در کارگاه تخصصی تابلوسازی اتحادیه چاپخانهداران تهران عنوان شد؛
استفاده از زبان فارسی یا لاتین در تابلوها بحثبرانگیز شده است
کارشناسان در کارگاه تخصصی «تابلوسازی» با اشاره به تمایل کارفرمایان به استفاده از زبان لاتین در تابلوسازی، عنوان کردند که تداخل استفاده از زبان فارسی یا لاتین در تابلوها در سالهای اخیر در این صنعت بحثبرانگیز شده است.
در افتتاحیه این کارگاه احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانهداران با بیان اینکه این رویداد با هدف پیوند صنعت چاپ و آموزش برگزار میشود، گفت: این تفاهمنامه با هدف برقرار پیوندی مستحکم میان صنعت و دانشگاه است، پیوند صنعت چاپ با آموزش، همواره حلقه مفقوده دانشگاه و مشکلی اصلی صنعت چاپ طی سالهای اخیر بوده است.
وی با بیان اینکه صنعت چاپ و تابلوسازی در فرهنگ و آموزش نقش بسزایی دارند، افزود: مساله اصلی اینجا است که برخی هنوز تصور میکنند که میتوانند به روشهای قدیمی آموزش ببینند، درحالی که اما امروز دیگر مسئله استاد و شاگردی جوابگو نیست، و آموزش رکن اساسی هر مجموعهای در صنعت به شمار میرود.
ابوالحسنی ادامه داد: در صنعت چاپ و صنایع وابسته نیز این موضوع صدق میکند و در هیئت مدیره فعلی اتحادیه به این موضوع توجه خاصی داریم و در برنامهریزیها تلاش میکنیم که در رستهها و زیرگروههای مختلف به آن توجه کنیم.
وی با بیان اینکه به شرکتکنندگان این دوره مدرک مهارت داده میشود، گفت: درحال رایزنی با اتاق اصناف هستیم تا دریافت چنین مدارکی ملاک عضویت در اتحادیه باشد و نیازی به دوره و مدرک دیگری نباشد.
در ادامه این مراسم، معروف محمدی از پیشکسوتان صنعت چاپ و تابلوسازی نیز در سخنانی، عنوان کرد: این ورکشاب به ارتقای سطح کیفی این صنف خواهد پرداخت، صنفی که عملا بهشیوه سنتی مشغول به فعالیت هستند، ظرفیتهای این صنعت تا اندازهای است که باید در سالهای آینده یک رشته تحصیلی در این زمینه تاسیس شود، این حوزه از صنعت چاپ به سمت صنعتی شدن پیش می رود و ظرفیت کارآفرینی بالایی دارد.
وی با اشاره به هویت و فرهنگ ایرانی و اسلامی و دستورالعملهای زبان فارسی در این حوزه گفت: در صنعت چاپ و تابلوسازی نظارت بر استفاده از زبان فارسی در استانها و در سراسر کشور انجام میشود، طبق قانون، تنها 30 درصد از نوشتهها میتوانند لاتین باشند و مابقی باید به زبان فارسی باشد.
محمدی با بیان اینکه سالهای اخیر عمده کارفرمایان بهویژه در استانها تمایل به استفاده از زبان لاتین دارند، افزود: این تداخل استفاده از زبان فارسی یا لاتین در تابلوها در سالهای اخیر در این صنعت بحثبرانگیز شده است،؛ البته باید گفت در سالهای اخیر برخی از کسانی که وارد این صنف شدهاند.
وی تاکید کرد: این افراد با بیتجربگی اقداماتی کردند که بسیاری از کارهای انجام شده از بین رفت، امروز در همه شهرها در تابلوها انواع و اقسام رنگها و طراحیهایی را شاهد هستیم که با فرهنگ و هویت ایرانی چندان سازگار نیست، از فونتهای رسمی استفاده نمیشود و این موضوع بر زیباییهای بصری شهر تاثیر دارد.
به گزارش ایبنا؛ کارگاه تخصصی تابلوسازی به مدت سه روز در دانشکده فنی و حرفهای شهید شمسیپور برپا است.
نظر شما