سرویس استانهای خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) - مرتضی حاتمی: سیداحمد آبساران، متولد سال ۱۳۵۳ شاعر و معلم در شهرستان آبدانان است. از سال ۱۳۷۹ بهطور جدی وارد عرصه شعر شده و چند سالی که در انجمنهای مختلف اصفهان فعالیت ادبی داشته، انجمنها تاثیر زیادی در شاعر شدنش داشتهاند. او هماکنون بهعنوان دبیرانجمن ادبی نوید شهرستان آبدانان فعالیت مستمر و جدی ادبی دارد. مسافر بی چمدان ترمینال جنوب، در مسلخ عشق و کهکشان هشتم مجموعه اشعار منتشر شده او هستد و دو مجموعه دیگر او در مراحل آخر برای انتشار است. با او در خصوص برگزاری سومین دوره جشنواره داستان کوتاه فیلمان گفتوگو انجام شده است.
- از جشنواره داستان فیلمان بگویید.
تاثیر شگرف قصهگویی از دیرباز بر بشر به طور عام و هنر داستاننویسی به صورت خاص و امروزی است و اینکه خالق بشر خود در کلام نورانی وحی برای انتقال مفاهیم بزرگ و سرنوشت بشری با هنرمندی تمام از هنر داستان استفاده میکند که جای تأمل دارد. گاه یک رمان، داستان کوتاه تخیلی یا واقع گرایانه چنان تاثیری بر ذهنیت و جهان بینی و ایدئولوژی فرد و حتی جامعه میگذارد که واقعاً شگفت آور است. به لطف صاحب لوح و قلم و به همت انجمن ادبی نوید اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آبدانان با حمایت و همدلی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان پس از تایید و تصویب، هم اکنون در مرحله دریافت آثار نویسندگان در سطح استان برای شرکت در سومین جشنواره استانی داستان فیلمان به میزبانی شهرستان آبدانان هستیم. این جشنواره به دنبال کشف و پرورش استعدادهای برتر داستانی در سطح استان است.
- این جشنواره چه بخشها و محورهایی دارد؟
جشنواره استانی داستان فیلمان همچون دورههای قبل، در دو بخش نوجوان و جوان (۱۰ تا ۴۰ سال) تعریف شده است، اما امسال بخش جدید داستان به زبان بومی محلی با موضوع آزاد و بدون محدودیت سنی، هم به آن اضافه شده است. در مورد محورهای جشنواره نیز سعی شده با نگاهی واقعگرایانه چند مسئله مهم کشور از جمله حجاب و عفاف؛ جایگاه نماز و نیز مسئله جوانی جمعیت به عنوان موضوعات اصلی نویسندگان استان در راستای طرح اولیه و پیرنگ داستانها مورد توجه قرار گیرد و این البته به معنای محدود کردن ذهن و قدرت خلاقیت نویسندهها نیست، بلکه چالشی در مسیر پرورش و بالندگی خلاقیت هاست و نه محدودیت موضوع.
- جشنواره داستان نویسی فیلمان چه اهدافی را دنبال می کند؟
در مورد اهداف برگزاری جشنواره از کلیات که بگذریم برگزاری دو دوره قبلی حقیقتاً از وجود استعدادهای درخشان و البته ناشناخته در سطح استان و شهرستان حکایت داشت. برگزاری سومین دوره نیز در راستای شناخت و کشف و پرورش این استعدادهای تازه استان و شهرستان در زمینه داستان نویسی است که خوشبختانه تا این لحظه هم استقبال خوبی از جشنواره شده است.
- از جوامع هدف این جشنواره بگویید.
با توجه به بخشهای مندرج در فراخوان سومین دوره جشنواره استانی داستان فیلمان جامعه هدف به نوجوان و جوان محدود نیست و برای نویسندگان گروه سنی بزرگسال نیز در بخش داستان بومی محلی امکان حضور در جشنواره فراهم شده است.
- یکی از بخشهای این جشنواره نگارش داستان به زبان و گویش و لهجه محلی است. از ضرورت و کارکرد این بخش در جشنواره بگویید.
با توجه به اهمیت خرده فرهنگها در نظام خاص جغرافیایی و جمعیتی استان و توجه به ادبیات غنی و سرشار از زیبایی ادبیات فولکلوریک مارا بر آن داشت که بخشی به نام داستان به زبان بومی محلی با موضوع آزاد و بدون محدودیت سنی را به جشنواره افزوده و چالشی جدید فراروی نویسندگان استان قرار دهیم که با بازآفرینی داستانهای بومی محلی و یا با خلق داستانی جدید به زبان و گویشهای رایج خود در حفظ و نشر و ترویج فرهنگ غنی و ریشه دار منطقه خود و نهایتاً تمدن کهن ایلام نقش بهسزایی را ایفا کنند.
هر اقدام فرهنگی ولو به ظاهر کوچک در واقع گام مهمی در راستای حفظ و ترویج ارزشهای ایرانی و اسلامی در این کهن دیار است، از این رو اهمیت اقدامات بزرگ فرهنگی- هنری از جمله جشنواره داستان نویسی فیلمان با توجه به اثرگذاری بیشتر و ماندگارتر بر کسی پوشیده نیست, به همین خاطر شایسته است. همچنین از موافقت، حمایت و پشتیبانی هلشی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و پیگیریهای دلسوزانه محبی معاون فرهنگی و امور رسانهای ادارهکل و نیز همراهی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان و موسسه فرهنگی هنری گل بابونه بهار با انجمن ادبی نوید شهرستان آبدانان و نیز قرارگاه شهید آوینی در برگزاری سومین دوره جشنواره استانی داستان فیلمان تقدیر میکنم.
نظر شما