سه‌شنبه ۱۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۲۸
پیشرفت‌های تازه در حوزه پژوهشی عصب‌شناسی زبان را در این کتاب بخوانید!

«دستنامه عصب‌شناسی زبان آکسفورد» پیشرفت‌های تازه در حوزه پژوهشی عصب‌شناسیِ زبان برای دانشجویان و پژوهشگران مرور می‌کند. مخاطبان این کتاب همه علاقه‌مندان به عصب‌زیست‌شناسی زبان هستند.

مولود صفوی مترجم کتاب «دستنامه عصب‌شناسی زبان آکسفورد» در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره این اثر بیان کرد: این دستنامه تازه پیشرفت‌های تازه در حوزه پژوهشی عصب‌شناسیِ زبان برای دانشجویان و پژوهشگران مرور می‌کند. مخاطبان این کتاب همه علاقه‌مندان به عصب‌زیست‌شناسی زبان هستند. فصل‌های کتاب مفصل نیستند اما پرسش‌های مهم و برجسته در این زمینه پژوهشی را طرح و بررسی می‌کنند.

او ادامه داد: فصل اول کتاب تاریخچه رشته را به صورت مختصر معرفی می‌کند. در بخش اول کتاب به روش‌های کلیدی و فناوری‌هایی پرداخته می‌شود که امروزه در مطالعه عصب‌زیست‌شناسی زبان به کار گرفته می‌شوند؛ شامل نقشه‌برداری از نشانه_ضایعه، تصویربرداری کارکردی، الکتروفیزیولوژی، مسیرنگاری و تحریک مغزی.

به گفته او، در بخش دوم عصب‌زیست‌شناسی فراگیری زبان در مراحل رشد طبیعی و چالش‌های پیش رو در صورت وجود مسائل ارثی یا اکتسابی بررسی می‌گردد.
بخش سوم کتاب سطوح مختلف مغز منسجم ما، ظرفیت تولید زبان -شامل زبانِ: نوشتاری، گفتاری، اشاره‌ای- را با توجه به شرایط طبیعی و سلامت مغزی و نیز با رویکرد بالینی (توجه به ضایعه‌ها و اختلال‌های مغزی) بررسی می‌کند. پرسش‌های مربوط به چگونگی سازمان‌دهی و بازنمایی معنا در مغز در بخش چهارم مطرح می‌شوند. این پرسش‌ها گستره‌ای از مباحث و سطوح زبانی از واژه تا سطح گفتمان در نوشتار و گفتار زبان و از ادراک تا مدل‌سازی آماری را در بردارد. بخش پنجم و پایانی کتاب با توجه به سازکارهای نوروآناتومیکیِ بنیادی به قلمرو‌یی گسترده‌تر می‌پردازد و به توصیف مشخصه‌ها و زمینه‌های عصب‌زیست‌شناختی زبان اختصاص یافته است.
 
صفوی افزود: با توجه به بین‌رشته‌ای بودن حوزه پژوهشی عصب‌شناسیِ زبان و سرعت رشد و پیشرفت آن دسترسی به منبعی معتبر و به زبان فارسی از ضروریات بومی‌سازی این رشته به نظر می‌رسد. مترجمان این کتاب با در نظر گرفتن نیاز دانشجویان به منبعی مفصل و به‌روز به ترجمه این کتاب پرداخته‌اند.

مترجم کتاب «دستنامه عصب‌شناسی زبان آکسفورد» ادامه داد: این کتاب منبعی کاملاً تخصصی و مرجع است که می‌تواند مورد توجه دانشجویان و پژوهشگران در رشته‌های زبان‌شناسی، روان‌شناسی، گفتاردرمانی، علوم شناختی، مهندسی‌پزشکی و عصب‌شناسی قرار گیرد.

او با بیان اینکه تاکنون منبع معتبر با تمرکز بر عصب‌شناسی زبان به زبان فارسی منتشر نشده عنوان کرد: هر فصل این کتاب موضوعی تخصصی دارد و خواننده با مطالعه هر فصل با آخرین پیشرفت‌های زمینه پژوهشی عصب‌شناسی زبان آشنا می‌شود. با توجه به این که هر فصل را متخصص همان موضوع نوشته است خواننده می‌تواند به صورت عمیق با موضوع آشنا شود و در بخش ارجاعات منابع تکمیلی را پیدا کند.
 
صفوی در پایان بیان کرد: به طور کلی این کتاب با مشارکت متخصصان در زمینه‌های عصب‌شناسی زیستی، روان‌‌شناسی زبان، آسیب‌شناسی گفتار-زبان، علوم اعصاب و علوم شناختی و غیره، مقدمه‌ای کامل بر حوزه عصب‌شناسی زبان ارائه می‌دهد. جنبه های بسیاری از ظرفیت مغز ما برای تولید زبان - نوشتاری، گفتاری، و زبان اشاره - و همچنین نوروبیولوژی مغز دوزبانه را بررسی می کند. تکنیک‌ها و فناوری‌های کلیدی مورد استفاده برای مطالعه عصب‌شناسی زبان را پوشش می‌دهد.
 
کتاب «دستنامه عصب‌شناسی زبان آکسفورد» نوشته گریگ‎ دو زوبیکارای و نیلز شیلر به ترجمه مولود سادات صفوی، اسما نامداری و نیره جودی از سوی انتشارات ارجمند منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها