جمعه ۲۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۸
کتابخانه دیجیتال تخت فولاد اصفهان رونمایی شد

اصفهان- کتابخانه دیجیتال تخت فولاد با حضور شهردار اصفهان و شهردار نجف اشرف رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اصفهان، مراسم بزرگداشت مجموعه تاریخی فرهنگی مذهبی تخت فولاد به مناسبت ثبت این مجموعه تاریخی مذهبی در 26 خرداد سال 75، صبح جمعه در حوزه هنری اصفهان برگزار شد.

تخت فولاد میراث ناملموس هنر اسلامی است

در این مراسم اصغر منتظرالقائم، مدیر دانشنامه تخت فولاد، ویژگی‌های تخت فولاد را به این شرح توضیح داد: تخت فولاد سمبل هویت ایرانی اسلامی ماست و حفظ و نگهداری آن سبب قوی‌ترشدن شناسنامه ما می‌شود. تخت فولاد عامل ارتباطات بین‌المللی ماست؛ خصوصا بین علمای شیعه در اصفهان و نجف. گاهی اصفهان مرکز علوم شیعی بود و گاهی نجف و علمای این دو شهر شیعی در این خصوص با هم مرتبط بودند. تخت فولاد میراث ناملموس هنر اسلامی است که می‌توان با شاهکارهای الکترونیک و هوش مصنوعی آن را و در کنارش هویت ایرانی اسلامی را به جهانیان و جوانان منتقل کرد. اصفهان سمبل مقاومت و ایستادگی و تخت فولاد نماد این مقاومت است؛ زیرا توانسته‌ایم بعد از 43 سال با این میراث گرانبها چه پیش از انقلاب و چه بعد از آن با تقدیم شهدای بسیاری که 7800 نفر آنها در اصفهان مدفون هستند، فرهنگ مقاومت را به جهانیان منتقل کنیم.

در ادامه، کتابخانه دیجیتال تخت فولاد با حضور علی قاسم‌زاده شهردار اصفهان، عدی عبدالصاحب طویرالخالدی شهردار نجف، محسن عادل شهردار کوفه و چند تن از اعضای شورای شهر اصفهان رونمایی شد.

تخت فولاد مجموعه‌ای بین‌المللی با رویکرد گردشگری علمی و پژوهشی

کشانی، مدیر پروژه کتابخانه دیجیتال تخت فولاد، درباره این کتابخانه گفت: کتابخانه دیجیتال تخت فولاد با هدف دسترسی پژوهشگران حوزه تخت‌فولادشناسی ایجاد شده است. ضرورت بزرگی که در مجموعه تخت فولاد به آن رسیدیم، این بود که تخت فولاد مجموعه‌ای بین‌المللی با رویکرد گردشگری علمی و پژوهشی است؛ بنابراین این فضا را برای تخت فولاد ایجاد کردیم تا بتوانیم مجموعه‌ای از منابع طلاعاتی را در قالب پایگاه‌های اینترنتی در اختیار پژوهشگران قرار دهیم.

او با بیان اینکه کتابخانه دیجیتال تخت فولاد شامل شش پایگاه تخت‌فولادشناسی، مقالات فارسی، مقالات علمی و پژوهشی، کتاب‌ها، تصاویر، چندرسانه‌ای، نسخ خطی و اسناد و مدارک است، اظهار کرد: بیش از شش‌هزار رکورد اطلاعاتی در قالب پنج‌هزار فایل چندرسانه‌ای به صورت مقالات و کتاب‌ها در فضایی که بشود متن کامل این مقالات و کتاب‌ها را مطالعه کرد، در اختیار پژوهشگران قرار داده شده  است. این شش پایگاه با دامنه dl.takhtefoulad.ir در دسترس است.

در ادامه، از تابلوی یادبود این کتابخانه پرده‌برداری شد.

آماده‌ایم تجربه‌هایمان را در اختیار مدیریت وادی‌السلام بگذاریم

علی قاسم‌زاده، شهردار اصفهان، در خصوص تخت فولاد و ضرورت حفظ و نگهداری آن گفت: ارزش هر شهری به داشته‌هایش و هویت و شخصیت آن شهر است. هویت و شخصت عناصری دارد که اگر از آنها محافظت نشود، تدریجا هویت شهر آسیب می‌بیند. یکی از مولفه‌های هویت شهر اصفهان تاریخ و علما و رجال و ادبیات و معماری آن است. به هرکدام از این عناصر بی‌توجهی شود، آینده این شهر آینده پرخطری خواهد بود. یکی از ریشه‌های قوی ما در مجموعه فرهنگی مذهبی تخت فولاد است. تشکر می‌کنم از کسانی که از سال‌های نه چندان دور، بنای محافظت از تخت فولاد را گذاشتند. امروز ما اینجاییم؛ ولی شروع کار با ما نبود. از کسانی که بنای مدیریت تخت فولاد را گذاشتند و این مجموعه را احیا کردند تشکر می‌کنیم. تشکر می‌کنم از دکتر منتظرالقائم که دانشنامه تخت فولاد را تدوین و این مجموعه را تبدیل به یک میراث مکتوب ماندگار کردند.

قاسم‌زاده ضمن خیر مقدم به شهردار محترم نجف و شهردار محترم کوفه و مدیر محترم وادی‌السلام، خواهرخواندگی بین دو آرامستان تخت فولاد و وادی‌السلام را اتفاقی بسیار مبارک خواند و افزود: امیدوارم از قِبل این تفاهم‌نامه و خواهرخواندگی بتوانیم به رشد بهتر این دو نقطه و معرفی آن به جهان کمک کنیم. در اصفهان تجارب ارزشمندی در ساماندهی و در مکتوب و مضبوط کردن رجال و تاریخ تخت فولاد تحت عنوان دانشنامه داریم و آماده‌ایم تجارب خودمان را به عزیزان وادی‌السلام تقدیم کنیم. هر دوی ما متعلق به یک جامعه بزرگ به نام جهان تشیع هستیم. امیدوارم از قِبل این مشارکت بتوانیم ذره‌ای از دینمان را به جهان تشیع ادا کنیم.

در این مراسم علی قاسم‌زاده شهردار اصفهان، عدی عبدالصاحب طویرالخالدی شهردار نجف اشرف، محسن عادل شهردار کوفه، اصغر منتظرالقائم مدیر دانشنامه تخت فولاد و استادتمام دانشگاه اصفهان، کشانی مدیر پروژه کتابخانه دیجیتال تخت فولاد، علی حاجیان مدیرعامل سازمان آرامستان‌های شهرداری اصفهان و اعضای شورای شهر اصفهان حضور داشتند.
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها