مدیر مؤسسه فرهنگی هنری قدرولایت؛
هویت ملی ایران در گرو حفظ تاریخ است/ ارائه 1500 کتاب تخصصی تاریخ در نمایشگاه
احمد عطایی، مدیر مؤسسه فرهنگی هنری قدرولایت گفت: تاریخ معلم انسانهاست و عنوان این نمایشگاه نیز تاریخ چراغ راه آینده است که برگرفته از نهجالبلاغه است. چون تاریخ عبرت از گذشته و پشتیبان یک ملت است و هویت ملت در آن مستور است.
او افزود: عنوان نمایشگاه تاریخ چراغ راه آینده است که برگرفته از نهجالبلاغه است. چون تاریخ عبرت گرفتن از گذشته است. در جملهای از رهبری نیز همین مفهوم جمله امام علی (ع) را میرساند که رهبری میفرمایند تاریخ یعنی شرح حال ما در صحنه دیگر. تاریخ یعنی ما باید نگاه کنیم در کدام قسمت قرار کرفتیم؟
توجه به اهمیت تاریخ و عنوان پشتیبان ملت است که دشمن درصدد برمیآید که در تاریخ تحریف ایجاد کند. امام خمینی(ره) هم در حکمش به سید حمید روحانی میفرمایند که شما تاریخ را بنویسید همراه با صوت و تصویر که در غیر این صورت دیگرانی که سر در آخور شرق و غرب دارند تاریخ را به سبک و درک خودشان مینویسند.
مدیر مؤسسه فرهنگی هنری قدرولایت عنوان کرد: سقراط درباره اهمیت تاریخ در جملهای میگوید نخستین گام برای برداشتن یک ملت از صحنه پاک کردن حافظه آنهاست. در واقع ضدانقلابیها در خارج جلسات متعدد داشت و به نتیجه رسیدند اگر تاریخ ایران را طبق دیدگاه خودمان بنویسیم که دیگر نیاز به ابزار دیگر ندارد. همین شیوه در دوره پهلوی انجام شد و آن تغییر فرهنگی و پاک کردن تاریخ ملتی مسلمان و بادیانت که این تغییر را به اجرا درآوردند.
وی ادامه داد: علت اینکه نام نمایشگاه «تاریخ چراغ راه آینده» نامگذاری شده این است که تاریخ پشتیبان یک ملت است و هویت ملت در آن مستور است. مقام معظم رهبری مکرر جوانان و نوجوانان را به مطالعه تاریخ دعوت کردند. رهبری میفرمایند حافظه ملت نباید کمرنگ شود و اگر جوانان ما تاریخ ۱۵۰ ساله را مطالعه نکنند نخواهند دریافت که چه بر ملت گذشته و در آینده چه باید کرد؟ برای حرکت به سمت آینده نیاز است که تاریخ را بدانیم.
احمد عطایی بیان کرد: این نمایشگاه برای این برگزار شده که توصیههای مقام معظم رهبری را اجرا کنیم و در این نمایشگاه کتابهایی درباره دوره مشروطه تا دهه اول انقلاب نمایش داده شده است. دهه اول انقلاب به دلیل حساسیتی که دارد و تعیین راه آینده موثر است و باید به آن پرداخته شود.
احمد عطایی گفت: در زمینه پالایش کتابها، یکسری موضوعات غیرمرتبط در کتابها وجود دارد مثلا کتابهای تاریخ تحلیلی یا کتابهای اسنادی که قابل استفاده برای عام نبود یا کتابهایی که به تاریخ و جغرافیای یک منطقه پرداخته که ما آن کتابها را در نمایشگاه نیاوردیم.
او افزود: برخی از کتابها در فهرست کتابفروشان قرار نداشت که موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در تلاش است که فهرست قرار داده نشده به این فهرست اضافه شود. از طرفی پاتوق کتاب پذیرفت که کتابهایی که در کتابفروشیها قرار ندارد از ناشران بگیرد و به فهرست کتابهای نمایشگاه اضافه کند.
نمایشگاه کتب تخصصی تاریخ ۱۵۰۰ کتاب ارایه میدهد
محمدحسین کریمپور، دبیر بخش کتاب مجمع مهتاب گفت: این نمایشگاه از ۲۸ مرداد تا ۸ شهریور برگزار خواهد شد و در این نمایشگاه فهرست جامعی از کتابهای تاریخی با ملاحظاتی در دسترس قرار میگیرد که در ابتدا 17 هزار کتاب فهرست شد و امروز ۱۵۰۰ اثر از سوی ۳۸۰ ناشر که دستاندرکار تولید و چاپ آن بودند کتابهایشان در سامانه کتاب ارایه خواهد شد.
او افزود: ما نمایشگاه را یکی از سازوکارهای انتقال در پیام قرار دادیم و تلاش کردیم موضوعات مختلف نظیر مشروطه، دوره پهلوی و دهه اول انقلاب را مدنظر قرار دادیم و قرار است 10 نشست موضوعی با محورهای که تعیین شده با حضور کارشناسان و پژوهشگران خبره برگزار کنیم که از شبکه چهار و تلویزیون اینترنتی کتاب هم پخش خواهد شد.
کریمپور با اشاره به اینکه کتابهای این نمایشگاه با ۲۵ درصد تخفیف عرضه میشود، بیان کرد: در این نمایشگاه کتابهای ۱۰ سال اخیر به نمایش گذاشته میشود و نمایشگاه با همت مجمع ناشران انقلاب اسلامی برگزار میشود.
نظر شما