وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار صمیمانه با فعالان مردمی حوزه عفاف و حجاب:
تقویت همهجانبه حوزه عفاف و حجاب از برنامههای تحولی وزارت فرهنگ در دوره جدید است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار صمیمانه با فعالان مردمی حوزه عفاف و حجاب با اشاره به اینکه در مسیر تحقق تمدن نوین اسلامی عقبنشینی از احکام فقهی جایز نیست، تاکید کرد که حمایت و تقویت همهجانبه حوزه عفاف و حجاب از برنامههای تحولی وزارتخانه در دوره جدید است.
وزیر فرهنگ با اشاره به این موضوع که طی دو دهه گذشته در حوزه حکمرانی فرهنگی توان مدیریتی و اختیارات اجرایی تا حد بسیار زیادی تضعیف شده، افزود: این مسئله موجب کاهش قدرت و توان تاثیرگذاری حاکمیت در حوزه حکمرانی فرهنگی بخشهای مختلف شده بود، بهطوری که با این توان محدود امکان ایجاد فضای فرهنگی مدنظر نظام اسلامی و تثبیت مرحله تحقق تمدن نوین اسلامی دشوار به نظر میرسید.
وی تاکید کرد: بر همین اساس، سیاست محوری دولت مردمی، بازگرداندن حاکمیت فرهنگی به نظام مقدس جمهوری اسلامی است و در یکسال و نیم اخیر نیز بخش مهمی از زیرساختهای تحقق این امر فراهم شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به بیانات رهبری معظم انقلاب درباره اصلاح انقلابی ساختارهای فرهنگی به معنای ایجاد تغییر در گزارههای اصلی حوزه فرهنگ گفت: امسال برای نخستین بار اولویتهای فرهنگی مورد نظر رهبر معظم انقلاب به صورت عملیاتی به تمام نهادها و بخشهای مجموعه وزارت فرهنگ ابلاغ شد تا سرلوحه برنامه ها و اقدامات حوزه فرهنگی قرار گیرد.
اسماعیلی افزود: در اولین جلسه شورای فرهنگ عمومی در سال جدید مقرر شد نگاه آسیبشناسانه رهبر فرزانه انقلاب در حوزه فرهنگ عمومی در سال جدید مورد اهتمام جدی تمام دستگاه ها قرار گیرد. موضوعاتی از قبیل «فرهنگ کار و تولید»،«زیست عفیفانه»، «امید به آینده و اعتماد به نفس ملی»، «پرهیز از اسراف و تجمل» و «افزایش سرانه تولید و مصرف فرهنگی بهینه» شاخصهایی هستند که به عنوان اولویتهای کار دستگاههای فرهنگی در سال ۱۴۰۲ اعلام و تمام برنامهریزیها برای ارتقای این پنج حوزه به کار گرفته خواهد شد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه به لحاظ زایش تمدنی در جایگاه ممتازی قرار داریم، عنوان کرد: امروز با همنشینی عقلانیت و فقه به عنوان مبنای شکل گیری تمدن نوین اسلامی از هر زمان دیگری به تحقق تمدن نوین اسلامی نزدیک تر خواهیم بود و بر همین اساس بازگشت به برهنگی برای جامعه ای که نهضت اسلامی را رقم زده، ارتجاع به حساب میآید.
اسماعیلی با اشاره به اینکه در مسیر تحقق تمدن نوین اسلامی عقبنشینی از احکام فقهی جایز نیست، تصریح کرد: ملت ایران ۴۵ سال پیش علیه ارتجاع قیام کرده و حدود ۹۰ سال پیش عدهای برای دفاع از حوزه عفاف و حجاب در گوهرشاد به شهادت رسیدند، مسلما چنین ملتی اجازه بازگشت مظاهر جاهلیت را نخواهد داد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، حوزه پوشش را مسئله مهم مدیریت فرهنگی دولت مردمی برشمرد و گفت: بر همین اساس تمام سازوکارهای قانونی برای حل معضلات فعلی به کار گرفته شده و ما به آینده بسیار امیدواریم. سیاست دولت مردمی توسعه آزاداندیشی است زیرا ایجاد تمدن نوین اسلامی، چارهای جز بسط آزادی اندیشه و گفتوگو در جامعه ندارد. سال گذشته هرجا شاهد شکوفایی و بسط تمدنی بودیم نظیر دوره قرون سوم تا پنجم و قرون دهم و یازدهم و شکلگیری نظام مدنی شیعی در ایران، دوره شکوفایی علمی و اندیشه ای بوده و براساس چنین دریافتی در ساخت تمدن نوین اسلامی، عقلانیت، معنویت و عدالت باید همنشینی پیدا کنند.
وی با بیان اینکه در تدبیر امور فرهنگی باید تمام حمایتها براساس تقویت خطوط روشن برای حرکت همهجانبه در این مسیر قرار گیرد، افزود: در این راه، پشتیبانی و حمایت از افراد و تفکراتی که اهتمام آنها تبلیغ علیه منافع مردم ایران که همان آرمانهای ۶۰ ساله نهضت امام(ره) قرار گیرد، تخلف و غیرقابل قبول است.
وزیر فرهنگ تاکید کرد: در حوزه حجاب و عفاف حداقل اقدامات سلبی در کنار اقدامات گسترده ایجابی الزامی است زیرا نمیتوان با دسیسهها و توطئههای پیچیده امنیتی دشمن، تنها با نگاه فرهنگی مقابله کرد.
اسماعیلی عموم جوانان ایرانی اعم از افرادی که به هر دلیلی تقید کمتری به حجاب را دارند را فرزندان عزیز این آب و خاک دانست که بر اساس اختلال در شبکه انتقال پیام جامعه اسلامی، در این موضوع دچار غفلت شدهاند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به آمادگی دولت مردمی برای حمایت از فعالان مردمی حوزه حجاب و عفاف پرداخت و گفت: امسال برای نخستین بار با تلاش دولت و همکاری مجلس، دغدغه بودجه بخش فرهنگ در سال ۱۴۰۲ تا حد زیادی مرتفع شده و از آمادگی لازم برای حمایت از نمایشگاههای حجاب و عفاف و اعطای یارانه فرهنگی در این حوزه برخوردار هستیم، گرچه در دو سال اخیر نیز با وجود همه مشکلات از بخش مردمی این حوزه حمایتهای لازم صورت گرفته است.
اسماعیلی با اشاره به تهیه آییننامه پوشش عفیفانه با جزییات دقیق در ابتدای فعالیت وزارت فرهنگ در دوره جدید گفت: این آییننامه به عنوان دستورالعمل فعالیت دستگاههای مختلف مسئول در حوزه عفاف و حجاب ابلاغ شد، از سوی دیگر با همکاری وزارت صمت تصمیمهای خوبی در زمینه حمایت از تولید پوشاک عفیفانه بانوان اتخاذ شده که در ماههای پیشرو اجرایی میشود.
وزیر فرهنگ در پایان ضمن بیان اینکه تقویت همهجانبه حوزه عفاف و حجاب از جمله برنامههای تحولی وزارت فرهنگ دولت مردمی به شمار میرود، از فعالان مردمی این حوزه خواست ضمن هماندیشی با مدیران بخشهای مختلف وزارتخانه، زمینه تولید محصولات فاخر و تاثیرگذار فرهنگی و هنری با محوریت حجاب و عفاف را فراهم کنند.
نظر شما