همچنین علی موسویگرمارودی شاعر و چهره ماندگار زبان و ادب فارسی و امیراسماعیل آذر مدیرگروه زبان و ادب فارسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات دیگر استادان حاضر در این برنامه خواهند بود که درباره جایگاه و اهمیت استاد امیری فیروزکوهی در سپهر فرهنگی و ادبی ایران به ایراد سخن خواهند پرداخت.
استاد سيد كريم اميری فيروزكوهی، شاعر و اديب معاصر، در سال 1288/1289 شمسی در اطراف فيروزكوه به دنيا آمد. سپس برای تحصيل به تهران آمد و در حين تحصيل به شعر روی آورد. علاوه بر تحصيلات كلاسيک به فراگيری زبان عربی، ادبيات، منطق، كلام، حكمت و فقه و اصول نيز همت گماشت و بر كتابهای متعدد فلسفی، كلامی، رجالی و ادبی حاشيه نوشت.
وي به دو زبان فارسی و عربی شعر میگفت و در سرودن غزل تبحر فراوان داشت. از جمله آثار اميری فيروزكوهی به «ديوان اشعار»، «ترجمۀ نفسالمهموم» شيخ عباس قمی، ترجمۀ «مكاتيب نهجالبلاغه»، «احقاقالحق»، «منظومۀ عفاف نامه» و «تصحيح ديوان صائب» میتوان اشاره كرد. اميری فيروزكوهی در اکثر قوالب شعری از قصيده، غزل، مثنوی، تركيببند، منظومه (دوبيتیهای به هم پيوسته) و... طبعآزمايی كرده و به اعتقاد اكثر اهلفن و نقد، در نهايت استادی و استواری از عهده برآمده است.
وی غزل را به شيوۀ هندی يا به (اعتقاد خود) به سبک اصفهانی میسرود و از شعرای پيرو اين سبک از همه بيشتر به صائب تبريزی ارادت میورزيد. در قصيده بيشتر سبک خراسانی را رعايت میكرد و قصايدش در انسجام كلام، استواری و پختگی با بهترين قصاید فارسی پهلو میزند. این استاد فقید در 75 سالگی در تهران درگذشت و در حرم حضرت عبدالعظيم حسنی (ع) به خاک سپرده شد.
برنامه «ققنوس»
برنامه رادیویی «ققنوس» ویژه سالروز درگذشت استاد امیری فیروزکوهی شاعر و غزلسرای نامدار ایرانی دوشنبه هجدهم مهرماه ساعت 16 تا 17 از شبکه رادیویی فرهنگ روی موج افام ردیف 106 و موج ای ام ردیف 858 پخش میشود.
نظر شما