کردستان _کارگاه دو روزه تاریخ شفاهی با حضور مهناز فتاحی، نویسنده و پژوهشگر حوزه فرهنگ و مطالعات پایداری به همت حوزه هنری در سالن شماره دو پردیس سینمایی آزادی بیجار برگزار شد.
افشین آزادی، با اشاره به صبغه گفتاری محتوای تاریخ شفاهی افزود: محتوای این تاریخ، حتی در صورت مکتوب شدن، چون بر مبنای گفتگو است باید این ویژگی خود را حفظ کند.
وی اضافه کرد: تاریخ شفاهی، تاریخ طبقات ساکت جامعه است و با توجه به اهمیت بیان درست و دقیق رویدادها با تأکید بر واقعیت از تمامی علاقهمندان و متخصصین این حوزه دعوت میکنیم که برای ثبت رویدادهای مهم انقلاب و دوران دفاع مقدس عاشقانه و محکم پای در این میدان مهم که بسیار مورد تأکید و توجه مقام معظم رهبری است، بگذارند.
وی با اشاره به حضور خانم مهناز فتاحی از نویسندگان مطرح کشور در حوزه تاریخ شفاهی گفت: این نویسنده توانمند از نویسندگانی است که دوران کودکی خود را در جنگ ایران و عراق سپری کرد و با تحصیلات لیسانس زبان و ادبیات فارسی در دوران نوجوانی مصادف با جنگ در بهیاری فعالیت و به مداوای مجروحان میپرداخت و امیدوارم در این دو روز و در ادامه با راهنماییها و هدایتهایی که توسط این نویسنده صورت میگیرد، شاهد اتفاقات مبارکی در حوزه تاریخ شفاهی در استان کردستان باشیم.
این کارگاه آموزشی با حضور جمعی از نویسندگان و علاقهمندان حوزه تاریخ شفاهی و به منظور کشف، جذب و پرورش نویسندگان جوان و توانمند حوزه تاریخ شفاهی به مدت دو روز با حضور نویسنده کتاب «فرنگیس» که تقزیظ مقام معظم رهبری را بواسطه «قلم روان و شیوا و هنر مصاحبهگیری و خاطرهنویسی» دریافت کرده است در محل حوزه هنری شهرستان بیجار با حضور بیش از 20 نویسنده جوان و پیشکسوت برگزار شد.
در این کارگاه، توسط فتاحی نویسنده کتابهای «طعم تلخ خرما» و «اردیبهشت دیگر» سرفصلهای لازم برای انجام تاریخ شفاهی و ثبت و ضبط خاطرات خانوادههای شهدا و ایثارگران مورد بررسی قرار گرفت.
نظر شما