سه‌شنبه ۲۷ تیر ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۳
جشن امضای «الی...» برگزار می‌شود

سفرنامه‌ «الی...» درباره سفر او به کشور لبنان و حدود سرزمین‌های اشغالی است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، هفده سال از دومین تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان می‌گذرد؛ جنگی که صهیونیست‌ها در جولای ۲۰۰۶ با هدف جبران شکست خفت‌بار قبلی در سال ۲۰۰۰ مقابل حزب‌الله در جنوب لبنان و رونمایی از پروژه جدید واشنگتن در منطقه به راه انداختند، اما نتایجی که حاصل شد نقطه مقابل اهداف آمریکا و اسرائیل بود. 

«آنچه ما در لبنان شاهد آن هستیم درد زایمان تولد خاورمیانه جدید است... ما باید مطمئن باشیم که به سمت خاورمیانه جدید حرکت می‌کنیم و هرگز به گذشته بازنخواهیم گشت». این جملات در آغاز تجاوز رژیم اشغالگر به لبنان در جولای ۲۰۰۶ از زبان «کاندولیزا رایس» وزیر خارجه وقت آمریکا بیان شد. در شرایطی که صهیونیست‌ها با امید به حمایت‌های ایالات متحده تصور می‌کردند طی چند روز می‌توانند به مهمترین هدف خود یعنی نابودی و خلع سلاح یا دست کم حذف حزب‌الله از معادلات لبنان و منطقه برسند، کاندولیزا رایس درباره پروژه قدیمی کشورش یعنی «خاورمیانه جدید» صحبت می‌کرد. اما در نهایت نتیجه چیز دیگری شد و لبنان با کمک حزب‌الله به فرماندهی سید حسن نصرالله در ۳۳ روز اسرائیل را با تمام تجهیزات شکست داد و تحقیر کرد. 

فائضه غفارحدادی نویسنده کتاب خط مقدم؛ سفرنامه‌ای را با عنوان «الی...» به رشته تحریر درآورده که درباره سفر او به کشور لبنان و حدود سرزمین‌های اشغالی است و توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر شده است. 

این سفر به منظور آشنایی بیشتر او با یک خانواده فلسطینی ساکن در لبنان صورت گرفته است. در این سفر، مکان‌های مختلف لبنان از دریچه چشم میزبان فلسطینی نشان داده می‌شود و همین مسئله باعث شده تا سرتاسر سفرنامه بوی فلسطین بدهد. 

آن‌ها ابتدا از بیروت در امتداد مدیترانه، به صیدا می‌روند و از میان جنگل و دشت‌های سرسبز به جنوب لبنان و مرزش با سرزمین‌های اشغالی سفر می‌کنند و در پارکی به اسم ایران درباره وطنشان گفت‌وگو می‌کنند. در آسمان ملیتا غذا می‌خورند و وارد اردوگاه صبرا و شتیلا می‌شوند و جان سالم به در می‌برند. 

در طول این سفر یک هفته‌ای آن‌ها یک نگاه کلی از گذشته و حال سرزمین شامات به دست می‌آورند، از داشته‌ها و نداشته‌هایشان مطلع می‌شوند و ناخودآگاه همه را با ایران مقایسه می‌کنند. فارسی بلد بودن چندنفر از خانواده میزبان و سابقه زیست آن‌ها همزمان در لبنان، ایران و فلسطین، از جمله نکات مهم و مثبتی هستند که سبب می‌شود این سفر کوتاه با شنیدن و لمس تجربه‌های ارزشمند آن‌ها غنی‌تر شود. 

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها