نشست کتابخوان تخصصی مهندسان به مناسبت 5 اسفند بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی به میزبانی سازمان نظام مهندسی استان قم و با همکاری ادارهکل کتابخانههای استان برگزار شد.
یونس عزیزی دبیر نشست، در ابتدا با تبریک روز مهندس و تشکر از میزبانی این سازمان به جایگاه خواجه نصیر پرداخت و گفت: خواجه نصیر طوسی در فلسفه همانند ابنسینا از قلههای علمی به شمار میآید؛ با این تفاوت که خواجهنصیر در ریاضیات سرآمد بود.
وی اضافه کرد: خواجه نصیرالدین طوسی ساخت یک رصدخانه را به هلاکو پیشنهاد کرد و با توجه به دانش او در علم نجوم این پیشنهاد را هلاکو تایید و ساخت آن از آغاز کرد که تا پایان عمر وی به طول انجامید.
دبیر نشست کتابخوان مهندسان با تاسیس کتابخانه در محل رصدخانه مراغه اشاره کرد و یادآور شد: بسیاری از کتابهای نفیسی که از شهرهای اسلامی نظیر بغداد غارت شده بود، به این کتابخانه انتقال یافت و خواجه نصیر افرادی را مامور کرد که هرجا کتابهای علمی پیدا کنند را خریداری و برای او بفرستند.
در ادامه این نشست مقومی، رئیس سازمان نظام مهندسی استان قم، بیان کرد: نشست کتابخوان امروز یک برنامه نو و جدید و درخور توجهی است. امیدواریم در محیطهایی مثل مهندسی که جمع فرهیختهای هستند بیش از اینها انجام شود و محدود به یک جلسه نباشد.
وی گفت: در تقویم جمهوری اسلامی، مناسبتهای مختلفی درج شده که مرتبط با حوزه مهندسی است مثلا روز معماری و حمل و نقل ترافیک و... که به نوعی مرتبط با مهندسی به حساب میآید. این نشستها میتواند با جمع محدود و متخصصین، ماهیانه نیز برگزار شود.
رئیس سازمان نظام مهندسی استان قم، بیان کرد: بهعنوان مطالبه، افتخار است که رهبر کشورمان پرمطالعهترین فرد است. اگر بخواهیم الگو بگیریم لازم است در اینباره فرهنگسازی شود تا شاهد افزایش سرانه مطالعه باشیم.
در بخش دیگری از این نشست ابوالفضل الهیمنش گفت: در رشته برق کتاب «راهنمای طرح و اجرای تأسیسات برقی ساختمانها» مرحوم موسسیان بهعنوان منبع مادر تخصصی برق کتاب به شمار میرود. شرح و بسط زیادی از این کتاب منتشر شده و به نظرم نویسنده با عشق این اثر را نوشته است.
وی بیان کرد: به نظرم در نگارش کتاب، نویسنده باید مسئلهاش این باشد که مشکلی از جامعه حل کند و خروجی و ثمره داشته باشد. در نظام مهندسی خیلی از مباحث حرفهای در دانشگاه آموزش داده نمیشود و این یک خلأ است. کتاب «راهنمای طرح و اجرای تاسیسات برقی» میتواند در این زمینه راهگشا باشد.
الهیمنش با اشاره به کتاب «هنر شفاف اندیشیدن» نوشته رولف دوبلی، گفت: نویسنده این کتاب در واقع نتیجه تحقیقات دیگران را گردآوری کرده و هر فصل چکیده یک کتاب است که به طور مستقل میتواند خوانده شود. در ادامه درباره خطاهای انسانی مانند خطای بقا در موفقیت، تأیید اجتماعی و هزینه هدر رفتن بحث شده است.
در ادامه وی به کتابهای «نشان از بی نشان» مرحوم نخودکی از انتشارات جمهوری، «چهار اثر فلورانس»، «سنگ فرش خیابان از طلاست»، «جادوی کار پاره وقت»، «تخت خوابت را مرتب کن»، «باشگاه 5 صبحیها» و «تفکر سریع تفکر آهسته» اشاره کرد.
محمد نجفی دیگر مهمان این نشست برای معرفی کتاب بود. وی به معرفی کتاب «لالهای از ملکوت» نوسته حمید سفیدآبیان پرداخت و گفت: این کتاب سیری در حالات و بیانات حاج شیخ جعفر مجتهدی تبریزی است که یکی از عارفان و عاشقان دلسوخته اهل بیت(ع) است.
در ادامه وی به معرفی کتاب «شفای زندگی» نوشته لوییز هی پرداخت. نجفی درباره این کتاب گفت: این کتاب به تأیید نگرش ها و باورهای ذهنی در ایجاد بیماریهای مختلف در زندگی میپردازد. بیماریهای جسمی ناشی از تفکرات ذهنی است و الگوهای ذهنی که موجب از بین رفتن این تفکرات میشود را نیز بیان میکند.
رضا یزدانی به معرفی کتاب «اخلاق در مهندسی» پرداخت. و درباره مباحث اخلاقی در زمینه کاری مهندسان ساختمان صحبت کرد. در ادامه نشریه عمران نامه را معرفی کردند. این نشریه با همکاری نظام مهندسی ساختمان استان قم تهیه و منتشر میشود و درباره مطالب مختلفی ازجمله مهندسی سازه، معماری و تأسیسات، عمران و معماری در شهر قم و ... است.
محمدمهدی معلمی به معرفی کتاب پایی که جاماند نوشته سیدناصر حسینپور، پرداخت. در ابتدا تقریظ رهبری بر این کتاب را خواندند و خلاصهای از زندگی نویسنده کتاب را بیان کردند. حسینپور در خاطراتش میگوید روزی شکنجهای شد که با شکنجههای دیگر متفاوت بود و در آخر شکنجهگر گفت اینجا فقط من و تو هستیم به امام توهین کن تا آزاد شی در غیر این صورت کشته خواهی شد. گفتم تو وظیفهای داری و من هم وظیفهای. و افسر از پاسخ یک نوجوان 16 ساله تعجب میکند.
نظر شما