مراسم چهلمین روز درگذشت استاد «سید محسن مصطفیزاده» روز سهشنبه 23 فروردین ماه بر سر مزار وی در قطعهی میزراجوادآقای تهرانی در بهشت رضا(ع) مشهد از ساعت 16:30 تا 18 برگزار میشود.
متن اطلاعیه چهلمین روز درگذشت استاد سید محسن مصطفیزاده به این شرح ذیل است؛
بسم اللّه الرحمن الرحیم
اطلاعیه چهلمین روز درگذشت استاد سید محسن مصطفیزاده
"وَنُرِيدُ أَن نَّمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِينَ"
با عرض تسلیت رحلت حضرت خدیجه -که سلام خدا بر او باد- خدمت حضرت مولا، بقیة اللّه الاعظم، امام مهدی، و شما مؤمنین بزرگوار، از خداوند مهربان تعجیل در ظهور ایشان را خواستاریم.
آرزوی عاقب بخیری و سلامتی داریم برای همهی عزیزانی که در این مدت با حضور، تماس و پیام شان ما را در غم محروم ماندن از حامی مهربان، همسر و پدر عزیزمان، حاج سید محسن مصطفیزاده تسلی دادند.
در این مقال مجال گفتن از ایشان نیست و فقط همینکه کوهی که تکیه بر آن داشتیم تنهایمان گذاشت و به ناگاه احساس بیپناهی به سراغمان آمد که اگر نبود صدای گرم خود ایشان در گوشمان که ''لا مؤثر فی الوجود الّا اللّه''
و "الیس اللّه بکاف عبده"، بسی جا داشت که این احساس بیپناهی بر ما چیره شود و در حیرت و سرگشتگی بمانیم.
ممنونتانیم استاد، که یادمان دادید که همهی نعمت ها از خداست، حتی خود شما... و از همه ی عزیزان اعم از خاندان و دوستان که در این مدت به ما لطف کرده و بخش عمدهای از کارها را به دوش گرفتند تشکر میکنیم.
مراسم چهلم را سهشنبه بیستوسوم فروردینماه، ساعت 16 و 30 دقیقه تا 18 بر سر مزار آن عزیز واقع در بهشت رضا(ع) قطعهی میرزا جواد آقای تهرانی(ره) بلوک۱۵ برگزار خواهیم کرد
و مبلغی به نام نامی ولی اللّه اعظم،امام زمان،عج
به نیابت از مرحوم استاد، صرف هدیه به تعدادی خانوادهی محروم خواهیم نمود، انشاءاللّه.
در پایان به اطلاع میرساند که انتشار هرگونه متن، شعر، کلام ضبط شده و همچنین فیلم و عکس غیر عمومی و مربوط به جمع خانوادگی یا جلسات خصوصی و دوستانه از ایشان منوط به کسب مجوز کتبی و تایید خانوادهی ایشان میباشد.»
اضافه میشود سیدمحسن مصطفیزاده شاعر، عارف، نویسنده، پژوهشگر و هنرمند پیشکسوت خراسان و کشور متولد پنجم مهرماه 1335 در مشهد بود. وی یکی از مهمترین منتقدان عرصه تئاتر کشور به حساب میآمد که نگارش صدها مقاله و تصحیح بیش از ۵۰ مجلس تعزیه را نیز در کارنامه هنری خود داشت. برخی او را نفر اول هنر تعزیه کشور میدانند.
سیدمحسن مصطفیزاده، اهل فلسفه و عرفان بود و یکی از ابعاد شخیصتی این هنرمند که کمتر مورد توجه رسانهها قرار گرفت، بُعد عرفانی شخصیت او بود. مصطفیزاده از شاگردان مرحوم آیت الله حق شناس بود و همچنین درس فلسفه را نیز نزد مرحوم علامه سیدجلال آشتیانی فراگرفت.
کتابهای «الفبای حسن»، «حدیث ولایت مالک»، «آیینه حق نما»، «منتخب مناقب امیرالمومنین در شعر فارسی»،«یاعلی»، «سیری در ۱۲۱ حدیث نبوی (ص) با مطلع یا علی (ع)»، «یک یا علی دیگر»، «لبیک یا علی» و نمایشنامههای «محاکات» و «ابدال» و مجموعه اشعار وی از جمله آثاری است که تاکنون از وی به چاپ رسیده است. شنیده های منظوم پیامبر، معلم، نقد کتاب: یک نکته از هزاران کاندر عبارت آمد، در خم کوچه ی تئاتر ایرانی، ای هستی تو ضامن پیوستگی ما از جمله مقالات وی است.
وی اندیشمندی جریانساز و نویسندهای فعال در عرصههای انقلاب اسلامی و همچنین عضو شورای نظارت بر نمایش استان خراسان رضوی نیز بود. سیدمحسن مصطفیزاده، اشعار دعبل خزاعی را برای نخستین بار به نظم فارسی ترجمه کرده است. در این باره گفته است:«به نظرم دعبل اولین ملکالشعرای آستان مبارک و مقدس رضوی است. این سخن را هم به این دلیل میگویم که او تنها شاعری بوده که در محضر مبارک امام رضا (ع) شعر خوانده و از ایشان هدیه دریافت کرده است. چه چیزی از این بهتر که دلیلی باشد تا دعبل را به این عنوان بخوانیم.»
سیدمحسن مصطفیزاده پس از سالها پژوهش و نویسندگی عصر چهارشنبه 11 اسفند 1400 به صورت دچار عارضهی قلبی شد و پس از انتقال به بیمارستان قائم(ع) مشهد جان به جان آفرین تسلیم کرد.
پیکر وی دو روز بعد یعنی در 13 اسفندماه 1400 در میان بهت و اندوه خانواده، شاگردان، دوستداران و هنرمندان کشور در حرم مطهر رضوی تشییع و در بهشت رضا(ع) قطعه میرزا جوادآقای تهرانی به خاک سپرده شد.
نظر شما