وی با بیان اینکه از چهار سال پیش تاکنون در کتابخانه مجلس شورای اسلامی بخشی به نام «کتابخانه قانونگذاری و پارلمان» تشکیل شده است، اظهار کرد: کتابخانه «قانونگذاری و پارلمان» قفسهباز اداره میشود و حدود 4 هزار جلد کتاب فارسی و لاتین دارد.
بیاتی با اشاره به اینکه آخرین بهروزرسانی این کتابخانه سال گذشته انجام شده است، عنوان کرد: کتابخانه ویژه نمایندگان در مجلس شورای اسلامی فعلا دایر نیست؛ بنابراین این کتابها در قالب یک کتابخانه مرجع، درحال حاضر در اختیار نمایندگان مجلس، نمایندههای قانونی آنها و محققان و پژوهشگران قرار گرفته است.
وی درباره آشنایی نمایندگان مجلس با «کتابخانه قانونگذاری و پارلمان» کتابخانه مجلس گفت: درحال حاضر یکی از بخشهای وبگاه خانه ملت، بخش کتابخانه مجلس است بنابراین کتابخانه مجلس تلاش میکند، نمایندگان مجلس شورای اسلامی را با این کتابخانه و خدمات آن آشنا کند، اما ضروری است این کتابخانه بیشتر معرفی شود.
کارشناس ارشد بخش مرجع کتابخانه، موزه و مرکز اسناد کتابخانه مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: زمانی که کتابخانه ویژه نمایندگان دایر بود، کتابدار این کتابخانه بودم و از نزدیک شاهد بودم این کتابخانه طور متوسط سالانه حدود 700 تا 800 مراجعهکننده از سوی نمایندگان مجلس داشت.
وی افزود: به دلیل غیرفعال بودن موقتی «کتابخانه ویژه نمایندگان» در مجلس شورای اسلامی، اکنون این مراجعات به 200 مورد مراجعه نمایندگان مجلس به بخش مرجع کتابخانه مجلس و این کتابخانه تازهتاسیس، رسیده که این تعداد مراجعه، البته بسیار کم است.
بیاتی با بیان اینکه امیدواریم کتابخانه ویژه نمایندگان احیا شود، گفت: به دلیل محدودیت زمان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی فرصت مراجعه به کتابخانه مجلس را ندارند و زمانی که کتابخانه ویژه نمایندگان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرار داشت، امکان دسترسی نمایندگان به کتاب بیشتر و آسانتر بود. درحال حاضر رئیس و مدیران کتابخانه مجلس تلاش میکنند این کتابخانه احیا شود.
کارشناس ارشد بخش مرجع کتابخانه، موزه و مرکز اسناد کتابخانه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه درحال حاضر نمایندگان مجلس شورای اسلامی با مراجعه به وبگاه کتابخانه مجلس از خدمات مجازی و کاملی برخوردار خواهند شد، اظهار کرد: البته بخش اختصاصی کتابخانه مجلس در سامانه «مجلسیار» نیز خدمات مجازی درخوتوحهی را به نمایندگان مجلس ارائه میکند؛ همچنین این کتابخانه امکان مشاوره پژوهشی، دریافت کتاب، مقالات و آمار و ارقام مورد نیاز را برای نمایندگان مجلس فراهم کرده است.
مراجعه 80 مخاطب خارجی به بخش مرجع کتابخانه مجلس
بیاتی درباره مراجعه مخاطبان خارجی به بخش مرجع کتابخانه مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: سالهای اخیر و پیش از همهگیری کرونا از کشورهای مختلف مانند فرانسه، انگستان، ارمنستان، ترکیه، عراق، یونان، افغانستان، هند و... به بخش مرجع کتابخانه مجلس مراجعه و با استفاده از منابع مطالعاتی این بخش، تحقیقات خود را انجام میدادند. در سه سال اخیر، بخش مرجع کتابخانه مجلس حدود 80 مراجعهکننده خارجی داشت.
نظر شما