نیستان در ادبیات کهن ما همان زادگاه اولیه آدم یا بهشت است؛ اما نه یک بهشت مادی، بلکه بهشتی که سمبل آزادی و آگاهی انسان است. «نیستان دی»، رمانی است در مورد آزادی، آگاهی و آشنایی با انسانی که شخصیت اصلی رمان را به این بهشت معنوی رهنمون میسازد. این اثر، داستانی رئال با رگههای سوررئالیستی است که با سه روایت موازی پیش میرود: دوره معاصر (سال 1398) از زبان ماهان، عصر مولانا جلالالدین بلخی (قرن هفتم هجری قمری) و نمایشنامهای سوررئال درباره سردار سلیمانی.
شخصیت اصلی داستان، پسری دانشجوست به اسم ماهان که در دانشکده هنر دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز، کارشناسی بازیگری میخواند و بسیار علاقهمند به شخصیت مولانا و کتاب مثنوی معنوی اوست. او گرایشهای درویشی دارد و به تبعیت از برخی درویشان افراطی، قصد دارد برای رسیدن به خدا و دیدن حقایق جهان قیامت، خودکشی کند که این سرآغاز ماجراهایی برای او میشود که آشنایی با شخصیت سردار سلیمانی نیز یکی از آنهاست.
حسین زحمتکش زنجانی، محقق و نویسنده و دبیر ادبیات و شعر مجمع ناشران انقلاب اسلامی است و دو رمان «رومی روم» و «بوی نم باروت» را در کارنامه ادبی خود دارد.
در بخشی از متن کتاب میخوانیم:
«زل میزنم به صفحه گوشی توی گوگل، چشمم میافتد به سایت ویکیپدیا. بازش میکنم. کنار صفحه عکس جالبی ازش گذاشته؛ با لباس سبز سپاهی، آرم سپاه، سردوشی دوستاره و مدالی که به سینهاش انداخته. سر و ریشش تقریباً سفید است و لبخندی نمکی هم بر صورتش نقش بسته. خیلی فرق دارد با تصویری که از او در ذهن داشتم؛ چهرهای عبوس با ابروهای تاخورده، همیشه عصبانی و تلخ، مثل برج زهرمار. برمیگردم به گوگل و صفحه تصاویرش را باز میکنم. این، آن قاسم سلیمانیای نیست که میشناختم.»
انتشارات کتاب جمکران، رمان «نیستان دی» به قلم حسین زحمتکش زنجانی را در 256 صفحه و به بهای 98 هزار تومان منتشر کرده است.
نظر شما