زیویار با بیان ابراز خرسندی از حضور در جمع فعالان فرهنگ و هنر لرستان افزود: هنر، نشان دادن احساس و نمایاندن آن بهصورت زیبا است و در درون انسانها نهفته است. هنر زیباییهای انسانی است.
استاندار لرستان با بیان اینکه هنرمند قبل از اینکه هنرمند باشد انسان است، افزود: هنرمند در هر جایگاهی باشد مسئول است و باید جوابگو باشد و هنرِ مسئولیتمندانه انسان را از نقطهای به نقطه دیگر میرساند.
وی با اشاره به اینکه تعاریف متعددی از «فرهنگ» ارائه شده است، افزود: مجموعه پیچیدهای از باورها، اخلاقیات، آداب، هنر و دانش را نیز فرهنگ مینامند که تغییر آنها خیلی آسان نیست که بخشی از این فرهنگها ممکن است فرهنگهای خوبی نیز باشند. در لرستان اصحاب فرهنگ و هنر در اشعار، کتابها و کارهای هنری خود باید نسبت به مقوله تلاش و زحمت بیشتر بپردازند. تغییر ساختارها و فرهنگ از خانوادهها شروع میشود.
زیویار با بیان اینکه فرهنگ، عام است افزود: فرهنگ بخشهای مختلفی را در بر میگیرد و شاید جزء عالیترین آرزوهای معنوی و مادی هر ملتی در فرهنگ و هنر آن ملت تجلی پیدا کند. فرهنگ پشتوانه معنوی و زمینه فکری تمدنها به حساب میآید، چیزی که باقی میماند نرمافزار فرهنگ است و سختافزار آن مدنیت و تمدن است که میتواند الگو ارائه دهد و الگوسازی داشته باشد.
نماینده عالی دولت در استان گفت: تمدن نوین، اندیشه سیاسی، مکاتب فلسفی، دانش، ارزشهای اخلاقی همه زیر مجموعههایی از فرهنگ هستند، آثار علمی ادبی، صنایع، محصولات، کلیت زبان، فضاهای شهری، معماری و ابزارهایی که در اختیار داریم جز تمدن هستند که رابطه تنگاتنگی با هم دارند که در هم تنیده شدهاند و بر هم اثرگذار هستند.
وی نخستین شرط رفع مشکلات حوزه فرهنگ و هنر را ارتباط تنگاتنگتر و بیشتر با اصحاب هنر و فرهنگ دانست و افزود: لرستان قبل از اینکه دهها میلیارد متر مکعب آب داشته باشد، قبل از اینکه صنایع پاک و سالم داشته باشد، حِرَف درجه یک و تاریخ داشته باشد ـ لرها جز نخستین قومهایی بودند که فلز را در اختیار خود درآوردند ـ دامپروری داشته باشد که معتقدم اینها بخشی از تمدن کشور به حساب میآیند، سرمایه انسانی بسیار بالایی دارد و اصحاب فرهنگ و هنر در رفع مشکلات باید پیشقدم شوند و کمک کنند و این نگاه از بالا به پایین نخواهد بود.
استاندار لرستان با تأکید بر اینکه ظرفیتها و نقطهنظرات این مجموعه فاخر و ارزشمند و هدایتکننده حتی برای جامعه، شناسایی، جمعآوری و در کارگروههای تخصصی مورد بررسی قرار گیرند افزود: نشستها و سلسلهجلسات در قالب هیأتهای اندیشهورز و مجموعه فرهنگی که آسیبشناسانه به مسائل استان نگاه داشته باشند ادامهدار خواهد بود و در حد امکان نسبت به رفع مسائل قدم برخواهیم داشت.
در ابتدای این جلسه احمدی، ضمن تشکر از پیشنهاد استاندار لرستان از برگزاری این نشست و دغدغه ایشان نسبت به فرهنگ استان گفت: همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودهاند نبرد لرها قبل از اینکه شنیدنی باشد دیدنی است. در عرصه فرهنگ، هنر و فعالیتهای قرآنی نیز هنرمندان استان در سطح کشور زبانزد و برتر هستند چراکه سوای هنر و اندیشه فاخری که دارند، تعصب دارند و مجاهدانه با دست تنگ و ضیق معیشت، پای فرهنگ و هنر میایستند و شانه خالی نمیکنند.
