دوشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۴
شهری بدون پلاستیک!

امروز سوم جولای است و روز جهانی «بدون کیسه پلاستیکی»؛ پس وقت آن رسیده که یک‌بار دیگر از طبیعت بگوییم و کارهایی که کودکان و نوجوانان می‌توانند برای نجات آن انجام دهند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نظر می‌رسد دیگر جایی را در این کره خاکی نتوانیم پیدا کنیم که در آن ردی از پلاستیک و چیزهای پلاستیکی نباشد. راستش باید اعتراف کنیم که دیگر زمین، کره خاکی نیست؛ بلکه یک کره پلاستیکی شده است. پلاستیک تمام زندگی انسان‌ها را احاطه کرده است: از وسایل خانه و آشپزخانه گرفته تا بسته‌بندی انواع محصولات.
این پلاستیک‌ها چه بر سر طبیعت می‌آورند؟ تابه‌حال دیده‌اید که حیوانات در دریا و خشکی وقتی پلاستیک می‌خورند به چه حالی می‌افتند؟ اگر آثار هجوم پلاستیک به زندگی‌هایمان را ندیده‌اید، می‌توانید بخوانید. بله! کتاب‌ها برایمان این وضعیت را به‌خوبی شرح داده‌اند. یکی از آنها کتاب «شهر بدون پلاستیک» است که بدری مشهدی نوشته، فاطمه قاسمی تصویرگری کرده و کتاب‌های نردبان (انتشارات فنی ایران) منتشر کرده است.

ماجرا چیست؟ کتاب «شهر بدون پلاستیک» داستانی است درباره زباله‌های پلاستیکی که یکی از معضلات جدی محیط زیست در کل دنیاست. نوید شخصیت اصلی این داستان، پسر ۱۱ساله‌ای است که در شهرستان کوچکی زندگی می‌کند. پدرش کارگر کارخانه ساخت ظروف یکبارمصرف پلاستیکی است. از طرف شهرداری مسابقه‌ای با موضوع ارائه بهترین و مؤثرترین راهکارهای حفظ محیط زیست برگزار می‌شود که جایزه آن لپ‌تاپ است. نوید برای این که صاحب لپ‌تاپ شود به هر دری می‌زند، از چاپ اخطاریه‌های قلابی برای مغازه‌های محله‌شان تا تشکیل گروه و دسته توی مدرسه برای استفاده‌نکردن از پلاستیک و ظرف‌های پلاستیکی؛ حتی دور از چشم پدرش کلی هم برای مصرف‌نکردن از ظرف‌های یک‌بار مصرف تبلیغ می‌کند؛ به طوری‌که کارخانه پدرش ورشکست می‌شود.
حالا نوید مانده است با احساسات و دغدغه‌های مختلف؛ از طرفی اعلام نتایج مسابقه در راه است و شوق او برای دریافت لپ‌تاپ و از طرفی غصه بیکاری پدرش و بقیه کارگرهای کارخانه...! او و دوستانش در گروه سربازان سبز و حافظ محیط زیست باید چاره‌ای بیندیشند.

این اثر، روایت خوش‌خوانی دارد و نگاه نوجوانانه موجود در داستان هم به‌خوبی نوشته شده است. پیشنهاد مطالعه ما به مناسبت روز جهانی «بدون کیسه پلاستیکی» داستانی تألیفی است درباره پلاستیک‌ها و کاری که با طبیعت‌مان می‌کنند. این اثر در ۷۳ صفحه مصور تولید شده است.

در بخشی از متن کتاب می‌خوانیم:
«شروع می‌کنم به تایپ کردن. قبلاً نمونه‌ای از این اخطاریه‌های بهداشتی کش رفته بودم. کمی تغییر بیشتر لازم نداشت.
متن اخطاریه
بسمه‌تعالی

با توجه به زیان‌هایی که پلاستیک و ظروف یک‌بارمصرف پلاستیکی به محیط‌زیست می‌رساند، لازم است از بسته‌بندی غیرمجاز و استفادۀ غیرضروری از پلاستیک، ظروف یک‌بارمصرفِ پلاستیکی و سلفون و ... خودداری شود. در صورت تخلف، واحد صنفی مذکور موظف به پرداخت جریمه خواهد شد.
سازمان حفاظت از محیط‌زیست»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها