سپهوند، رئیس حوزه هنری لرستان گفت: در دفاع مقدس خصلتهای بینظیر ملت ایران ظهور و بروز پیدا کرد، شجاعت، ایثار، صبر، از خودگذشتگی، پایداری، صفا و نوعدوستی ازجمله صفات بارزی هستند که در دوران هشت ساله دفاع مقدس فضای فرهنگی اجتماعی ایران عزیز را آکنده کرده بود، فضایی که آغاز عصری نو را در دل زنده میکرد.
سپهوند با بیان این نکته اگر قرار باشد نسبت به سابقه پر افتخار جنگ و دفاع مقدس اقدامی صورت بگیرد آن در جبهه فرهنگ و هنر است افزود: اگر بخواهم در کوتاهترین حالت ممکن این رسالت و تکلیف که بر دوش دستگاههای فرهنگی است را بیان کنم وظیفه ما نسبت به دفاع مقدس، روایت هنری سالهای پرشکوه است.
وی افزود: موظف هستیم آینهای در مقابل آن عظمت و حماسه بگیریم تا نسل امروز و آینده بهتر و بیشتر قهرمانان، حماسهسازان و الگوهای خود را که عصاره فرهنگ و باورهای این جامعه هستند بشناسند و فخر بفروشند و به داشتن این چنین ملت شریفی و این چنین جمال و جلال باشکوهی مباهات کنند.
رئیس حوزه هنری لرستان گفت: امیر اسکندر بیرانوند یکی از قهرمانان ملی ماست که وصف دلاوری، شجاعت و ایثار او نه در زبان ما که قوم، خویش، همشهری و همتبار او هستیم، بلکه در کلام و زبان هر آنکسی که گوشهای از این سرزمین و فلات پهناور را میشناسد و دل در گرو غیرت، عزت و اقتدار آن دارد با اخلاص و صدق آمده است.
سپهوند گفت: در این روز و در هفته هنر انقلاب و در آستانه روز ارتش جمهوری اسلامی ایران گرد هم آمدهایم تا از دو اثری که به سرگذشت امیر سرافزار میهن - امیر اسکندر بیرانوند- میپردازند و ادای دین کوچکی در مقابل بزرگی و عظمت اوست رونمایی کنیم. باشد که ما هم تکلیف و دین خود را چون او به میهن و دین و انقلاب اسلامی ادا کنیم.
ستاری، در بخش دیگری از این مراسم گفت: رشادت عزیزمردان در عرصه تاریخ ایران و تاریخ جنگ تحمیلی را در آینده نویسندگان به سطور خواهند کشید و یادگار خواهند ماند.
وی افزود: گفتمان دفاع مقدس بهعنوان یکی از ارزشمندترین گفتمانهایی است که در درون آن ابرمردهایی وارد عرصه دفاع و جهاد شدند و امروز به عنوان یادگاران دفاع مقدس مورد تکریم و احترام همه ما قرار میگیرند و این گفتمان به یادماندنی، ستودنی و شنیدنی است.
معاون سیاسی، امنیتی استانداری لرستان گفت: امیر بیرانوند با همه مشقات دوران زندگی کودکیاش دلاورمردهایی آفرید که امروز ما بر این دلاورمردیها میبالیم و این دلاورمردیها برای ما یک اسطوره و برای آیندگان الگوست.
وی افزود: آیندگان اگر میخواهند زندگی عزتمند داشته باشند و عزتمند زندگی کنند باید به مردان دوران دفاع مقدس تأسی بجویند که الگویی برای جامعه عزتمند هستند و نمونه آن اسکندر قهرمان است.
ستاری با اشاره به اهمیت پاسداری از گنجینههای دفاع مقدس افزود: اسکندر قهرمان ما که میتواند تداعیکننده همه مردانِ مرد دوران دفاع مقدس باشد و به عنوان یک الگو که چراغ راه جوانان در دفاع از مرز و بوم خود باشد. آنجا که دشمنان چشم طمع به آب و خاک دوختهاند و به زعم کورکورانه خود فکر کردهاند ایران خالی از مردان دفاع است، چنین ابرمردهایی وارد عرصه شدند تا انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی خاک نوامیس ما را پاس بدارند؛ امروز پاس داشتن این رشادتها یعنی برگشت به دوران دفاع مقدس که ما عزتمان را از دوران دفاع مقدس داریم.
وی اظهار کرد: با وجود همه برنامههایی که داشتم اولویت را شرکت در این برنامه دانستم و برای تکریم احترام در این جلسه حضور یافتم و امروز زیبنده همه ماست دست و پای این ابرمردها را ببوسیم و بر این بوسه افتخار کنیم.
ستاری با اشاره به قرار گرفتن در هفته هنر انقلاب افزود: هنر انقلاب اسلامی است که چنین مردهایی به جامعه تقدیم میکند و هنر انقلاب اسلامی به نام شهید آوینی میسور شده است.
معاون استاندار گفت: هنری ماندگار است که با عشق و شهود باشد و با ارزشهای دینی آمیخته شده باشد و این هنر شهید آوینی بود که هنر انقلاب اسلامی را ستودنی کرد و برای ما به ارمغان آورد.
امیرسرتیپ خوشکنار، فرمانده قرارگاه عملیاتی لشکر 84 لرستان ضمن بیان خلاصهای از اقدامات ارتش در قبل از انقلاب، بعد و حال حاضر ارتش جمهوری اسلامی و لشکر 84 لرستان گفت: تحول انقلابی در ارتش همزمان و همگام با نهضت حضرت امام در 15 خرداد 1342 آغاز شد و ارتشیان همواره بهعنوان عضوی از نظام درخدمت مردم بودهاند.
سرتیپ خوشکنار با بیان دلاورمردیهای امیر بیرانوند افزود: بازپسگیری ارتفاعات مهران، دلیری،بیباکی، شجاعت و اقدام بهموقع امیر بیرانوند تحسین همه فرماندهان آن زمان را برانگیخت و چنان درسی به عراقیها و نیروهای متجاوز داد که فکر حمله به مهران را از سرشان بیرون کنند.
به گزارش (ایبنا)، «کهنه سرباز» خاطرات امیر سرتیپ دوم «اسکندر بیرانوند» فرمانده لشکر ۸۴ پیادهی ارتش لرستان و از فرماندهان شجاع دوران دفاع مقدس است. کتاب با خاطرات دوران کودکی بیرانوند شروع میشود و تا دوران پس از بازنشستگی ادامه دارد. کتاب حول خاطرات راوی از حوادث سالهای ۱۳۵۲ و ۱۳۵۳ در مهران پیش از انقلاب و ارتفاع ۳۴۳ دزفول پیش و عملیاتهای محرم و فتحالمبین میچرخد.
این کتاب در 192 صفحه در قطع رقعی در سال 1398 از سوی انتشارات سوره مهر و به همت دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری حوزه هنری لرستان توسط امین کیانی نگاشته شده است.
در این مراسم از از امیر سرتیپ دوم اسکندر بیرانوند، امین کیانی نویسنده اثر و نیز حسین سپهوند، مستندساز کهنهسرباز، تقدیر به عمل آمد.
نظر شما