چهارشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۰
برگزاری بیش از 130 برنامه در استان فارس به‌مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی

دبیر ستاد برگزاری هفته هنر انقلاب اسلامی در فارس و مدیر حوزه هنری انقلاب اسلامی استان از برگزاری بیش از 130 عنوان برنامه برای هفته هنر انقلاب اسلامی خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در فارس، نشست خبری اعلام برنامه‌های هفته هنر انقلاب در شیراز با حضور وحید نمازی، مدیر حوزه هنری انقلاب اسلامی فارس، چهارشنبه(17 فروردین‌ماه) در فرهنگسرای رسانه برگزار شد.

نمازی با تاکید بر پیوند هنر و رسانه بیان کرد: هنر می‌تواند نقش مکمل حوزه رسانه بازی کند و هفته هنر انقلاب به نام و یاد سید شهیدان اهل قلم، نام گرفته است.
 
وی با اشاره به این‌که شهید آوینی پرورده هنر انقلاب اسلامی است، ادامه داد: «سید‌اهل قلم» به خاطر این‌که اهل علم و عمل و اجرا بود، آوینی شد؛ آوینی نوع نگاه هنری انقلاب اسلامی را با نگاهی نوین ارائه کرد. بنابر‌این، هفته هنر انقلاب اسلامی به پاس‌داشت مکتب و هنر انقلابی اوست.
 
مدیر حوزه هنری فارس با تاکید بر این‌که فلسفه هفته هنر انقلاب اسلامی، معرفی داشته‌ها و دستاوردها در عرصه هنر انقلاب اسلامی است، عنوان کرد: هنر انقلاب اسلامی هنر دغدغه‌مند است و حاوی حرف مردم.
 
به‌گفته دبیر ستاد برگزاری هفته هنر انقلاب اسلامی 1401 در استان فارس، ستاد یاد شده در استان‌ها رویکردهای مختلفی دارد. امسال نهمین سالی است که این هفته برگزار می‌شود و دستگاه‌های فرهنگی با جدیت وارد میدان شدند و بسیج هنرمندان هم به‌عنوان جانشین ستاد فعالیت انجام می‌دهد.
 
نمازی رویکرد جدید حوزه هنری فارس را پرچم‌داری هنر انقلاب اسلامی مبتنی بر زیست بوم هنری و فرهنگی استان دانست، اشاره کرد: هنر مبتنی بر زیست‌بوم باید تلاش برای توسعه مخاطب داشته باشد که در یک جمع محدود نشود، بنابراین رویکردهای اصلی، هفته هنر انقلاب با این شرایط برگزار می‌شود که مهم‌ترین محور آن تبیین گفتمان مکتب هنر در سطح جامعه است.
 
وی محور دوم این برنامه‌ها را معرفی مصادیق هنر انقلاب برای نخبگان جامعه عنوان کرد و افزود: توسعه مخاطب عمومی و ورود به شهرستان‌ها از دیگر رویکردهای ماست، بنابراین در 10 شهرستان فارس که فاقد سینما است؛ برنامه فرهنگی و هنری و نمایش فیلم «موقعیت مهدی» خواهیم داشت.
 
مدیر حوزه هنری فارس از معرفی چهره سال انقلاب اسلامی در استان فارس هم خبر داد و گفت: این طرح یک رویکرد جدید خواهد داشت؛ تاکنون 6 نامزد برای معرفی این چهره داریم و شهید شاخص «مهدی اثنی‌عشری» را به‌عنوان شهید شاخص سال معرفی می‌کنیم.
 
نمازی از برگزاری 10 روز برنامه‌های فرهنگی و هنری ویژه هفته هنر انقلاب اسلامی در فارس، خبر داد و افزود: روز جمعه افتتاح هفته هنر انقلاب اسلامی را خواهیم داشت و سالگرد شهادت شهدای رهپویان وصال هم برگزار می‌شود. تکلیف است که در حوزه معرفی شهدای رهپویان وصال و این اتفاق به سراغ روایت حقیقت برویم و از این رو سه مستند درباره  شهدای رهپویان وصال، آماده شده است.
 
وی به نصب سردیس «شهید آوینی» در یکی از ایستگاه‌های مترو شیراز اشاره کرد و گفت: اکران عمومی «موقعیت مهدی» را با حضور عوامل و فرزند شهید خواهیم داشت.
 
نمازی افزود: 40 عنوان برنامه تخصصی، 80 عنوان هم از سوی دستگاه‌های اجرایی و 10 برنامه عمومی برگزار می‌شود. در مجموع بیش از 130 عنوان برنامه برای هفته هنر انقلاب اسلامی در نظر گرفته شده است که در تمام شهرستان‌ها هم این برنامه‌ها اجرا می‌شود که فارس با داشتن 37 شهرستان از لحاظ تعداد برنامه، ضریب خوبی را شاهد خواهد بود.
 
مدیر حوزه هنری فارس با اشاره به این‌که پایتخت فرهنگ و هنر جهان اسلام به نام استان فارس است و به فرمایش مقام معظم رهبری‌(مدظله العالی) استان در قله است، تاکید کرد: مهمترین حرکت سند زیست‌بوم فرهنگی هنری استان را تهیه کردیم. نقشه تحولی سه ساله آینده حوزه هنری هم طراحی شد و در سال 1401 گام نخست آن آغاز می‌شود.
 
وی از مصوب شدن طرح جامع سینماهای فارس خبر داد و گفت: وضعیت سینماهای مرکز استان هم به بهبودی می‌یابد و سینما «پرسیا» و سینما «پیام» به پردیس سینمایی با 7 سالن به همراه کافه کتاب تبدیل خواهد شد. سینما «سعدی» هم به یک پردیس با 10 سالن تبدیل می‌شود و در کازرون یک پردیس با چهار سالن طراح و نخستین پردیس سینمایی در نی‌ریز ایجاد خواهد شد.
 
وی با اشاره به این‌که در شأن مردم شیراز کمبود سینما نیست، اعلام کرد: سرانه سینما در دهه 50 در شیراز به ازای 30 نفر و این در حالی بود که در کشورهای توسعه‌یافته به ازای هر یک‌صد نفر یک صندلی بود اما امروز به همراه بخش خصوصی به ازای هر 990 نفر، یک صندلی وجود دارد.
 
نمازی با اشاره به وضعیت سالن‌های سینما در بلوار زند شیراز، گفت: 17 سالن سینما در مرکز شهر داشتیم که 11 مورد آن از بین رفته و یا تغییر کاربری داده و اکنون هفت سینما در اختیار حوزه هنری است.
 
وی با اشاره به این‌که سینما «حافظ» تغییر کاربری داده و در حال واگذاری است افزود: از واگذاری ملک این سینما، بقیه پردیس‌ها را سامان خواهیم داد.
 
نمازی درباره با اشاره به این‌که در سال گذشته چهار عنوان کتاب در حوزه پایداری از سوی حوزه هنری فارس منتشر شد، اعلام کرد: چهار عنوان کتاب دیگر نیز در مسیر انتشار است و پیش‌بینی می‌کنیم که بعد از نمایشگاه کتاب رونمایی شوند؛ البته قرارداد بیش از 10 کتاب هم بسته شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها