در گفتوگو با «ايبنا» مطرح شد
انتقاد كاپيتان تيم ملي بوكس از نگاه سطحي مسوولان ورزشي به كتاب و كتابخواني
كاپيتان تيم ملي بوكس گفت: كتاب، تاثير زيربنايي و اصولي در ورزش برجاي ميگذارد، ولی متاسفانه برخي مسوولان ورزشي كشورمان با نگاهي سطحي به مقوله كتاب و كتابخواني، به ويژه در زمينه تكنيك و تاكتيك، سبب ميشوند اطلاعات كامل و كافي در دسترس ورزشكاران قرار نگيرد.
وي افزود: به عقيده من فردي كه تصميم به مكتوب كردن تجربياتش دارد، بايد تئوريسين خوبي باشد تا مخاطبان بتوانند از آثارش به درستي استفاده كنند.
سپهوندي، كسب علومي مانند داروشناسي، بدنسازي، استفاده از داروها و آسيبشناسي كه تنها از راه مطالعه به دست ميآيد را از ضرورياتي دانست كه ورزشكار بايد به آن بپردازد.
وي تصريح كرد: مطالعه كتاب و كسب تجربه از مربيان، مهمترين راههايي است كه ورزشكار براي افزايش سطح آگاهي خود ميتواند به كار گيرد.
وي گفت: عدم حمايت مادي و معنوي از سوي مسوولان ورزشي كشورمان، عامل اصلي دست نبردن ورزشكاران به قلم است. با توجه آنان به اين حوزه ميتوان اميدوار بود قهرمانان و پيشكسوتان با نگارش تجربيات خود، به غناي فرهنگ مكتوب ورزش كشورمان كمك كنند.
كاپيتان تيم ملي بوكس با اشاره به اين كه تاكنون به دنبال مكتوب كردن تجربياتش نبوده است، گفت: تنها يك كتاب در زمينه تاريخچه بوكس ايران موجود است كه توسط مساعديان، مربي سابق تيم ملي بوكس، به نگارش درآمده كه شرح كاملي درباره بوكسورهاي ايراني پيش و پس از انقلاب اسلامي همراه با عنوانها و بيوگرافي كامل آنها را ارائه كرده است.
سپهوندي با شاره به مجهز بودن كتابخانه آكادمي ملي المپيك و پاراالمپيك و بيان اين كه از اين كتابخانه استفاده ميكند، افزود: من براي يافتن جواب سوالاتي كه از عهده پاسخگويي آنان برنميآيم، شاگردان را به استفاده از كتابهاي اين كتابخانه تشويق ميكنم.
وي درباره دوپينگ نيز گفت: معضل دوپينگ، نتيجه نداشتن اعتماد به نفس نداشتن است كه گاه از بياطلاعي آنان نسبت به اين مواد ناشي ميشود.
سپهوندي گفت: اوقات فراغتم را با خواندن كتابهايي از جمله زندگينامه پيامبر(ص) و نهجالبلاغه و تاريخ ايران باستان ميگذرانم.
مرتضي سپهوندي متولد سال 1358 است. تحصيلاتش را در رشته تربيت بدني ادامه ميدهد. وي 11 سال سابقه عضويت در تيم ملي بوكس بزرگسالان را دارد.
نظر شما