سه‌شنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵
آمار نشر اردیبهشت‌؛ پیشتازی تألیف بر ترجمه آثار حوزه کودک

آمار نشر اردیبهشت‌‌‌‌ماه از انتشار 10 هزار و 132 عنوان کتاب شامل 3700 تجدید چاپی و انتشار دو برابری تألیف نسبت به ترجمه کتاب‌های کودک حکایت دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)، اردیبهشت‌ماه، به‌دلیل برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران؛ بزرگترین رویداد فرهنگی کشور برای علاقه‌مندان به کتابخوانی به بهار کتاب و فعالان نشر شهرت پیدا کرده است. اردیبهشت‌ماه سال جاری با برپایی سی‌و‌چهارمین دوره نمایشگاه بین‌‌المللی کتاب تهران با دو بخش فیزیکی و مجازی میزبان 2700 ناشر داخلی بود. برخی از مزایای نمایشگاه مجازی کتاب استفاده کردند و با سفارش کتاب‌های خود به ناشران و کتاب‌فروشان، بخشی از سهم خرید نیمه نخست سال را از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران خریداری کردند، تجربه حضور کتاب‌فروشان در این رویداد بین‌المللی نقطه عطفی بود که به گفته مسئولان همه زنجیره صنعت نشر از آن سود بردند.
 
طبق آمار مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در اردیبهشت‌ماه سال 1402 حدود 10 هزار و 132 عنوان کتاب در شمارگان 8 میلیون و 618 هزار و 830 نسخه منتشر شد که در این آمار سهم هزار و 763 عنوانی کتاب‌های ادبیات بیش از سایر حوزه‌ها بود. کتاب‌های حوزه کودک و نوجوان با هزار و 625 عنوان در رتبه دوم قرار دارد و رتبه‌های سوم و چهارم در اختیار کتاب‌های کمک‌درسی و علوم اجتماعی با هزار و 330 و هزار و 290 عنوان است.
 
تولید 1054 اثر تألیفی در مقابل 571 اثر ترجمه در حوزه کودک طی ماه اردیبهشت‌‌ماه نیز از نکات قابل تأمل بررسی آماری این ماه است. 

بررسی این آمار نشر اردیبهشت‌ماه نشان می‌دهد در این ماه، آثار تألیفی بر آثار ترجمه شده غلبه داشته به‌طوری که از 10 هزار و 312 عنوان حدود 7 هزار و 199 عنوان تألیفی و 2 هزار و 933 عنوان در قالب ترجمه منتشر شده است؛ همچنین ناشران استان تهران با 7 هزار و 68 عنوان درصدر ناشران استانی پُرکار اردیبهشت‌‌ماه قرار دارند.
 
براساس اطلاعات سایت مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، سهم کتاب‌های چاپ نخست حدود 6 هزار و 432 عنوان و کتاب‌های چاپ دوم در این ماه 3 هزار و 700 عنوان است.
 
همچنین شمارگان کل کتاب‌ها 8 میلیون و 614 هزار و 830 نسخه و جمع میانگین شمارگان کتاب‌های دومین ماه سال 850 نسخه است، میانگین قیمت کتاب‌ها نیز در اردیبهشت 1402 حدود 114 هزار تومان ثبت شده است. 
 
در پایان باید گفت با توجه به آمار و ارقام منتشر شده و میزان فروش 401 میلیارد تومانی کتاب در نمایشگاه کتاب سی و‌ چهارم، همچنین اندوخته درخور توجه ناشران برای تولید آثار جدید، می‌توان پیش‌بینی کرد که صنعت نشر کشور در ماه‌های پیش رو با تمرکز و هدف‌گذاری بر تولید کتاب‌های پُرمخاطب، بازار پُررونقی را خواهد داشت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها