«جان به لب» ظرافتها، شیرینیها و تلخیهای امر قضاوت را بازگو میکند.
وی اضافه کرد: «جان به لب» کتابی که خاطراتی را به داستان کشانده است. خاطره قضاتی که برای برابر کردن کفه عدالت جان به لب میشوند، روایت متهمانی که جانشان به حکمی که از لبهای قضات بیرون میآید گره خورده شده و داستان مجرمینی که جان و روحشان به لبه پرتگاه فساد رسیده اما با لب گشودن افرادی، نجات مییابند.
زارع افزود: بیشتر اوقات، فقط حکم صادر شده از دادگاه را میشنویم احکامی از قبیل اعدام، عفو، حبس، قصاص اما غالباً از دو موضوع بیخبریم؛ از ماجرای قاضی و سرنوشت متهم. از ماجراهای مختلفی که قاضی، برای صدور حکم پشت سر گذاشته و از سرنوشتی که حکم دادگاه در زندگی متهم بهوجود میآورد. «جان به لب»، سعی دارد پشت پرده این دو موضوع را با زبان جذاب داستانی روایت کنم.
این داستاننویس یادآور شد: در انتخاب خاطرات این کتاب سعی شده انواع مختلفی از موضوعات و چالشهایی که قضات با آن دست و پنجه نرم میکنند آورده شود. موضوعاتی اعم از جنایی، خانوادگی، کشف مواد مخدر، اجرای حکم قصاص.
این نویسنده به ویژگیهای کتاب اشاره کرد و گفت: در این کتاب، صرفاً به خاطراتی از نوع خاصی از پروندههای قضائی پرداخته نشده است؛ بلکه انواع پروندههای حقوقی، جزائی و خانواده را شامل و سعی شده موضوعات مختلفی را اعم از جنایی، خانوادگی، اجرای حکم قصاص، پرداخت رشوه به قضات، مواد مخدر و ... را یررسی کند. در این کتاب، همه خاطرات قضات، در قالب داستان، بازآفرینی شده است؛ بنابراین زبان کتاب، از زبان خشک روایتگرانه، به زبان جذاب داستانی ارتقاء یافته است.
وی اضافه کرد: یکی دیگر از ویژگیهای این کتاب پرداختن به حواشی کمتر شنیده شده در فضای قصاوت است. حواشی مانند برخوردهای طنزآمیز متهمین، نفوذ به خانواده قضات برای اهدای رشوه، سختیهای اجرای حکم قصاص و دیگر موضوعات.
نظر شما