وی با انتقاد از تکمیل نشدن چند ساله تالار مرکزی خرمآباد گفت: با وجود هنرمندان و سرمایههای هنری و فرهنگی، بعد از 15 سال کلنگزنی مجتمع فرهنگی هنری (تالا مرکزی) و تامین زیرساخت، متاسفانه این طرح تکمیل نشده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه عرصه فرهنگ و هنر والای استان لرستان همواره مسائل، مشکلات و دغدغههایی دارد، افزود: این دغدغهها با همکاری و تعامل و ارتباط نزدیک هنرمندان و اصحاب فرهنگ با مدیران ارشد اجرایی استان قابل حل و فصل است.
احمدی هدف از این جلسه را بیان این مسائل و برنامهها و پیشنهادات اهالی فرهنگ و هنر لرستان برشمرد و افزود: امیدواریم در ادامه برنامهریزیها و راهبردهایی برای حل و فصل مسائل هنری و مشکلات فرهنگی استان گامی موثر برداشته شود.
به گزارش ایبنا پیش از سخنان استاندار لرستان، نمایندگانی از اصحاب فرهنگ، هنرمندان و فعالان حوزه قرآن و عترت به بیان پیشنهادات و نظرات خود پرداختند که خلاصهای از مباحث و پیشنهادات مطرح شده عبارتند از:
1- ایجاد ساختمان ناشران و کمک به وضعیت ناشران و نویسندگان به خصوص وضعیت معیشتی آنها
2- ایجاد سایتی برای ترویج و شناخت بیشتر چهرههای ماندگار استان
3- حمایت از فرهیختگان برای عرصه اشتغال
4- برگزاری همایشهای بین استانی با اندیشمندان دیگر استانها
5- تشکیل کارگروه دائم فرهنگ و هنر در استانداری با هر سه ماه یک بار برگزاری جلسه
6- کمبود اعتبار برای طرحهای فرهنگی
7- عدم توجه به ظرفیتهای فرهنگی و هنری
8- خلا نگاه مدیران به فرهنگ
9- خلا پیوست فرهنگی در کنار سایر مباحث
8- احیا زیرساختهی فرهنگی شامل سالنهای سینما، تئاتر و ...
9- خلا مدیران فرهنگمدار
10- رسیدگی به حوزه اشتغال، مسکن و تسهیلات بانکی به اصحاب فرهنگ و هنر
11- تشکیل شورای ویژه پیگیری موضوعات فرهنگی و هنری
12- فعال شدن جایگاه معاونت فرهنگی در استانداری لرستان
13- تشکیل هیأت اندیشهورز در استانداری لرستان
14- برگزاری اردوهای علمی فرهنگی بین استانها برای تبادل تجربیات
15- قطع مالیات متعلق به موسسات قرآنی، فرهنگی و هنری
17- لزوم ایجاد دانشگاه فرهنگ و هنر در استان
18- لزوم ایجاد فرهنگسراها و خانههای فرهنگ در استان
19- جلوگیری از موازیکاری دستگاههای اجرایی استان
20- پاسداری از شعر و زبان بومی لرستان با محوریت اداره کل فرهنگ و ارشاد لرستان با پیشنهاد برگزاری جشنوارههای ملی و احیای متون کهن لرستان
21- تامین اعتبار برای تدوین دانشنامه فرهنگ و تمدن لرستان
22- تسهیل تأسیس مدارس قرآنی از سوی اندیشمندان و مربیان و مؤسسان مراکز قرآنی استان
گفتنی است در پایان این برنامه از 110 نفر از نمایندگان اصحاب فرهنگ، هنر و فعالان قرآن و عترت با هدایا و لوح تقدیر از طرف استاندار لرستان تجلیل به عمل آمد.
نظر شما