وی ادامه داد: این درونمایه هر چه غنای بیشتری داشته باشد به هنر دینی شکوه بیشتری میبخشد. هنر در فضای حوزه باید از این محتوای متفاوت برخوردار باشد. این بعد دوم از یک منابعی الهام میگیرد. در واقع مصادر اولیه دینی ما مثل قرآن و روایات که کتاب و سنت هستند، منبع این هنر را تشکیل میدهند.
مدیر حوزههای علمیه کشور تصریح کرد: در پرتو این منابع و علوم اسلامی که طیف وسیعی مثل فلسفه اسلامی، عرفان و اخلاق اسلامی را شامل میشود، هنر حوزوی به خزائن معارف اسلامی متصل میشوند.
اعرافی افزود: غنای علمی هنرمندان ما بسیار مهم است از این رو در طراحیها تلاش کنید هم استعداد ناب پیدا کنید و هم افرادی که دست خوبی در معارف اسلامی دارند، شناسایی کنید.
این استاد سطح عالی حوزه علمیه اضافه کرد: از ستادهای راهبری و شورای شعروادب انتظار داریم که جامعه ایران و جهان را تحت تاثیر قرار دهد و معادلات غیرالهی دنیای امروز را تغییر دهند. علاوه بر شکوفایی درون باید به برون و جهان هم توجه کنیم. نگاه به بیرون موضوع مهمی است.
وی بیان کرد: حوزهای ما در ادبیات عربی صاحب مکتب بودند. ما در همه قلمرهای هنری باید صاحب مکتب باشیم. انتظار داریم هنرمندانی تربیت کنید که برای شکل دادن به مکتب هنری حوزوی تلاش کنند.
حجتالاسلام گودرزی مسئول ستاد دعا و ثنا در بخش دیگری از این برنامه، گفت: ضرورت توجه به دعا، زیارات، مقتل و مرثیهخوانی از جهت مهارتی بر ما پوشیده نیست. هرکسی ارتباط با فضای تبلیغ دارد به جایگاه آن واقف است و این اهمیت باعث شد از دوستانی که دستی بر منبر و خواندن مناجات دارند، یک گروه تشکیل دهیم.
وی تصریح کرد: از اواسط سال گذشته ستاد راهبری دعا و رثا با پشتیبانی آیتالله اعرافی تشکیل شد و هم اکنون این ستاد ۲۰ عضو دارد که متشکل از ۱۴ عضو حقیقی و ۶ عضو حقوقی است.
رئیس ستاد دعا و ثنا افزود: در این مدت جلسات مرتبی برگزار شده و پیشنویس طرح ۵ ساله و یک طرح زودبازده عملیاتی که از رجب شروع شده باعث شکلگیری محافل خوبی شده است.
بهرامی مسئول ستاد پژوهش هنر در این نشست گفت: در حال حاضر میتوانیم ادعا کنیم حوزویانی که علاقهمند به نظریهپردازی در حوزه هنر هستند یک بخشی از نیازهای اندیشهای را تامین کردهاند و تعداد مقالات نشان دهنده حضور علمی طلاب است.
وی گفت: عرصه هنر در جهان امروز عرصه خرج کردن نیست بلکه عرصه اقتصادی است لذا حوزه باید فکر کند با رفع نیازهای هنری چگونه از این طریق کسب درآمد کند.
بهرامی افزود: ما نیازمند پژوهشی جدی در حوزهای مختلف شعر، داستان و معماری هستیم. متاسفانه علاوه بر اینکه حوزه ورود کمی داشته در کشور هم این موضوع چندان جدی گرفته نشده و در حوزه نظریهپردازی شاهد اغتشاش هستیم.
حجتالاسلام رادنیک مسئول ستاد تصویری نمایشی هم به ارائه گزارشی از این ستاد پرداخت و گفت: فعالیتهای زیادی در چند دهه اخیر صورت گرفته و این خلا احساس میشد که چگونه تبدیل این اقدامات به جریان فرهنگی تبدیل شود که بحمدالله با تشکیل ستادهای راهبری این خلا در حال پر شدن است.
وی تاکید کرد: در زمینه پژوهش یک پژوهشکده هنر در حال راه اندازی است و الحمدالله ذیل مجموعه حوزوی در حال راهاندازی است. بحث نگاه به مسایل هنری، حاکمیتی است که برای تمدنسازی باید اهتمام جدی صورت گیرد.
حجتالاسلام علوی مسئول ستاد راهبری شعر و ادب، گفت: تنظیم سند شعر حوزه، برنامه ۵ ساله شعر حوزه، آماده کردن بانک اطلاعات شاعران حوزه و فعالسازی چند مرکز متولی شعر از جمله فعالیتهای این ستاد بوده است.
وی بیان کرد: شعر خانواده که به همت خواهران طلبه انجام گرفت و ما هم حمایت کردیم، حالا بعد از دو سال تیدیل به یک جریان قوی شده است.
نظر شما