سه‌شنبه ۵ مهر ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۷
حضور نیروهای عراقی در کیلومتر ۵۰ جاده اهواز- خرمشهر

مردم در جستجوی سلاح‌اند، فعالیت کوکتل سازی افزایش‌یافته و تلاش برای ساختن سنگر، بیش‌تر شده است، طوری که خواهران هم در این کار سنگین شرکت می‌کنند و در این امر حتی بر مردان پیشی می‌گیرند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در ششمین روز تهاجم عراق به ایران(۵/۷/۱۳۵۹) و در جبهه میانی، سپاه غرب اعلام کرد:پاسگاه‌های موسیان و سعیده در محاصره‌اند و سه روز است که تدارک نشده‌اند.همچنین ارتش عراق از مهران به‌طرف ایلام در حال پیشروی است. سپاه پل‌های ارتباطی این دو شهر را منهدم کرده است.

 جنگ شهری در قصر شیرین
با آنکه ۳۶ ساعت از ورود دشمن به قصر شیرین می‌گذرد، هنوز مقاومت و جنگ تن‌به‌تن در این شهر ادامه دارد. نیروهای خودی در سرپل ذهاب که وضع نسبتاً مناسبی دارند؛ در تلاش هستند تا با رساندن نیرو و امکانات به قصر شیرین، از تسلط کامل دشمن بر این شهر جلوگیری کنند.

 جبهه جنوبی
اما در جبهه جنوب، علاوه بر بمباران نقاط مختلف اهواز، تلاش نیروهای عراقی برای نزدیک شدن به اهواز ادامه دارد. در ساعت 10:15، شهربانی جمهوری اسلامی، خبر از رسیدن نیروهای دشمن به ۳۰ کیلومتری اهواز می‌دهد و حدود ساعت 11:15، اتاق جنگ اهواز، حضور نیروهای عراقی را در کیلومتر ۵۰ جاده اهواز- خرمشهر تائید می‌کند.

به گزارش سپاه اهواز: نیروهای عراقی به‌طرف سوسنگرد در حال پیشروی‌اند و سعی در تصرف پادگان حمیدیه دارند. تپه‌های الله‌اکبر به اشغال دشمن درآمده است.

در محور خرمشهر و آبادان، اجرای آتش توپخانه و بمباران توسط دشمن ادامه دارد. از شب گذشته تا صبح آتش شدیدی روی خرمشهر ریخته شد و نیروهای عراقی از صبح درصدد پیشروی به‌سوی خرمشهر برآمدند که تا قبل از ظهر نیروهای خودی بر آن‌ها فائق آمدند و ۳ کامیون سلاح سبک، مهمات و یک کامیون غذا به غنیمت برادران رزمنده درآمد و چند تانک و نفربر دشمن منهدم شد.

در این روز درحالی‌که اتاق جنگ در شهربانی خرمشهر مستقر است، شهربانی موردتهاجم گلوله‌های خمپاره قرار می‌گیرد. بلافاصله اتاق جنگ از شهربانی به زندان منتقل‌شده، کلیه سلاح‌ها و مهمات تقسیم و در شهر پراکنده می‌شود.

در حال حاضر به کلانتری ۱ خرمشهر که پشت نخل‌ها و جنب نیروی دریایی است، تیراندازی می‌شود که با کمک برادران سپاه پاسداران و افراد خودی مشغول مقاومت هستند.

از هجوم انبوه نیروهای زرهی و پیاده دشمن برای اشغال شهر، احساس خطر بیشتری می‌شود که در پی آن، علاوه بر حضور گسترده مردم در مدخل و راه‌های ورودی شهر، تلاش بی‌وقفه برای آمادگی بیش‌تر و سدکردن راه متجاوزان ادامه می‌یابد.

مردم در جستجوی سلاح‌اند، فعالیت کوکتل سازی افزایش‌یافته و تلاش برای ساختن سنگر، بیش‌تر شده است، طوری که خواهران هم در این کار سنگین شرکت می‌کنند و در این امر حتی بر مردان پیشی می‌گیرند.

دشمن در ادامه اجرای آتش سنگین، تلاش مجددی را برای ورود به خرمشهر شروع می‌کند، ولی موفق نمی‌شود و ناچار توقف می‌کند.

این وضع تا پایان روز ششم (۵/۷/۱۳۵۹) ادامه می‌یابد و فشار فرماندهان دشمن برای تصرف خرمشهر به‌جایی نمی‌رسد.
ادامه دارد...

منابع:

مهدی انصاری، حسین یکتا، هجوم سراسری: روزشمار جنگ ایران و عراق (کتاب چهارم)، تهران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، چاپ دوم، ۱۳۷۵، صفحات ۱۵۱، ۱۵۲
خرمشهر در نبرد طولانی، جمعی از نویسندگان، تهران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، چاپ چهارم ۱۳۹۰، صفحات ۲۳۰، ۲۳۱

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها