دستورالعمل تاسیس چاپخانهها موافقت کرد.
در این دیدار، احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران به همراه میریونس جعفری، نایب رئیس اتحادیه چاپخانهداران، سید عطا حسینی، عضو هیات مدیره، سعید علیان مشاور عالی اتحادیه، رضا منصوری مشاورعالی اتحادیه در بخش آموزش، حمیدرضا طاهری آشتیانی عضو اتاق فکر اتحادیه و حسین احمدی عضو اتاق فکر و کمیسیون فنی اتحادیه چاپخانهداران تهران حضور داشتند.
احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران درباره این دیدار به خبرنگار ایبنا، با اشاره به همراهی و مساعدت وزیر ارشاد در این دیدار یک ساعته و توجه به سخنان صنف گفت: ما در این دیدار به نمایندگی از فعالان صنعت چاپ عنوان کردیم که توجه به توسعه صادرات کالاهای چاپی علاوه بر اینکه از خروج ارز جلوگیری میکند، نقش مهمی در ارزآوری برای کشور همچنین توسعه تولید ملی به همراه دارد.
وی ادامه داد: همچنین بنده در سخنانی خواستار رفع موانع موجود بر سر راه توسعه صنعت چاپ و بسته بندی برای توسعه اقتصاد مولد شدم به برخی از آئیننامهها و دستورالعملهای قدیمی در این صنعت اشاره کردم و خواستار بازنگری و اصلاح این قوانین شدم، زیرا بخش زیرادی از آنها با شرایط امروز صنعت چاپ همخوانی ندارد.
ابوالحسنی همچنین به بخش دیگر صحبتهای خود با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد و افزود: در ادامه به توانمندیهای صنعت چاپ کشور برای حضور در بازار محصولات چاپی کشورهای منطقه اشاره کردم و خواستار بهرهمندی صنعت چاپ از مشوقهای صادراتی برای رقابت محصولات ایرانی با محصولات مشابه خارجی شدم.
وی تاکید کرد: همچنین خواستار واگذاری صدور مجوزهای صادراتی به اتحادیه شدم و گفتم که بخش صادرات را به اتحادیه واگذار کنید، در این زمینه اتحادیه متعهد میشود که مسئولیت کالای چاپی را از مرحله چاپ تا مرحله ارسال به گمرک بپذیرد.
ابوالحسنی در ادامه صحبتهای خود به صحبتهای سایر اعضای هیات مدیره نیز اشاره کرد و گفت: میریونس جعفری، نایب رئیس اتحادیه چاپخانهداران نیز به بحث رقابت ناعادلانه میان چاپخانههای دولتی با چاپخانههای بخش خصوصی پرداخت و گفت که استفاده آنها از امکانات دولتی موجب میشود قیمت خدمات آنها بسیار متفاوت با خدمات چاپخانههای بخش خصوصی شود.
وی با اشاره به صحبتهای سید عطا حسینی، عضو هیات مدیره اتحادیه چاپخانهداران تهران نیز عنوان کرد: وی در این دیدار خواستار اصلاح فرایند صادرات محصولات چاپی و کوتاه شدن زمان اعطای مجوزهای صادراتی شد و گفت که زمان صدور مجوز در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به اندازهای طولانی است که گاهی اوقات موجب از دست رفتن فرصت صادراتی برای چاپخانهدار میشود و انگیزه او را برای فعالیت صادراتی به کلی از بین میبرد.
ابوالحسنی با اشاره به دیگر مباحثی که در این دیدار طرح شد، گفت: نبود مرکز مشاوره تخصصی برای ارائه اطلاعات به روز و دقیق به سرمایه گذاران و فعالان حوزه چاپ، اصلاح دستورالعمل تاسیس چاپخانهها و توجه به مباحث آموزشی در اتحادیه از دیگر مواردی بود که در این دیدار به آن اشاره شد.
به گفته وی، در پایان این دیدار نیز وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر توسعه صادرات غیرنفتی به دنبال توسعه صنعت چاپ و بستهبندی تاکید کرد و گفت که بازنگری آئیننامهها، قوانین و دستورالعملها به عنوان یک ضرورت توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیگیری خواهد شد.
ابوالحسنی با بیان اینکه وزیر همچنین به در دستور کار قرار گرفتن راهاندازی مرکز مشاوره توسعه و سرمایهگذاری در وزارت فرهنگ و ارشاد اشاره کرد و گفت: وزیر در این دیدار عنوان کرد که بعد صنعتی چاپ بسیار پررنگ است و از این رو چاپ نیازمند نگاه صنعت محور است و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای بهرهمند شدن صنعت چاپ از تمام امکانات و امتیازاتی که وزارت صمت به صنایع دیگر اختصاص میدهد، آماده همکاری و رایزنی با نهادها و سازمانها است.
وی با اشاره به اینکه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اصلاح دستورالعمل تاسیس چاپخانهها نیز موافقت کرد، توضیح داد: وزیر در این زمینه گفت که برای این منظور، لازم است نشستهای کارشناسی میان مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با نمایندگان اتحادیه چاپخانهداران تهران برگزار شود.
نظر شما