مخاطب عام در این کتاب میتواند با دقت و عمق بیشتری روابط همشیری خودش را واکاوی کند و با توجه به بخش آخر که نویسنده این روابط را به جامعه بسط داده است به درک بهتری از روابط بین فردی و اجتماعی میرسد.
او ادامه داد: مخاطب اصلی این کتاب رواندرمانگران و به خصوص گروهدرمانگران و خانوادهدرمانگران است اما میتواند مورد استفاده علاقمندان به مطالعات خانواده هم باشد چون زبانی عمدتاً عمومی و همهفهم دارد و با توجه به اینکه از اصطلاحات و کلمات تخصصی هم کمتر استفاده شده سطح سواد عمومی علم روانشناسی برای فهم مطالب کتاب کافی است. مطالعه این کتاب به مخاطب عام کمک میکند ارتباط بین روابطی را که در گذشته با خواهر و برادرهایش داشته با زندگی و روابط کنونیاش درک کند و متوجه الگوهایی شود که ناخودآگاه آنها را تکرار میکند و در نتیجه به بینشی که برای بهبود یا اصلاح روابطش نیاز دارد، دست پیدا کند.
او افزود: مخاطب عام در این کتاب میتواند با دقت و عمق بیشتری روابط همشیری خودش را واکاوی کند و با توجه به بخش آخر که نویسنده این روابط را به جامعه بسط داده است به درک بهتری از روابط بین فردی و اجتماعی میرسد.
جمشید نژاد با بیان اینکه روابط همشیری برخلاف والد فرزندی، افقی است و در نتیجه تحلیل رقابتها، همکاریها، شکستها و موفقیتها در ماتریکس همشیری بسیار متفاوت است گفت: درحالیکه روابط همشیری از مهمترین و اثرگذارترین روابط اولیهی انسان محسوب میشود، کمبود تحلیل و کاوش این ماتریکس در جامعهی دانشگاهیان ما بسیار احساس میشود.
او در پایان بیان کرد: در جامعه حال حاضر ما که قوای حاکمه بر یکدست کردن نیروها و جهتدهی نهادهای اجتماعی متمرکز است، این بر عهده مردم و متخصصان است که پویاییهای طبیعی خودشان را در خانواده، گروهها و نهادهای اجتماعی پیدا کنند و آنها را قوام دهند. ما مردم بدون تشخیص، تحلیل و تقویت روابط افقی همشیری از خانواده تا اجتماع خود نمیتوانیم مردم باشیم و تنها تودهای بیشکل در دست قدرتمندان داخلی و خارجی خواهیم بود.
نظر شما