پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۵
شیرینی چای با کتاب در مساجد ارومیه

آذربایجان‌غربی_ همزمان با سی‌ودومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، مسجد امام حسین(ع) و مسجد حضرت علی اصغر(ع) ارومیه میزبان طرح «شیرین چای با کتاب» بودند.

سرویس استان‌های خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): موضوع هم‌نشینی کتاب با مسجد به رابطه میان فرهنگ مطالعه و مکان‌های مذهبی مربوط می‌شود. این ترکیب نشان‌دهنده اهمیت کتاب و کتاب‌خوانی در فرهنگ اسلامی است. مساجد همواره به عنوان مراکز معنوی و اجتماعی در جوامع اسلامی شناخته شده‌اند که علاوه بر عبادت و نیایش، مکانی برای یادگیری و تبادل دانش نیز بوده‌اند. و بسیاری از مساجد تاریخی نه تنها محل عبادت بلکه مراکز آموزشی بوده‌اند.

اسلام به مطالعه و کسب دانش تأکید فراوان دارد. اولین واژه‌ای که در قرآن نازل شد، «اقْرَأْ» یا «بخوان» بود که اهمیت مطالعه را در اسلام به وضوح نشان می‌دهد.
بسیاری از مساجد دارای کتابخانه‌هایی هستند که منابع متنوعی از جمله کتب دینی، علمی و ادبی در آنها موجود است. این کتابخانه‌ها علاوه بر پاسخگویی به نیازهای مذهبی، تا حد زیادی به نیازهای آموزشی جامعه نیز می‌پردازند.
مساجد نه تنها مکان عبادت بلکه مکان‌هایی برای گردهمایی‌های اجتماعی و علمی هستند. فعالیت‌هایی مانند جلسات بحث و بررسی کتاب، کلاس‌های آموزشی و سخنرانی‌ها در مساجد می‌تواند به توسعه فرهنگ مطالعه کمک کند و مساجد می‌توانند نقش مهمی در پیوند نسل‌های مختلف از طریق مطالعه و آموزه‌های مشترک داشته باشند. برگزاری جلسات کتاب‌خوانی و بحث‌های گروهی می‌تواند این پیوند را تقویت کند.
هم‌نشینی کتاب با مسجد نشان می‌دهد که محوریت دانش و علم همواره بخشی از زندگی دینی بوده و همچنان نقش مهمی در ارتقای سطح فرهنگی و علمی جوامع ایفا می‌کند.
شیرینی چای با کتاب در مساجد ارومیه
شیرینی چای همراه با کتاب در مساجد ارومیه

به‌مناسبت سی‌و دومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، ستاد کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان آذربایجان‌غربی طرحی را با عنوان «شیرین چای با کتاب» راه‌اندازی کرده که امروز دو مسجد ارومیه میزبان این طرح بوده است.

بهزاد رزاقی، معاون فرهنگی ستاد کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان آذربایجان‌غربی در مراسم مسجد حضرت علی (ع) که در یکی از مناطق کم‌برخوردار قرار دارد، به خبرنگار ایبنا گفت: کتاب دوست جدانشدنی کودکان است و اگر این کتاب در مسجد در کنار کودکان و نوجوانان باشد مسلماً نتیجه بهتری خواهیم گرفت.

وی افزود: ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی در مساجد می‌تواند به تقویت ارتباط مردم با دانش و اطلاعات و همچنین ارتقای سطح فرهنگ عمومی جامعه کمک کند.

رزاقی ادامه داد: مساجد، به‌عنوان مرکزی برای تجمع و فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی، در این زمینه نقش مهمی ایفا می‌کنند.

شیرینی چای با کتاب در مساجد ارومیه

فعالیت باشگاه کتابخوانی «یکی بود، همه چیز بود» در مسجد حضرت علی اصغر (ع) ارومیه

زهرا آبسوران، مروج کتابخوانی در مساجد ارومیه نیز به خبرنگار ایبنا گفت: باشگاه کتابخوانی «یکی بود، همه چیز بود» در مسجد حضرت علی اصغر (ع) ارومیه تقریباً دو سال است که فعالیت می‌کند و هر پنجشنبه هفته در این مسجد فعالیت‌های کتابخوانی داریم.

وی افزود: ۱۵ نفر در رده‌های سن ۱٠ تا ۱۲ سال در این باشگاه کتابخوانی عضو هستند که در این مراسم هر هفته پنج‌شنبه کتاب معرفی و خوانده می‌شود و در پایان برای نویسنده کتاب نامه می‌نویسیم.

آبسوران ساخت کاردستی و قصه‌گویی را از دیگر برنامه‌های کتابخوانی مسجد حضرت علی اصغر (ع) ارومیه عنوان کرد.

شیرینی چای با کتاب در مساجد ارومیه

قصه‌گویی در مساجد برای کودکان یکی از روش‌های مؤثر در انتقال مفاهیم دینی، اخلاقی و اجتماعی به نسل‌های جوان است. این فعالیت از دیرباز در بسیاری از فرهنگ‌ها و ادیان به عنوان یک ابزار آموزشی و سرگرم‌کننده استفاده شده است.

شیرینی چای با کتاب در مساجد ارومیه

برای برگزاری جلسات قصه‌گویی مؤثر، می‌توان از روش‌های تعاملی مانند پرسش و پاسخ، نمایش عروسکی، و کارگاه‌های نقاشی پس از قصه‌گویی استفاده کرد تا کودکان به صورت فعال درگیر شوند و مفاهیم را بهتر درک کنند.

مسجد امام حسین (ع) یکی دیگر از مساجد فعال شهرستان ارومیه است که امروز میزبان طرح «شیرین چای با کتاب» بوده که قصه‌گویی علیپور اقدم یکی از برنامه‌هایی بود که در این مسجد صورت گرفت.

شیرینی چای با کتاب در مساجد ارومیه

به گزارش ایبنا؛ در پایان این مراسم به تمام کودکان حاضر در هر دو مسجد کتاب اهدا شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها